הבלוג של גבירה

Fashion changes but style endures

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה, פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין... +עוד

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה, פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין מרגיש בלב וטעים לחיך.

עדכונים:

פוסטים: 73

החל מפברואר 2016

הייתי חייבת שזה יהיה שוס ועם פחות שמן. “עלחיים ועלמוות” אמרתי והוספתי את התערובות המדהימות של דורות, שום, תערובת תיבול איטלקית ובזיליקום

01/11/2018

לאחרונה נהיה כאן די משעמם בתחום הקולינריה, מתני עזב את הבית, בר עובד ואוכל ב”לאגו” והבנות שומרות על תזונה בריאה.  ניסיתי כבר את כל האפשרויות המותרות בחוק לקינואה,

המתכון האחרון של חזה עוף תפס אששש ומאז אנחנו על  סלטים, קינואה וחזה עוף. רק בשישי שוברים שיגרה ומתפרעים. פעם בכל יום שישי כל השכונה הייתה מגיעה לאכול את “שניצל גבירה” עם אורז, או כמו שנדב הבן של בתיה היה אומר סניצל.

כמה שמחתי על האפשרות שנתנה לי להמציא את עצמי מחדש ולהחזיר עטרה ליושנה אמה מה?
הייתי חייבת שזה יהיה שוס ועם פחות שמן. “עלחיים ועלמוות”  אמרתי והוספתי את התערובות  המדהימות של דורות, שום, תערובת תיבול איטלקית ובזיליקום.
עם השמן נזהרתי,  הפעם כבר לא מטביעה אותם מכל הלב אלא מעט שמן תיבול משני הצדדים. ויתרתי על הקמח בהתחלה והפלא ופלא יצא הרבה יותר טוב, ממש מושלם קריספי ומתפצפץ.

תפו”א קיבל איסור כניסה לבית לאחרונה ורציתי פירה כתוספת, כי אורז כבר לא ממש מרגש. אז ערבבתי תפו”א  עם בטטה כי בטטה זה מותר. הוספתי תערובת בצל ומלח ואז את טיפות הקסם של שמן הכמהין.
כן כן, מודה באשמה, שכחתי להוסיף חמאה וגיליתי שאפשר גם בלי.

שניצלים פחות מאיימים כשקוראיםלהם שניצלונים.  ההוכחה הייתה שרק הסתובבתי וארז גנב לי שניצלון. טוב נו זה היה מבחן הטעימה ועברתי בגדול כי הוא ביקש שאשמור לו לכשיחזור מהספירה בקלפי.
אז מה עשיתי שונה הפעם? ראשית ויתרתי על קימוח השניצל, את הביצים תיבלתי כהרגלי בחרדל אולם הוספתי תערובות  של שום, תערובת תיבול איטלקית ובזיליקום, ויתרתי על שמן עמוק וטיגנתי במחבת שחור עם מעט שמן.

הפירה בדגש על בטטות עם תוספת תפו”א קיבל נגיעת שמן כמהין וזה למעשה כל השמן שיש פה, לגמרי בטעות מודה, אבל הצליח, הוספתי תערובת  של בצל מטוגן של דורות ויצא ממש גורמה.

קישטתי יפה ככה עם צ’יפס מרווה שניתן להוסיף לפירה ושלפתי בירה מהמקרר. עכשיו נותר רק זה להכריז על אירוח גברים בשישי אחה”צ. בזמן שהם יתענגו על הארוחה ובירה הנשים שלהן יהיו משוחררות לרכוש בגדים. אמרו כבר שהדרך לליבו וכיסו של הגבר עוברת דרך הבטן.

דורות 8

שניצלונים:

דורות 12

המצרכים הדרושים:

1 ק”ג שניצלים פרוסים דק

2 ביצים

כף חרדל

פירורי לחם לפי הצורך

מלח ופלפל לתיבול

מעט רוטב צ’ילי מתוק

תערובת עשבי תיבול איטלקית דורות

בזיליקום דורות

שום כתוש דורות.

שמן לטיגון

דורות 1

אופן  ההכנה:

לחמם מחבת עם מעט שמן קנולה לטיגון

לטרוף את הביצים עם קובייה אחת של שום אחת של תערובת תיבול איטלקית ואחת של בזיליקום.

לשפוך פירורי לחם מוזהבים לתוך צלחת עמוקה ולתבל במלח, פלפל ומעט פפריקה.

לחתוך את חזה העוף לחצאים לאורכם.

ליבש מעט את חזה העוף ולטבול בהיטב מכל הצדדים בתערובת הביצים ואז לטבול בתערובת פירורי הלחם, להניח במחבת ולטגן היטב משני הצדדים.

כאשר מוכן להוציא ולהניח בכלי עם  נייר אפיה לספיגת השמן.

המלצה אישית: להציב שומרים באזור עד לסיום הכנת הפירה וההגשה.

 דורות 15

פירה בטטה ותפו”א בטעם חמאה עם נגיעת כמהין:

פירה כמהין

המצרכים הדרושים:

2 תפו”א בטעם חמאה, תפוקליף

3 בטטות גדולות

2 קוביות של בצל מטוגן של דודות

בצל מטוגן טרי לקישוט.

חצי כפית שמן כמהין

בצל 1 קטן

גבעול מרווה

מלח.

אופן ההכנה:

לבשל במים 2 תפו”א בגודל בינוני עם שלוש בטטות גדולות עד לריכוך

לסנן ולהשאיר מעט מהמים, עם בלנדר יד או עם מועך פירה למעוך ולהוסיף מלח ושמן כמהין.

את הבצל פורסים לפרוסות דקות ומטגנים במעט שמן עד שנעשה זהוב כמעט שחום.

עלי מרווה לצרוב מעט במחבת עם מעט שמן זית .

פירה 1

אופן ההגשה:

 

אני בחרתי במראה הפאב השכונתי,

סלסלת שניצלונים בתוך נייר אפיה לצד ירקות חתוכים ופירה בטטה כמהין מעוטר בבצל מטוגן  על מגש עץ וצלחות מתכת בתוספת בירה קורונה לטוטאל לוק.

והטוויסט של בר על הבר, להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק לטבילה

דורות 13

עוד מהבלוג של גבירה

תצוגה מקדימה

היא אמיתית היא...

זה קרה לפני כחמש שנים, כשחברתי אילנה שושן הזמינה אותי ואת בנותיי לצפות בסרט Misrepresentation. לסרט הגעתי עם יובי שהיתה אז בשנת בת המצווה שלה, שנה של התבגרות מילדה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

חג הנשים

האמת היא שקשה לי לבחור, יום האישה הבינלאומי, יום אחד ממש לא מספיק,צריך שנה או שנתיים לפחות כדי שאוכל לחבק בכל יום את כל הנשים הראויות להצדעה על הדרך שהן עושות. אבל רגע, לא רק הן, אז זה כבר לוקח את זה ללייף טים, ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ימי הירח המלא

אני ילדת ירח מלא… מה זה אומר? לא ממש יודעת, אולם לאורך חיי כבר קרה שהרגשתי את השפעתו עלי, לטוב ולרע… היום, יום ירח מלא הגעתי לסטודיו ולאחר שלוש שנים מתסכלות שבהם חיינו באתר בניה נגלה אלי מדרחוב חדש, אני כבר מדמיינת את...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה