הבלוג של הדס ספרים

hadasfarim

הדס ספרים, נטורופתית N.D, מנחת קבוצות להרזיה טבעית.

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מיוני 2013

אתן מכירות את התחושה הזו, שקראתן בעיתון על המלצה בריאותית טרנדית… ואתן מנסות אותה על עצמכן… והיא מרגישה לכן לא נכון… משהו לא מסתדר, משהו מרגיש מזויף?

ברגעים כאלו אני עוד עלולה לחשוב לעצמי- שזו אני ש”לא בסדר” כי אני לא מתאימה להמלצה הזו. יוצאת מנקודת הנחה שהיא נכונה, כי בעיתון כתבו….

אז הבוקר שלי התחיל ככל בוקר רגיל, נחמד וקייצי, עד שפתחתי את העיתון.

עיני נחתו באופן מיידי על כתבה שפורסמה בידיעות אחרונות: “מצעד הדיאטות”, כתבה של מגזין “מנטה”.

בכתבה מפורטות ומתוארות מספר דיאטות פופולאריות, אשר נערכה ביניהן השוואה, ובסוף המחקר הקטן- גם נבחרה הדיאטה “הכי מומלצת”- הדיאטה הים תיכונית.

בעודי קוראת את הכתבה, התעוררו בי רגשות ותחושות ישנות…

מהימים שבהם הייתי קוראת כתבות, כל פעם טרנד חדש, מאמינה לכל מילה, מנסה על עצמי דיאטות אין ספור… מרגישה על גופי שהדיאטות אינן מתאימות לי… שהבטן נפוחה לי, או שאני עייפה, או שחצי שעה אחרי ארוחת הבוקר אני שוב רעבה, מה זה רעבה, מסוגלת לטרוף את כל המטבח!

איך זה?? הייתי שואלת את עצמי ברוגז, למה?

אכלתי בדיוק לפי התפריט! ארוחת הבוקר היתה אמורה להשביע אותי!

תחושות של אכזבה, מהדיאטה התורנית, ומעצמי- על כך שהתאבון שלי מאותת לי מעבר למה שמוקצב לי, ובעיקר- כי שוב לא מצאתי את דרכי….

בכתבה שקראתי הבוקר, שמהללת כל כך את הדיאטה הים תיכונית, מומלץ לאכול בבוקר:

לחם מלא עם טחינה וירקות.

בכל הדיאטות השונות שניסיתי (וכן, גם הדיאטה הים תיכונית מסומנת כניסיון כושל ברשימה שלי) תמיד ארוחת הבוקר כללה לחם, ירקות, וממרח כלשהו- טחינה או גבינה רזה…

אני זוכרת את עצמי אוכלת ארוחות בוקר כאלו, ומייד בתום הארוחה מרגישה כובד כזה.. לא נעים בבטן… על הבוקר נפיחות מציקה.

והייתי עייפה… כל כך עייפה.. בצבא הייתי מנקרת מול המפקדת שלי בלי בושה, אחרי השחרור- לא היו לי אנרגיות ללכת לעבודה, העיניים כבדות, וכל מה שהתחשק לי הוא לחזור הביתה לספה ולרבוץ עליה עד שאהפוך לחלק ממנה ושלום על ישראל.

ואם העייפות והנפיחות זה לא מספיק, כעבור שעה גם הייתי מוצאת את עצמי כבר רעבה שוב.

עדיין נפוחה, עדיין כבדה, אבל מחפשת אוכל במזווה כאילו מתחבא שם תיק עם מיליון דולר.

ומונעת מעצמי כמובן, כי זה לא בתפריט…

ומרגישה תסכול ורעב, שביחד הם מתכון לעצבים.

לימים, כשלמדתי על תזונה לעומק- גם בלימודים, גם דרך ספרים שקראתי בשקיקה ובכמויות, ובעיקר- על בשרי, כי אין חכם כבעל ניסיון…

הבנתי שבשעות הבוקר, כשהגוף עדיין עסוק בניקוי (אפשר להרגיש את זה בסימנים כמו הצורך להטיל שתן בבוקר, הלכלוך בעינים והטעם המר בפה), הוא זקוק לאנרגיה זמינה מהמזון- ולא לאוכל מורכב שמעייף את מערכת העיכול ומתפרק לאט-

כמו לחם עם טחינה/ גבינה וירקות

ואז נפקחו עיני, יצאתי מחושך לאור, גיליתי והרגשתי מה טוב לי לאכול בבוקר

מה לא מכביד על מערכת העיכול, מה מאפשר לגוף להמשיך להתנקות בשעות הבוקר, מה מעודד את הניקוי של הגוף

התשובה היתה פירות!

כשהתחלתי לאכול פירות בבוקר, אז הרגשתי את ההבדל.

פתאום היתה לי אנרגיה ש 8 כוסות קפה לא יכלו לספק לי

הרגשתי עירנית, אפילו חיונית

הרגשתי שבעה- אבל קלילה, יכולתי לעבוד/ ללמוד/ לחשוב/ ללכת, בלי להרגיש שום מגבלה

הבטן נשארה שטוחה

התפניתי ביתר קלות

ואפילו אפשר לומר שהרגשתי שמחה כזו, כאילו הנפש קלילה כמו שהגוף קליל, מלאת מרץ.. מחייכת לכל עבר.. כמו ילד קטן שקיבל צעצוע חדש

לא האמנתי כמה הבדל יכול להיות רק בשינוי הזה של ארוחת הבוקר… זו היתה הקלה עצומה בשבילי

כי החיוניות הזו ליוותה אותי לאורך כל היום, ולא הרגשתי רעב מזויף תוך שעה.

זה פשוט התאים לי- כמו שמרגישים כשמודדים בגד שיושב עלייך בול. את לא צריכה יותר מכמה מבטים כדי לדעת…

התחושה מדברת בעד עצמה.

אז המסקנה האישית שלי מכל הסיפור הזה, היא לא להאמין לכל כתבה שאני קוראת, ולא לכעוס על עצמי אם ניסיתי תפריט מסוים שאינו נכון עבורי בכלל- והוא גורם לי לתחושות של רעב, תסכול וחוסר אונים… זו לא אשמתי…

מה שצריך לעשות זה להקשיב לגוף…

הגוף שלי יודע מה טוב עבורי, יותר טוב מכל כתבה בעיתון.

עוד מהבלוג של הדס ספרים

מיתוס ארוחת הבוקר הבריאה ביותר

כולנו גדלנו על הידיעה הברורה שארוחת הבוקר היא החשובה ביותר, שכן, אנו קמים משנת הלילה והמאגרים בגופנו ריקים וזקוקים למילוי. האומנם זה כך? המזון שממליצים לנו לאכול בבוקר הוא מזון מורכב- סלט ירקות, לחם, גבינות וביצים- הם...

תצוגה מקדימה

למה ויתרתי על ראיית חשבון ורזיתי

את מכירה את התחושה המעיקה הזו, שמתיישבת לך במוח ומתחילה לכרסם בך,  כמה ימים לפניי חתונה שהוזמנת אליה, או לפניי ארוחת חג? ופתאום את מגלה שהראש שלך טרוד כולו סביב האירוע - מה תלבשי באירוע ומה תאכלי? כן, פתאום גם אני נהייתי...

החגים בפתח, הנשים במתח

תקופת החגים בפתח.. והיא מביאה איתה תחושות רבות לחיינו חופש, שמחה, משפחתיות, חגיגיות, יציאה מהשגרה.. וכן החגים הם זמן נעים ונפלא, אבל בדבר אחד הם יוצרים לחץ ומתח סביבם אצל נשים רבות- בהקשר של האוכל. האוכל הוא לא רק דלק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה