הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

עוגת שוקולד וניל פשוטה טעימה וקלה להכנה

08/04/2015

IMG_1965

כל שנה אנו נאלצים להתפשר בקינוחים בשולחן החג אך לא הפעם כי השנה החלטתי להגיש לכם בהמון אהבה מתכון שמבוסס על קמח תופח של “חברת אוסם” שניתן להשיג בכל סופר הקרוב אליכם הביתה

הטעם משגע ובקלי קלות.

רכיבים:

6 ביצים L מופרדות

220 גרם שוקולד מריר

20 גרם קקאו

1 ½ כוסות סוכר (עדיף חום)

1 ½ חלב 3%

1 ½ כוס שמן

1 שקית קמח תופח כשר לפסח (200 גרם)

לגאנש שוקולד

1 שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

לקרם וניל:

1 שמנת מתוקה

1 שקית אינסטנט פודינג

כפית תמצית וניל

IMG_1967

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות.
  2. מחממים חלב (עד לכמעט רתיחה) ושופכים על השוקולד, מערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד
  3. מוסיפים חלמונים לתערובת השוקולד ומערבבים, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא
  4. במיקסר מקציפים את כל החלבונים במהירות גבוהה מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב, מורדים למהירות בינונית ומוסיפים בהדרגה את הקמח התופח והקקאו עד שהתערובת מתאחדת (ללא גושים)
  5. מורידים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים אליו את תערובת השוקולד בהדרגה
  6. שמים את התערובת בתבנית משומנת ואופים בין 40 ל 50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש  (אצלי בתנור לקח 50 דקות)

 

גאנש שוקולד:

מחממים את השמנת ושופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד להמסה מלאה של השוקולד

קרם וניל מוקצף:

מקציפים את השמנת, וניל והאינסטנט עד לקבלת קרם יציב

הרכבה:

חוצים את העוגה לשניים  את החצי העליון הופכים כלפי מטה (שהחלק הקשה יהיה למטה) מורחים גאנש שוקולד על החצי ההפוך (נותנים לו לחלחל) ומניחים מעליו את החצי השני

מצפים בעזרת פלטה את כל העוגה בקרם וניל מוקצף, מיישרים ומפזרים מעט קקאו מלמעלה

 הערה: השתמשתי בכוס פלסטיק חד פעמית

הקישור לדף שלי:

https://www.facebook.com/GuyCakePie

 

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה