הבלוג של הגר שפר

הבלוג של הגר שפר

ד"ר הגר שפר N.D ד"ר לנוטורופתיה (רפואה טבעית) ומומחית לתזונה.03-6488363 לעוד המון טיפים, תפריטים, מתכונים, מדריך מסעדות ואימוני כושר ממוקדים באתר שלנו: www.eatgood.co.il

עדכונים:

פוסטים: 17

החל ממרץ 2010

מזונות פלא הם סוגי מזון שונים, המכילים כמויות גדולות של חומרים מזינים ובריאים. מזונות-על אלה מספקים כמויות גדולות של ויטמינים ומינרלים, מחזקים את הגוף ואת מערכת החיסון, מונעים מחלות, משפרים את תפקוד המוח, מנקים את הגוף מרעלים ובכלל, עוזרים לנו להגיע למצב של בריאות ורזון.

בחודש הקרוב אסביר כל פעם איך כל אחד ממזונות הפלא מסייעים לגוף, במטרה לגרום לכם לשלב את ההמלצות בתפריט. אינני מצפה שתרוצו לחנות הטבע הקרובה ותקנו את כל המזונות הנפלאים הללו, אך אם אתם רואים שמזון מסוים מתאים לכם, או שניתן לשלבו בקלות בתפריט היומי – הרווח יהיה כולו שלכם.

באופן כללי כדאי להתנסות ולראות אילו מהמזונות הביאו לשיפור בהרגשה הכללית ואילו פחות, וכמובן אילו מהמזונות מצאו חן בעיניכם.

מזונות פלא ירוקים

מזונות אלה עשירים בכלורופיל, והוא שמקנה להם את צבעם הירוק. הכלורופיל הוא המרכיב המאפשר לצמחים להפוך את אנרגיית השמש לאנרגיה כימית, אותה הם מנצלים לצורך גדילה בתהליך הנקרא פוטוסינתזה. הכלורופיל זכה לכינוי “דם החיים של הצמח” היות והוא דומה בהרכבו למולקולת ההמוגלובין שלנו, ומאפשר את תהליך ה”נשימה” של הצמח.

התכונות המופלאות של מזונות הפלא הירוקים נובעות ברובן מפעולתו של הכלורופיל. הכלורופיל עוזר לבנות תאי דם אדומים ועוזר לטהר את הדם, אנטיביוטי, מועיל לתופעות עוריות, אנטי סרטני, נוגד חמצון חזק ומשפר את תפקוד האיברים בגוף. מחקרים מראים כי צריכת ירקות ועלים ירוקים, העשירים בכלורופיל, מקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב ובסרטן, ואף מסייעת לירידה במשקל.

מלך הירקות

ברוקולי נחשב לאחד הירקות הבריאים ביותר, ויש המגדירים אותו “מלך הירקות”. הברוקולי עשיר בסולפורפיין – פיטוכימיקל המסייע במניעת צמיחתם של גידולים סרטניים, בכלורופיל ובבטא-קרוטן שהם נוגדי חמצון חזקים ביותר, בחומצה פולית, בוויטמין C, בסידן ובסיבים תזונתיים. כולם מועילים במניעת מחלות לב וסרטן ומשפרים את הראייה.

ברוקולי הוא ירק טעים ביותר ואני מרבה להשתמש בו במתכונים השונים, אך הוא טעים גם בצורה טבעית, לאחר חליטה קצרה ובתוספת מעט מלח גרוס. כדי לשמר את כל החומרים הנהדרים שבברוקולי, מומלץ לא לבשל אותו בישול יתר, אלא להשתמש באידוי, בחליטה או בבישול קצר.

עלים ירוקים

עלים ירוקים מכילים כמויות גדולות של כלורופיל וסיבים תזונתיים, וערכם הקלורי הוא אפסי.

יש סוגים רבים של ירקות עליים: חסה, רוקט, תרד, גרגר נחלים, סלק עלים (מנגולד), עולש, קולרבי ועשבי תיבול ירוקים. מומלץ לשדרג את הסלט ולהוסיף לו עלים ירוקים שונים, רוב הילדים מוכנים לאכול עלי בייבי ורוקט, במיוחד בתוספת רוטב טעים. כדאי להשתמש יותר בתרד ובמנגולד בחביתות ובפשטידות, משום שיש להם יתרונות בריאותיים רבים וטעם עדין. שימוש בעשבי תיבול, כגון פטרוזיליה, נענע, ריחן ושמיר מוסיף הן טעם נהדר והן ערכים תזונתיים חשובים.

עוד מהבלוג של הגר שפר

איך לעבור את החג בשלום, בלי לבכות כשנעלה על המשקל בסופו

הנחיות תזונה לפסח פסח ידוע כחג משמין ביותר, אולם, אם נשים לב להרכב הארוחות ולכמויות ונוסיף עוד שעות אירובי – נעבור אותו בשלום. הבעיה העיקרית היא במצבור הארוחות הגדולות והעשירות. בחישוב מהיר מדובר על שבוע וחצי עם שמונה,...

תגובות

פורסם לפני 10 years

מזונות פלא 4: ממלכת הדבורים

פולן דבורים הפולן הוא אבקת פרחים המיוצרת על ידי צמחים שונים, ונאספת על ידי הדבורים כמקור חיוני להתפתחות אוכלוסיית הדבורים בכוורת. הפולן עשיר בחלבונים ובחומצות אמינו חשובות, ולכן יכול לשמש תוספת טובה לצמחוניים...

תגובות

פורסם לפני 10 years

תזונה נכונה והרגלי אכילה טובים לכל המשפחה

ב- 10 השנים האחרונות ניהלתי את easy-way , רשת לחוגי ספורט ותזונה לילדים, שהקמתי בשביל ללמד ילדים איך לאכול נכון ולעשות ספורט, כחלק מאורח...

תגובות

פורסם לפני 10 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה