הבלוג של הדס צימרמן

hadaszimmerman

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מיוני 2018

חמין בבישול ארוך ובחום נמוך. כזה שיוצא שחום ועשיר בטעמים, ממלא את הבית בריחות ומאגד סביב השולחן את הגדולים והקטנים לארוחה חורפית ומנחמת

17/11/2019

בסופ”ש ובמיוחד בחורף, אני אוהבת תבשילים, כאלו שאין זמן להכין באמצע השבוע, כאלו שמתבשלים בבישול ארוך, עושים ריח בכל הבית ואוספים את כל המשפחה סביבם. כשהילדים היו קטנים, וצ’ולנט היה קצת מפחיד עבורם, חיפשתי חלופות לחמין הקלאסי, חיפשתי, תבשיל כזה שמכינים בשישי ומזכה בשבת מנוחה, כזה שאפשר לשים בתנור (או על הקמין בלילה קר במיוחד) לבישול ארוך ומפיץ ריחות שעושה אווירה של בית חם ביום חורף קר. חיפשתי ומצאתי אותה בדמות חמין מקרוני, תבשיל שכבות פשוט וקל (תרתי משמע) של פרוסות תפוחי אדמה מעל ספגטים רכים ועוף עסיסי שתמזגים יחד לתבשיל מענג. מאז הוא נשאר איתנו והפך לנסיך של החורף אצלנו.

מוזמנים לנסות, הוא קל ופשוט להכנה והתוצאה מענגת, הנאה מושלמת לכל המשפחה.

תבשיל

מנה

מצרכים:

12 שוקי עוף ללא עצם (כדאי לבקש מהקצב)

750 גרם ספגטי

6 תפוחי אדמה

3 בצלים גדולים

10-12 שיני שום פרוסות

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור

מקל קינמון

2 חופנים של צימוקים בהירים

קורט אגוז מוסקט

3-4 בטטות (רצוי לא גדולות)

אופן הכנה:

1. נמליח ונפלפל את העוף, בסיר גדול וכבד (כזה שיכול להיכנס לתנור) נשחים את העוף עם מעט שמן ונוציא לצלחת.

2. נפרוס את הבצלים ונטגן באותו הסיר עד להזהבה ונוציא לצלחת.

2. נסדר בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה ונמליח אותן מעט.

3. נבשל את הפסטה בסיר גדול עם מים ומלח עד לדרגת אל-דנטה.

4. בקערה נערבב היטב את הספגטי עם הפטרוזיליה, פרוסות שום (אני אוהבת לפגוש פרוסת שום מפתיעה, מי שפחות אוהב יכול להוסיף שום כתוש, אבל אל תוותרו עליו), מלח, פלפל שחור וכוס וחצי כוס שמן זית.

5. נעביר לסיר מעל פרוסות תפוח האדמה 2/3 מכמות הספגטי, עליהם נסדר את העוף ומעליו את הבצל המטוגן.

6. נחביא בתוך כל הטוב הזה מקל קינמון, הוא כבר יעשה את העבודה.

7. נפזר מעל צימוקים בהירים ומעט אגוז מוסקט.

8. נשלים עם 1/3 כמות הספגטי שנותרה.

9. נניח בטטות שלמות (עם הקליפה) שטופות היטב.

9. נכסה הכל בנייר אפיה כדיי שהאטריות לא יתייבשו.

10. נוסיף 3/4 כוס מים רותחים (אם תבחרו לשנות כמויות שימו לב להקפיד על תוספת מים רותחים לפי המפתח של 1/2 כוס לכל 500 גרם ספגטי).

11. על נייר האפייה נוכל לשים ביצים שיהפכו עד הבוקר לחמינדוס שחומות וטעימות.

12. נשים על הגז לכמה דקות עד שנשמע קולות רתיחה מהסיר ונעביר לתנור ב- 100 מעלות (נוכל גם להניח על קמין או פלטת שבת) למשך הלילה.

שמן זית ערבוב סיר

תבשיל בסיר

נקום לבוקר שבת חופשי, ונכנס לצהריים את כל בני הבית, חברים, משפחה לחגיגה של טעמים מקרבת.

עוד מהבלוג של הדס צימרמן

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מרק ירקות של חורף, עדשים ויין אדום

מרקים יש המון אבל בסוף שבוע כשפוקדת אותנו מערכת חורפית במיוחד, אני בוחרת במרק עשיר, מזין, מחמם וכזה שעושה בבית ריחות של יין חם שמעוררים זכרונות משווקי החג שבחו"ל. ירקות שורש, עדשים ויין אדום הם שילוב מנצח ליום...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

חולמת לעבוד בפיג'מה?

נכון שלהיות בעלת עסק עצמאי מיד מתקשר לכם עם עבודה מהבית? עבודה בפיג'מה או טרנינג, חופש מתי שבא, קמה מתי שבא לך, עובדת מתי שבא לך, יכולה לצאת מוקדם מבלי לתת הסברים. כל אלו הם רק כמה מהמיתוסים הרווחים על עצמאיות. נכון...

תגובות

פורסם לפני 7 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה