הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

פשטש דה-בלם מאפים מעולים מבצק וקרם חלמונים.

25/09/2015

IMG_2808

בסוף הקיץ בפורטוגל טיילתי
ובעיר בלם ביקרתי.
העיר מפורסמת בשני אתרים:
האנדרטה למגלי הארצות הגדולים
ומאפייה המייצרת מאפים מדהימים!
פשטש דה-בלם, כך הם נקראים
מאפים מעולים מבצק וקרם חלמונים.
לפי הסיפור במנזר השוכן ליד,
עמילנו הנזירות את צווארוני המדים ביד.
הן עמלנו אותם בעזרת חלבונים
וכך נשארו עם המון חלמונים.
לכן התחילו להכין בצק של עלים
ולמלא אותו בקרם צהבהב וטעיםםם!

שולח לכם  מתכון לפשטש באהבה
ומאחל לכם שנה מתוקה וטובה!

תודה לליאת לדרהנדלר שהייתה גם היא בטיול הנפלא ובכשרונה הרב עזרה לי לכתוב את דברי ההקדמה למתכון.

לבצק פילס

240 גרם חמאה

190 מ”ל מים

רבע כפית מלח

260 גרם קמח

כף סוכר

לקרם וניל אפוי

60 גרם חלב

240 גרם חלב

60 גרם קמח

300 גרם סוכר

כפית שטוחה קינמון

160 גרם מים

כפית תמצית וניל

6 חלמונים מביצים L

לפיזור

אבקת סוכר

קינמון

אופן ההכנת הבצק

במיקסר בוו לישה מערבבים קמח, מים, מלח וסוכר למסה אחידה ומקפלים את החמאה. מניחים ללילה במקרר

אופן הכנה המילוי:

מחממים תנור לגובהה מקסימלי

מערבבים את הקמח ו60 מ”ל חלב למסה אחידה

במקביל מרתיחים מים , סוכר וחצי כפית קינמון ל 100 מעלות

מחממים 240 גרם חלב מוסיפים ווניל ויוצקים את החלב לבלילת הקמח, מבלדרים עם בלנדר מוט למסה אחידה.

בזילוף איטי שופכים את המים והסוכר הרותחים למסה ומערבבים היטב

משווים טמפרטורות עם החלמונים ומחזירים לבישול כ-6 דקות עד להסמכת הבלילה

מגלגלים את הבצק ומותחים לנחש באורך 30 ס”מ וחותכים פרוסות בעובי של 2 ס”מ כל אחת

בתבניות עגולות בקוטר 4 ס”מ גובה 2 ס”מ מניחים פרוסה , מהדקים היטב לדפנות חותכים את השוליים המיותרים ומוזגים את הקרם לשלושת רבעי גובה התבנית

אופים בין 15 -20 דקות עד להשחמת הפשטש מוציאים מהתנור ומפזרים מלמעלה קינמון ואבקת סוכר

בהצלחה

הקישור לדף שלי:

https://www.facebook.com/GuyCakePie

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה