הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

הבית היה מתמלא בניחוחות התבשילים, וכולנו היינו יושבים סביב השולחן וטורפים את הקוסקוס המיוחד של סבתא.

07/01/2015

לעד אתגעגע לטעם הקוסקוס ברוטב האדום של סבתי, שרה, זיכרונה לברכה.
את הקוסקוס המיתולוגי הזה הייתה סבתא שרה מגישה עם רוטב אדום, עשיר בירקות ובבשר, כשלצידו סלט משייר. כשהיינו מבקרים את סבא וסבתא תמיד התענגנו על ריח הבישולים, שריחם היה מגיע עד לכניסה למושב ( רוב חברי המושב היו תוניסאים אף הם, והכינו את אותם מאכלים).

האווירה הזאת של יום שישי בצהרים, כשסבתא טורחת עבור הילדים והנכדים שמגיעים מרחוק, זהו זיכרון ילדות מתוק במיוחד!

לכן, בכבוד רב לסבתי ז”ל, אני מגיש לכם מתכון לרוטב קוסקוס אדום טעים וחגיגי בעזרתה של אימי היקרה.

IMG_0864

 

IMG_0850

החומרים הדרושים:

1 שקית קוסקוס סולת להכנה מהירה
חצי קילו בשר בקר \ כרעיים עוף
כף שטוחה מלח
כף שטוחה סוכר
כף אבקת מרק
קורט פלפל שחור
1.5 כף גדושה פפריקה אדומה
1 כף כורכום
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
כף שטוחה בהרט
חצי כוס שמן זית
2 גזרים מקולפים
2 תפו״א
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 קישואים
1 בצל גדול
רבע כרוב
2 בצלים בינוניים
1 כרישה (אופציה)
2 גבעולי כרפס
2 עגבניות בשלות מקולפות
חתיכת דלעת או דלורית
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושל
1/2 כוס אפונה ירוקה (אופציה)

IMG_0861

הוראות ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל עם חצי כוס שמן כ 2 דקות.
  2. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות הקלופות והחתוכות, פלפל שחור והמלח ומטגנים עוד 3 מוסיפים כף סוכר.
  3. מוסיפים את  הבשר הגזר, תפוחי האדמה, הכרישה והדלעת ומערבבים היטב עד שהם מצופים ברוטב.
  4. מוסיפים מים עד לכיסוי מלא ומביאים לרתיחה, מתבלים באבקת מרק עוף, בהרט, פפריקה וכורכום.
  5. לאחר 5 דקות מוסיפים את הקישואים, הכוסברה, הפטרוזיליה, החומוס, האפונה ומבשלים בערך 45 דקות נוספות עד שהבשר רך.

מכינים את הקוסקוס על פי הוראות ההכנה על השקית, ומגישים לצד התבשיל

בתיאבון

IMG_0820_1

עוד מהבלוג של גיא ביתן

Thumbnail

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
Thumbnail

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה