הבלוג של הדר קורין

מקפיאה זיכרונות

עדכונים:

פוסטים: 12

עוקבים: 11

החל מנובמבר 2011

בתקופה שבה אמא רוצה להצליח גם בפרנסה, גם בהגשמה, גם בגידול הילדה ולשמור על מודעות לבריאות טובה, אין זמן להתעכב על עבודה מיותרת

05/07/2016

נינה לפוסט

“יש! זה בדיוק מה שאני צריכה” צעקתי מהמטבח לבן זוג שלי המשתרע בסלון. הוצאתי את המחיות  מהארגז כאילו היו מתנת יום הולדת ובחיוך רחב הנחתי אותן על השיש. נכון שהן  מיועדות לבתי, אבל אני הרגשתי שהן בעצם מתנה בשבילי.

שלא תבינו לא נכון, ביני לבין בן הזוג שלי יש חלוקת עבודה, אני מכינה והוא מנקה אחרי. נשמע אידיאלי, אממה – תוסיפו לחלוקת עבודה הזו גם שני אנשים שמתחלקים בדאגה לפרנסה, ל2 ילדים, פלוס שאיפות לאיכות חיים והגשמה עצמית ובריאות, הכי חשוב הבריאות.

הבת שלי בת שנה ויש לה רק 2 שיניים חמודות ויפות, אבל לטחון הן עדיין לא מצליחות לבדן. היא בדיוק בשלב הזה של אוכל מוצק טחון חלק ואני, אני שונאת לטחון. באופן כללי ואוכל בפרט.

בנוסף, ויותר מהכל, אני לא תמיד מספיקה לעשות זאת מראש – כל יום אני רצה מהבית לעבודה, מהעבודה שהיא בבית לבית שהוא עבודה. פעם בשבוע מטפלת, פעם שנייה אמא שלי, זאת על מנת שאצא להשכלה הגבוהה, ובשאר השבוע בין משחקים מקלחות ובישולים, אני דוחפת גם  כתיבה.

ההגשמה שלי כבן אדם עצמאי חשובה, כמו הפרנסה, כמו הבריאות, אין יותר חשוב ואין פחות חשוב בפוסט מודרניזם. בשביל לשרוד הכל חשוב. אני מודה על המודעות הזו, אבל אני צריכה בה עזרה. כי כדי להצליח ב-ה-כ-ל, כבר קרה שנתקעתי בלי ארוחת צהריים מזינה לתינוקת צורחת. עד שמצאתי את המתכון להכנת ארוחת צהרים פשוטה, בריאה ומהירה. כל מה שדרוש למנה:

1. צנצנת מחית מטרנה מרק ירקות עם פתיתים

2.  קציצה מעוכה שמחכה במקרר מהמתכון שכאן למטה

 לפןסט

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות
לעיסה:

500 גר׳ בשר בקר טחון

1 בצל לבן מגורד

1/2 צרור פטרוזליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס

3 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות

2 ביצים
1/2 צנצנת מחית מטרנה מרק ירקות עם פתיתים כדי להוסיף ירק בלי  מאמץ או שלב בישול נוסף

5 שיני שום כתושות

לרוטב:

2 כפות שמן

3 כפות שמן זית

4 שיני שום כתושות

2 כוסות עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

מלח

פלפל

1.5 ליטר מים

לפוסט

אופן הכנת הקציצות

בקערה מערבבים היטב את חומרי העיסה לקציצות, ומניחים במקרר עד שהרוטב מוכן
להכנת הרוטב:

בסיר רחב מחממים את שמן הזית

מטגנים את השום והעגבניות מספר דק׳

מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את המים,
מכסים ומבשלים עד רתיחה

מוציאים את העיסה מהמקרר

מגלגלים את הקציצות ומניחים בסיר הרוטב הרותח

מבשלים כ45 דק׳ על אש בינונית

הרכבת מנה לארוחת צהרים זמינה:

למעוך קציצה אחת בחצי צנצנת מחית ירקות ופתיתים,  לערבב, לחמם קלות ול-אווירון!

לל

הבת שלי סיימה את הארוחה, אני סגרתי את הקופסה והכנסתי את החצי הנותר למקרר, עד לארוחת צהרים הבאה.

בעודי מתפעלת מכמה שהחיים יכולים להיות קלים יותר קראתי “עכשיו יש לך פחות שטיפת כלים” בניסיון לצרף גם את בן זוגי, להתרגשות מהארוחה החדשה של הילדה. הוא בתגובה העביר את הרגלים מהספה לשולחן, זרק “סבבה” וחטף כדור בראש מהבן שלנו בן ה-4.

 

עוד מהבלוג של הדר קורין

תצוגה מקדימה

חתונה כזאת עוד לא ראיתם

מעולם לא רציתי להיות כלה ובאמת, אף פעם לא התחתנתי. אני בזוגיות מגיל 22, יש לנו 2 ילדים. על השאלה מדוע אנחנו לא מתחתנים אני נוהגת לענות, ״כי לא צריך את זה״. נכון, יש איזו סברה רווחת, שילדות נוהגות לעטוף בדמוי הינומה את ראשיהן...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

ברוכים הבאים למופע של הנקה

נכון חלום הילדות הזה שחוזר על עצמו, שאת מגיעה ערומה לבית ספר ומסתובבת בין ילדים לבושים כשגופך חשוף, כולם רואים שאת ערומה ואין שם אף ילד שצועק היא ערומה! אבל את עדיין מרגישה את המבוכה. החלום הזה הופך להיות אימת המציאות שלך...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

אופק בוכריס בחסות הנורמה

  לא הכרתי את אופק בוכריס, על אף ששירתתי בגולני. לא ניראה לי שהוא בכלל היה קצין בבסיס בתקופתי, או בגולני בכלל. שירתתי אז כמשקי״ת חינוך והחוויה הצבאית שלי, דווקא הייתה טובה....

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה