הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

עוגייה שמשלימה את חוויית לגימת הקפה והופך אותה להנאה מושלמת

11/12/2014

עוגייה שמשלימה את חוויית לגימת הקפה והופך אותה להנאה מושלמת

חברים יקרים לקחתי את העוגיות ריבה המסורתיות ונתתי להם טאץ אישי

אני חייב לציין שהעוגיות טעימות נמחות והכי חשוב מנחמות :-) תנסו ותיווכחו

בהצלחה

IMG_1082



עוגיות חמאה שוקולד

500 גרם קמח לבן רגיל

200 גרם חמאה \ מרגרינה חתוכה לקוביות

1 ביצה L

חצי כוס סוכר לבן

2 שקיות סוכר וניל

100 גרם אבקת סוכר


אופן ההכנה:

  1. מקציפים את הביצים, הסוכר, סוכר וניל והחמאה במיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק רך וגמיש מגלגלים לכדור ומניחים בצד למשך 25 דקות
  2. מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
  3. מרדדים את הכדור לעלה גדול בעובי של חצי ס”מ (אפשר דק יותר) וקורצים עיגולים עם קורצן המותאם לצורת העוגיות
  4. מחוררים באמצע חור עם קורצן יעודי הקטן ביותר (אפשר להשתמש בפקק של קרטון חלב)
  5. אופים בתנור שחומם מראש למשך 20- 15 דקות תלוי בעובי העוגייה ובתנור שברשותכם
  6. מצננים ומזלפים גאנש על העוגייה השלמה ועוצרים כ2 מ”מ לפני הקצה ומדביקים מעליה את העוגייה עם החור
  7. מפזרים אבקת סוכר בשוליי העוגייה

 

מצרכים לגאנש חום מבריק

200 גרם שוקולד מריר

180 שמנת מתוקה \ ריצ’

40 גרם גלוקוזה \ דבש

30 גרם חמאה \ מרגרינה

אופן ההכנה:

  1. מניחים שמנת, סוכר וגלוקוזה בסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומוסיפים את החמאה עד להמסה
  2. מסירים מהאש ושופכים על השוקולד המריר
  3. טורפים היטב עד שכל השוקולד נמס בתערובת (עדיף עם בלנדר מוט) ומצננים

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה