הבלוג של גבירה

Fashion changes but style endures

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה, פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין... +עוד

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה, פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין מרגיש בלב וטעים לחיך.

עדכונים:

פוסטים: 79

החל מפברואר 2016

קציצות כרישה, שהן הלהיט של שולחן החג. לא משנה כמה תכינו מהן, הן ייגמרו מיד

04/04/2019

“קפטיקאס דה פרסה”, כך הן נקראות בעגה הביתית שלנו, הלאדינו שהולכת ונכחדת. כשהסבתות של בעלי ושלי עוד היו בחיים היינו זוכים להתענג על הקציצות ולא רק בחגים, אני לקחתי על עצמי את שימור הטעמים בבית, אורז אדום וקציצות פרסה מככבים אצלי חדשות לבקרים אולם פסח, כמו שהייתה סבתא לונה של בעלי אומרת “זו העונה הכי חמה”.

כרשה

אמש בסיבוב הבוקר שלי פגשתי אותן, ירוקות ויפות ונקטפו ממש זה עתה מהשדה, ”הקיוסק החקלאי” יושב מעבר לכביש בשדה שממש מצידי, עינת אפילו לא הבחינה שהן נקטפו.

כרשה 1

“שבכל הלילות אנו אוכלים שאר ירקות” אומרת ההגדה ואני רוצה לספר לכם על הערכה שקניתי שם, ירקות אורגניים שיכנסו חלקם למרק הקניידלך המשובח של סבתא הינדה של סיגל, והשאר ליום של חול ולקציצות. תהליך ההכנה הוא ארוך וזמן החיסול שלהן משולחן החג קצר מאד, הילדים רק מזהים אותן וכבר מעמיסים לצלחות, הם ללא ספק המוצר הכי חם על שולחן החג ואפילו אלעד גיסי אנין הטעם נשבר ולקח מתכון למרות שהן מטוגנות.

בהתחלה הכנתי 30 לביבות  ואבוי לבושות, לא נשאר לכולם ואז הכפלתי את הכמות ועדיין לא נשאר הבנתי שלא משנה כמה אכין וכמה סועדים ישבו על שולחן החג, מה”קפטיקאס דה פרסה” לא ישאר ליום שאחרי. אז מהרו לרכוש לכן את הכרשות הטובות כבר עכשיו כי ממש לפני החג נשארות רק הקטנות והמחיר מרקיע לשחקים.

אז מה עושים?

קודם כל רוכשים ועד לזמן ההכנה אני משרה אותם בתוך קנקן שירד החול וישארו רעננות.

כרשה 2

להלן המתכון:

המצרכים הדרושים:
עשר כרשות יפות ונקיות (רק החלק הלבן)
חצי ק”ג עוף טחון
חצי ק”ג בשר טחון
2 ביצים
3 כפות פירורי קמח מצה
חצי צרור פטרוזיליה מעורב עם מעט כוסברה קצוצים
מלח פלפל לתיבול (אני חוטאת גם טעמו המשובח של “ראס אל חנות” של תבלינסקי שרכשתי בסיור האחרון שלי)
כוס פירורי קמח מצה מעורב עם מלח ופלפל בקערה
מחבת עם שמן חצי עמוק לטיגון

בישול

אופן ההכנה:
לבשל את הכרשות במים עד לריכוך מלא שלהן,
להכניס לקערה את כל המצרכים והתבלינים ולטחון בבלנדר מוט עד לעיסה אחידה.
עם ידיים רטובות ללבב את הלביבות ולעטוף אותן בתערובת פירורי המצה.
לטגן עד להזהבה, לבדוק שהלביבות מוכנות בפנים.
להניח על נייר ספיגה ולקוות שלא יעלמו בזמן הטיגון.

פראסה

אז מה עושים עם החלק הירוק? אני מכניסה אותו למרק העוף עם הקניידלך, או מרככת אותו ומכינה ממנו פשטידה עם גבינות.

גבירה ולקוביץ,
מעצבת אופנה, בלוגרית ובעלת סטודיו וחנות מעצבים,
הרצאות בוטיק, ומועדון הרצאות
להצטרפות למועדון ארוחת הבוקר תעבירו את זה הלאה

להצטרפות לסיורים  ולרכוש תבלינים נקיים ומובחרים אתם מוזמנים ללחוץ על הקישור “ללכת לאיבוד בתל אביב”

 

 

עוד מהבלוג של גבירה

תצוגה מקדימה

היא אמיתית היא...

זה קרה לפני כחמש שנים, כשחברתי אילנה שושן הזמינה אותי ואת בנותיי לצפות בסרט Misrepresentation. לסרט הגעתי עם יובי שהיתה אז בשנת בת המצווה שלה, שנה של התבגרות מילדה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ימי הירח המלא

אני ילדת ירח מלא… מה זה אומר? לא ממש יודעת, אולם לאורך חיי כבר קרה שהרגשתי את השפעתו עלי, לטוב ולרע… היום, יום ירח מלא הגעתי לסטודיו ולאחר שלוש שנים מתסכלות שבהם חיינו באתר בניה נגלה אלי מדרחוב חדש, אני כבר מדמיינת את...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

חג הנשים

האמת היא שקשה לי לבחור, יום האישה הבינלאומי, יום אחד ממש לא מספיק,צריך שנה או שנתיים לפחות כדי שאוכל לחבק בכל יום את כל הנשים הראויות להצדעה על הדרך שהן עושות. אבל רגע, לא רק הן, אז זה כבר לוקח את זה ללייף טים, ...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה