מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה, פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין... +עוד
עדכונים:
פוסטים: 87
החל מפברואר 2016
20/05/2017
יאסו, זו לגמרי המילה הנכונה לברך את מסעדת “הצועניה” ברובע היווני בשוק הפשפשים, לחיי המסעדה והטעמים.
צהריי היום ויורש העצר ואני נפגשים כהרגלנו מידי יום שלישי, גם הפעם היעד הנבחר הוא שוק הפשפשים שממוקם איפשהו באמצע בין הסטודיו שלי לבין הדירה שלו בתל אביב.
הפעם בחרנו בטעמים מוכרים של הבית, טעמים מהמטבח הבלקני, הטורקי והיווני שעליו מבוססים ריחות הילדות שלו ושלי.
הגענו לרובע היווני הנושק לכיכר השעון בשוק הפשפשים, שם בסמטה קסומה שסגורה לתנועה ממוקמת “הצועניה” .
רהיטיי וינטאג’ ישראלי ששופצו ע”י קיריל, אחד השותפים במסעדה, משרים חמימות ותחושה של בית ובתוספת מוזיקת הרקע הצוענית השמחה נכנסנו מיד לאווירה.
כדי שנהיה לגמרי בראש הנכון מזג לנו קיריל שוטים של אוזו משובח שפתח לנו את התיאבון עוד יותר.
הזמנו את העיסקית החדשה שלהם ואת השולחן קישטו מיד המנות הראשונות שהגיעו על צלחות צפחה שחורה והאכילו את העין עוד לפני הטעימה:
קציצות פרסה(כרישה) לפי המתכון של סבתא של ליאור (ליאור גרטי, שותף נוסף במסעדה), מבחר מטבלים עם בייגלה יווני חם ופריך. כאן התוודעתי לראשונה ל”סקורדליה” מחית תפו”א עם שקדים שהיא למעשה החומוס היווני, טעמו של הצ’יזיקי ממש לקח אותנו הביתה וכמו במטבח הבלקני החצילים חייבים לתת שואו וקיבלנו אותם ב”קיופילו” סלט החצילים הבולגרי המשובח שמתקשט בחומץ בלסמי וזיתי קלמטה . התפנקנו גם במטיאס כבוש על מצע צ’יזיקי עם צלפים עם בצל סגול.
בשלב הזה כבר היינו מלאים, התמסרנו לחוויית המקום ופיתחנו שיחה עם קיריל שסיפר לנו על הערבים היווניים עם מוזיקה חיה שמתקיימים כאן מידי יום חמישי בערב.
לא התאפקתי ובישרתי מיד לכל החברה, היווני שבחבורה אמר שהוא אורח קבוע במקום ומיד סגרנו בילוי משותף.
האזור כולו בניה מהתקופה העות’אמנית והמסעדה משתלבת נפלא בנוף, הבריזה שנושבת מכיוון הים משרה אוירה של סמטאות אחד האיים היווניים ותחושה של חופש מתפשטת בגוף מעין התמסרות לרגעי החסד ששברו את השגרה.
המנות העיקריות הנבחרות היו לחמעג’ון, כי טורקיה זה אצלי בדם, מוסקה עם רוטב בשאמל שהפתיעה אותנו לטובה וג’ירוס פרגיות צבעוני על מחבת.
האוכל משובח, המנות גדולות ומושקעות ולא הצלחנו לסיים אותם, אבל על קינוח לא ויתרנו, בחרנו בסיגר פצוחים עם מוס חלבה, מה שנקרא גרסה מעודנת ומשובחת לבקלאווה הטורקית מנה מיוחדת של עינת, השותפה השלישית בחבורה.
זוג צעיר שישב לידנו ידע לספר על ארוחות הבוקר המושלמות, קיריל הרחיב וסיפר על ארוחות הבוקר ”בוקר קצבים”, “בלקנית” ו”מזטים”.
הארוחות העיסקיות מוגשות בין 12:00-18:00 ואינן תקפות בסופ”ש. מחירן 69-79 ש”ח, מחיר מצחיק לעומת החוויה הגסטרונומית שחווינו.
הצועניה, פנחס בן-יאיר 3 תל אביב
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות