הבלוג של הגרגרנית

הגרגרנית

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com ... +עוד

מאז שאני מכירה את עצמי, אוכל מעניין אותי. להכיר, לגעת, להריח, לבשל, להאכיל ולאכול. בבלוג "הגרגרנית" אתם מוזמנים לקרוא את המחשבות שלי בנושאים הקשורים לאוכל, אבל לא רק. תמצאו אותי גם כאן: http://hagargeranit.wordpress.com מוזמנים לעקוב אחריי באינסטגרם: hagargeranit

עדכונים:

פוסטים: 324

עוקבים: 248

החל מיוני 2010

    ארכיון ליוני, 2011

  • הגרגרנית

    לונדון כן מחכה לי!

    תצוגה מקדימה

    יום הולדת שנה לבלוג “הגרגרנית” וזו סיבה טובה (לפחות כמו אחרות שאני יכולה להמציא) לחגוג! מי היה מאמין שאחזיק מעמד בכתיבה כל כך הרבה זמן. בטח לא המורה שלי לספרות בתיכון… ואם בחגיגות עסקינן, מדוע שלא נמשיך במסענו על פני הגלובוס? בצרפת (פריז) הנפלאה ביקרנו, ביוון התאהבנו, בדנמרק אכלנו וירטואלית וכעת הגיע הזמן לממלכה המאוחדת. ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    גם, גם וגם ב"מזללה"

    תצוגה מקדימה

    דמיינו לעצמכם את התסריט הבא: פלשבק: משהו כמו 7 שנים אחורה, אי שם במרכז הארץ, במקום העונה לשם כפר רות, פתחו שני שפים צעירים מסעדת יוקרה בשם “כתית”. נסענו לשם לילה אחד כדי לחגוג יום הולדת והגענו למבנה, ספק חממת פרחים ספק לול לשעבר, שהוסב למסעדה. רק תל אביבים מסוגלים לנסוע למקומות כאלה בשביל אוכל… ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    בא לי באטאלי

    תצוגה מקדימה

    שמתי לב שהרבה פוסטים שלי הם צמחוניים או בצקיים ואני בכלל הייתי פעם קרניבורית גדולה. אז מה קרה? התבגרתי כנראה, הקיבולת כבר לא כמו פעם ויכולת הספיגה, גם היא בשיפוצים… ובכל זאת, משהו עם ברזל וטעמים בסיסיים. הפעם לא יהיה אצלנו “על האש”, למרות שאני עדיין “מתה” על הריח, אלא מנה מעודנת יותר, עם כמה ...

    תגובות

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    דניש בייגלעך, יה!

    תצוגה מקדימה

    בהמשך לפוסט הקודם , בו חגגנו את יום העצמאות הדני, לא יכולתי להפסיק לחשוב על תרומתו של המטבח הדני לעולם הקולינאריה. ברור שהחמאה, לחם השיפון, הדגים והבירה ישר קופצים לראש, אבל כשחושבים על מנה שמייצגת מאוד את דנמרק מחוצה לה, הדניש מנצח בהליכה. זה אפילו הפך להיות שם גנרי למאפה שמרים מתוק, משהו שנאכל ליד ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    נומי נומה דנמרק

    תצוגה מקדימה

    אין ספק שטיימינג הוא עניין משמעותי בעולמנו. 162 שנים לעצמאות דנמרק נחגגו ב-5 ביוני בחסות השגרירות הדנית, במקביל ליום הנכסה, ש”נחגג” בגבולות הצפוניים של ארצנו. האמת, הם היו קודם… המקום שנבחר לארח את כל המוזמנים, דנים וישראלים, היה בית פרס לשלום, בשכונת עג’מי, על חוף הים ביפו. הבית נבנה עם הרבה מחשבה ואידיאולוגיה...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    היין שבעט לי בפה

    תצוגה מקדימה

    יציאה מהעיר היא אירוע מרגש, הטומן בחובו מרחבים עד האופק, נופים יפים והבטחה להרפתקאות. כשמתחילים את הנסיעה מחוץ לעיר עם יין ברוט מבעבע, החגיגה מתחילה כבר באיילון דרום. מועדון הטועמות שועט בדרכים והפעם – ליקב יתיר. אבל בטרם נגיע ליקב עצמו, אנו עוברות מסכת אצל מש”ק החינוך יעקב ולשם כך אנחנו חייבות לתגבר כוחות. צרפנו, ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    ספא לעוגת גבינה מפונקת

    אם אתם רואים צלחת ועליה הבצק שנותר מפרוסת עוגת גבינה שהיתה שם קודם, תדעו שזו אני היא שעברתי שם. לא שאני לא אוהבת בצקים (חלילה! אני?!), אלא שתמיד יש בעיניי משהו לא מתאים בין האווריריות של הגבינה לבין הכבדות של התחתית. מודה באשמה, בכל מקום שאני מזמינה עוגת גבינה (וזה קורה מדי פעם, כי באמת ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years
  • הגרגרנית

    הטרטרים באים

    תצוגה מקדימה

    אין כמו לשאוב קצת השראה לבישול מההיסטוריה. והפעם בתכניתנו השבטים הקרויים טטרים (באנגלית Tartars), שבטים שמקורם באזור מונגוליה-טורקיה. שבטים אלה היו לוחמים ומזונם היה לרוב נא ובאיכות נמוכה, כי הרי לא היה להם זמן לבשל אותו בדרכם לעוד מלחמה. בינתיים “טרטר” בקולינאריה הפך לשם המרמז על מזון גס, פראי ולא מבושל. הטטרים החמודים נתנו את ...

    תגובות

    תגיות:

    פורסם לפני 6 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה