הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

העוגה האולטימטיבית לצד הקפה או התה של הבוקר – טורט פיסטוק עם דובדבנים

23/04/2015

IMG_2099

מה יותר כיף מלשבת בשבת בבוקר עם קפה, ופרוסה ענקית מהבחושה המהממת הזאת ליד?

לא צריך הכנות מיוחדות לפני רבע שעה עבודה ויש לכם אותה חמה ומתוקה.

הותאם לתבנית מלבנית  30/8

חומרים:

2 ביצים M מופרדות

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

140 גר’ קמח תופח

50 גר’ פיסטוק קלוף ושבור

150 מ”ל מיץ תפוזים (או חלב לגרסה חלבית)

2 כפות מחית פיסטוק

דובדבני אמרנה (גם רגילים זה בסדר)

פיסטוקים גרוסים גס

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל180 מעלות (טורבו)
  • מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב
  • מוסיפים את החלמונים בהדרגה
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזילוף אטי
  • מוסיפים את הקמח והמיץ תפוזים למיקסר בסירוגין עד לקבלת תערובת הומוגנית
  • מוסיפים את המחית פיסטוק ושברי הפיסטוק ויוצקים לתבניות
  • אופים כ-30 דקות (אחרי 12 דקות להוסיף את הדובדבנים ) עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

מקשטים באבקת סוכר ובדובדבנים.

 בהצלחה.

הקישור לדף שלי:

https://www.facebook.com/GuyCakePie

 

IMG_2116

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה