הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

מרציפן הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם.

27/08/2014

מרציפן, או בצק שקדים.

10460776_726016110798514_6569300092700255669_n

החוויה של עשית המרציפן מחזירה אותי אחורה לילדותי. כאשר הייתי מגיע בחופש הגדול לבית סבתי במושב וקערה ענקית של שקדים צפים להם בחמימות בקערה,

ומחכים למישהו שיבא ויחלץ אותם מקליפתם לטובת הממתק האהוב “המרציפן”.

טוב אז ככה ניסיתי כמה מתכונים חלקם טובים וחלקם טובים יותר, בחרתי לכם את המתכון האהוב עלי משני סיבות:

לא צריך מטחנת בשר (ים לכלוך) אבל כן צריך מעבד מזון.

ומרציפן יוצא במרקמו כמו בצק סוכר.

טוב אז נתחיל?

חומרים:

 300 גרם שקדים.

200 גרם סוכר.

120 מ”ל מים.

2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי.

5 טיפות מי ורדים.

מד חום לבישול.

אופן ההכנה:

1. משרים את השקדים כ-10 דקות במים רותחים, מצננים ומקלפים. מייבשים את השקדים בחוץ בשמש יום (כן כן כמו הסבתות) .

2. מרסקים את השקדים במעבד מזון עם להב פלדה לפירורים אחידים ודקים, אבל לא אבקה ממש (מרקם קוסקוס).

 3. מבשלים את הסוכר עם המים לסירופ בהיר וצמיגי (לטמפ’ של 120 מעלות) .

4. מערבבים את הסירופ עם השקדים, מיץ הלימון ומי הורדים עד לקבלת תערובת אחידה.

5.מחזירים למעבד מזון וטחנים שוב למרקם בצק (אפשר להוסיף 15 גרם חלבון ולטחון שוב).

6. מצננים את העיסה עד שאפשר לעבוד (מרקם בצקי).

7. מגלגלים לכדורים או גלילים עוטפים או שומרים בקירור בכלי אטום.

 טיפ: אם אין לכם מד חום (שלדעתי חובה שיהיה בכל מטבח) אחרי 6 דקות הבועות נהיות ממש קטנות זה הזמן להוריד מהגז.

בהצלחה.

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה