הבלוג של גבירה

Fashion changes but style endures

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה, פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין... +עוד

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה, פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין מרגיש בלב וטעים לחיך.

עדכונים:

פוסטים: 87

החל מפברואר 2016

האזור כולו בניה מהתקופה העות’אמנית ומסעדת “הצועניה” משתלבת נפלא בנוף, הבריזה שנושבת מכיוון הים משרה אוירה של סמטאות אחד האיים היווניים ותחושה של חופש מתפשטת בגוף מעין התמסרות לרגעי החסד ששברו את השגרה

20/05/2017

יאסו

יאסו, זו לגמרי המילה הנכונה לברך את מסעדת “הצועניה” ברובע היווני בשוק הפשפשים, לחיי המסעדה והטעמים.

צהריי היום ויורש העצר ואני נפגשים כהרגלנו מידי יום שלישי, גם הפעם היעד הנבחר הוא שוק הפשפשים שממוקם איפשהו באמצע בין הסטודיו שלי לבין הדירה שלו בתל אביב.

הפעם בחרנו בטעמים מוכרים של הבית, טעמים מהמטבח הבלקני, הטורקי והיווני שעליו מבוססים ריחות הילדות שלו ושלי.

הגענו לרובע היווני  הנושק לכיכר השעון בשוק הפשפשים, שם בסמטה קסומה שסגורה לתנועה ממוקמת “הצועניה” .

רהיטיי וינטאג’ ישראלי ששופצו ע”י קיריל, אחד השותפים במסעדה, משרים חמימות ותחושה של בית ובתוספת מוזיקת הרקע הצוענית השמחה נכנסנו מיד לאווירה.

כדי שנהיה לגמרי בראש הנכון מזג לנו קיריל שוטים של אוזו משובח שפתח  לנו את התיאבון עוד יותר.

רטרו שיק

הזמנו את העיסקית החדשה שלהם ואת השולחן קישטו מיד המנות הראשונות שהגיעו על צלחות צפחה שחורה והאכילו את העין עוד לפני הטעימה:

קציצות פרסה(כרישה) לפי המתכון של סבתא של  ליאור (ליאור גרטי, שותף נוסף במסעדה), מבחר מטבלים עם בייגלה יווני חם ופריך. כאן התוודעתי לראשונה ל”סקורדליה” מחית תפו”א עם שקדים שהיא למעשה החומוס היווני, טעמו של הצ’יזיקי ממש לקח אותנו הביתה וכמו במטבח הבלקני החצילים חייבים לתת שואו וקיבלנו אותם ב”קיופילו” סלט החצילים הבולגרי המשובח שמתקשט בחומץ בלסמי וזיתי קלמטה .  התפנקנו גם במטיאס כבוש על מצע צ’יזיקי  עם צלפים עם בצל סגול.

הצועניה

בשלב הזה כבר היינו מלאים, התמסרנו לחוויית המקום ופיתחנו שיחה עם קיריל שסיפר לנו על הערבים היווניים עם מוזיקה חיה שמתקיימים כאן מידי יום חמישי בערב.

לא התאפקתי ובישרתי מיד לכל החברה, היווני שבחבורה אמר שהוא אורח קבוע במקום ומיד סגרנו בילוי משותף.

האזור כולו בניה מהתקופה העות’אמנית והמסעדה משתלבת נפלא בנוף, הבריזה שנושבת מכיוון הים משרה אוירה של סמטאות אחד האיים היווניים ותחושה של חופש מתפשטת בגוף מעין התמסרות לרגעי החסד ששברו את השגרה.

הצועניה נוף

המנות העיקריות הנבחרות היו לחמעג’ון, כי טורקיה זה אצלי בדם,  מוסקה עם רוטב בשאמל שהפתיעה אותנו לטובה וג’ירוס פרגיות צבעוני על מחבת.

גירו 1 גירו הצועניה מוסקה

האוכל משובח, המנות גדולות ומושקעות ולא הצלחנו לסיים אותם, אבל על קינוח לא ויתרנו, בחרנו בסיגר פצוחים עם מוס חלבה, מה שנקרא גרסה מעודנת ומשובחת לבקלאווה הטורקית מנה מיוחדת של עינת, השותפה השלישית בחבורה.

קינוח

זוג צעיר שישב לידנו ידע לספר על ארוחות הבוקר המושלמות, קיריל הרחיב וסיפר על ארוחות הבוקר  ”בוקר קצבים”, “בלקנית” ו”מזטים”.

הארוחות העיסקיות מוגשות בין 12:00-18:00 ואינן תקפות בסופ”ש. מחירן 69-79 ש”ח, מחיר מצחיק  לעומת החוויה הגסטרונומית שחווינו.

הצועניה, פנחס בן-יאיר 3 תל אביב

 

 

 

עוד מהבלוג של גבירה

תצוגה מקדימה

היא אמיתית היא...

זה קרה לפני כחמש שנים, כשחברתי אילנה שושן הזמינה אותי ואת בנותיי לצפות בסרט Misrepresentation. לסרט הגעתי עם יובי שהיתה אז בשנת בת המצווה שלה, שנה של התבגרות מילדה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ימי הירח המלא

אני ילדת ירח מלא… מה זה אומר? לא ממש יודעת, אולם לאורך חיי כבר קרה שהרגשתי את השפעתו עלי, לטוב ולרע… היום, יום ירח מלא הגעתי לסטודיו ולאחר שלוש שנים מתסכלות שבהם חיינו באתר בניה נגלה אלי מדרחוב חדש, אני כבר מדמיינת את...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

חג הנשים

האמת היא שקשה לי לבחור, יום האישה הבינלאומי, יום אחד ממש לא מספיק,צריך שנה או שנתיים לפחות כדי שאוכל לחבק בכל יום את כל הנשים הראויות להצדעה על הדרך שהן עושות. אבל רגע, לא רק הן, אז זה כבר לוקח את זה ללייף טים, ...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה