הבלוג של גבירה

Fashion changes but style endures

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה, פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין... +עוד

מעצבת אופנה ישראלית בעלת המותג "גבירה" מייסדת מועדון ארוחת הבוקר,תעבירו את זה הלאה, פעילה חברתית וקהילתית, נשיאת ארגון "מעגל נשים ישראל".לשעבר ממייסדות ארגון "טנג'נט" כותבת ויצירתית על כל מה שנתפס בעין מרגיש בלב וטעים לחיך.

עדכונים:

פוסטים: 70

החל מפברואר 2016

המרק הכתום מוגש כמנה שניה, וואו, תנו לי שמן כמהין ואני שבויה. מעבירה את זה הלאה, בתאבון

24/02/2018

ובבואי היום לשיר לך,  זה שוב מתנגן לי היטב, חייבת להשלים לכם את המסע והפעם החלק הקולינרי,

כשטל מרום ממליצה אני לא שואלת, היא הלא המלכה הבלתי מעורערת של הלייף סטייל והחיים הטובים בירושלים.

דן מנהל המסעדה  נגש אלי, הוא מקצוען ומיד מתחיל בעבודה.

אנג’ליקה היא מסעדת יוקרה, פיין דיינינג מסביר לי מרכוס גרשקוביץ הבעלים מיד לאחר שנפרדנו מחברינו המשותף מנחם.

מרכוס ומנחם

יוקרה לפעמים משדרת קרירות ומרחק, כאן זה לא קרה, על הקיר ליד החלון מוטבע שיר, מרכוס הוא האיש שכתב אותו ומתגלה כאיש מאד חם. הוא דרום אמריקאי שעלה ארצה בגיל חמש, איש משפחה חם ואוהב לארח, כך גם בעבודה, כל סוכן שמגיע מתיישב ומתארח ורק אחר כך נגשים לעבוד .

השיר

רגע לפני עולה השאלה האם מדובר על הקבוצה?

אז איך הכל התחיל מאיפה הזיקה למזון?

“הייתי טבח” הוא מצטנע ואני מדייקת שף, גדלתי בין השאר במסעדה התל אביבית “רפאל” עבדנו סביב השעון ואז החלטתי להקים את המסעדה שפועלת כבר למעלה מעשור, הוא איש של משפחה, אישה וכדורגל הבעלים של הקבוצה  עם הנשמה, “הפועל קטמון” ואני מקבלת הסבר מיובי שלי שבאה מבית עם כדורגל, “אבא סיפר לי” היא אומרת  ”זו קבוצה שהאוהדים רכשו ומנהלים אותה”.

מצעד המנות המצולחתות להפליא מתחיל ואני מתרגשת, כל מנה מרגשת  יותר מקודמתה.

דן היקר לא מפסיק להפציר שנפסיק לקשקש ונתחיל לאכול ולסיים את המנות, לא, הוא לא מבין איך אני לא אוכל להכיל את כל הטוב הזה בארוחה אחת וזה הולך ככה.

מנת הפתיחה היא מבחר סלטים, מתבלים עם לחם מחמצת חם, משהו כדי לרפד את הבטן עם יין הגבורץ שיובל בחרה.

מנת פתיחה

המרק הכתום מוגש כמנה שניה, וואו, תנו לי שמן כמהין ואני שבויה, ברור לי שבלי מתכון אנל’א עוזבת את המקום.

מרק  כתום

לשולחן מוגשת קובניה ים, “הדג משתנה” יסביר לי אחר כך השף יונתן שרביט, הרוטב אסייתי קארי אספרגוס וחלב קוקוס, הדג מצופה בקינואה ובורגול. כאן כבר ברור לי שהולך להיות רק טוב.

קובניה

לשולחן מוגש טרטר בקר קלאסי עם חלמון ביצת שלו מעושן קלות, כן ניתן עוד להרגיש את טעם העשן וביחד עם חלמון השלו זה ממש מעדן, המנה מושלמת ומצולחתת להפליא הצבעים כמו הטעמים ממש מרגשים.

טרטר בקר

צבעוני ויפה מוגש אלינו הסלט, שקדי עגל עם פומלה, פילה תפוז כוסברה, נענע וקשיו, עם כזה מצעד של חומרי גלם לא יכול להיות אחרת, חגיגה של צבעים וטעמים.

סלט שקדי עגל

הגענו למנה העיקרית,

היא יוצאת ברוב כבודה סינטה עשויה במידה הנכונה מוגשת על מצע של קרם גזר וגזרים מזוגגים בציר בקר לצד תפו”א, אפונת שלג רוטב יין ובצלי שאלוט, אני למדה שאת הבשר הם מיישנים במקום.

סינטה

הכוח הנשי מורגש היטב במסעדה המעוצבת, שירה טל היא זוגתו ואם ילדיו של מרקוס, היא אחראית על העיצוב ועל העבודה מאחורי הקלעים, הם עובדים בצוות, שירה היא זו שהחליטה לשים את השיר על הקיר “יום אחד הגעתי וזה פשוט היה כאן” מספר מרכוס, יש לה הערכה לשירה וכתיבה היא בעצמה כותבת וממש עוד מעט היא תפרסם את ספר השירה והסיפורים שלה ואני סוחטת הבטחה להיות מעודכנת ולקבל עותק של הספר ואפילו מאתגרת אותה להצטרף אלינו לקהילה של סלונה.

יונתן שרביט השף:

יונתן שרביט השף עבד במלון “אלגרה” ולמד בחו”ל מספר שאין הגדרה מדוייקת למטבח הם עושים הכל ומקפידים על חומרי גלם משובחים, הוא בוגר תדמור וגר ועבד בעבר גם במילאנו.

יונתן

 וכמו מרקוס גם לו יש את הפרטנרית המושלמת, אחותו סטפני שרביט היא הקונדיטורית שאחראית על הקינוחים המשובחים.

טפיוקה בחלב קוקוס ופירות טריים,

טפיוקה

ומרק אקזוטי עם תפוזים פסיפלורה ומנגו, קרם פטיסייר קרמבל שקדים שברי מרנג ואבקת פטל, כן כל הטוב הזה במנה אחת. וואוו כבר אמרתי?

מרק אקזוטי עם קרם פטיסייר

ובכל אותה ארוחה יושבת מולי המתגייסת שלי שאתה בחרתי לצאת להרפתקאת ירושלים רק שהיא צמחונית ודי בררנית, דן המארח המושלם מאתגר את השף שמכין לה מנת פסטה מיוחדת וסלט קיסר שמוגש קצת אחרת, הוא לא נח עד שהיא ממש מרוצה.

סלט קיסר רביולי

“אז איך גורמים לעובדים להיות כל כך מסורים?” אני שואלת,

מרכוס מעיד על אווירה טובה ועסק משפחתי, את רואה אותה? הוא מצביע על המלצרית היא זכתה בארוחת בוקר, היא מכרה הרבה ספיישלים.

החורף ממשיך איתנו גם השבוע ויונתן המקסים מעניק לכם את מתכון המרק הכתום עם שמן הכמהין.

אני זכיתי להכיר מסעדן אחר איש קהילה ומתנדב, איש שמודע לסביבה ובעל תודעת שירות גבוהה ואתם יודעים כמה זה בדמי וכשהוא מספר לי על “ליגת השכונות” גם לילדים וגם לאמהות שהוא מתנדב בהם ועל עמותת שק”ל אני מבינה שלא רק אוכל עושים כאן באהבה.

המסעדה אינה עובדת בסוף שבוע, זהו זמן משפחה וכדורגל.

מרק כתום:

מרק לשישה סועדים,

3 גזרים

300 גר’ בטטה

400 גר’ דלעת

1 כרישה שלמה חתוכה גס

2 שיני שום

1 בצל לבן חתוך לקוביות

מס’ טיפות בודדות של שמן כמהין

מלח ופלפל

מעט שמן לאידוי המרכיבים של המרק

אופן ההכנה:

מתחילים באידוי הבצל והכרישה בשמן וכאשר הם נעשים שקופים להוסיף את השום ואז כשניים וחצי ליטר מים.

להרתיח כשעה עד לריכוך כל הירקות ולטחון עם בלנדר מוט ידני, לתבל במלח ופלפל.

טיפ: בכדי לשלוט בסמיכות המרק יש להוציא נוזלים מהמרק עוד לפני שטוחנים לקערה נוספת ולהוסיף לאחר הטחינה בהתאם לצורך.

בתאבון,

גבירה

מעצבת אופנה “כחול לבן”, אשת קהילה, בלוגרית בעלת סטודיו לעיצוב וחנות מעצבים ומועדון ארוחת הבוקר

אתר

עוד מהבלוג של גבירה

תצוגה מקדימה

היא אמיתית היא...

זה קרה לפני כחמש שנים, כשחברתי אילנה שושן הזמינה אותי ואת בנותיי לצפות בסרט Misrepresentation. לסרט הגעתי עם יובי שהיתה אז בשנת בת המצווה שלה, שנה של התבגרות מילדה...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

חג הנשים

האמת היא שקשה לי לבחור, יום האישה הבינלאומי, יום אחד ממש לא מספיק,צריך שנה או שנתיים לפחות כדי שאוכל לחבק בכל יום את כל הנשים הראויות להצדעה על הדרך שהן עושות. אבל רגע, לא רק הן, אז זה כבר לוקח את זה ללייף טים, ...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ימי הירח המלא

אני ילדת ירח מלא… מה זה אומר? לא ממש יודעת, אולם לאורך חיי כבר קרה שהרגשתי את השפעתו עלי, לטוב ולרע… היום, יום ירח מלא הגעתי לסטודיו ולאחר שלוש שנים מתסכלות שבהם חיינו באתר בניה נגלה אלי מדרחוב חדש, אני כבר מדמיינת את...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה