הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

אחרי שימוש בכמה מתכונים שונים הגעתי לנוסחה המנצחת “לפלאפל המושלם”.

27/10/2014

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!!

IMG_0083

עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות.

אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא קטן למצוא את מתכון “הפלאפל המנצח” ניסיתי לפחות כמה מתכונים הראשון יצא קשה מדי, השני התפורר לי בטיגון, לשלישי לא היה טעם והרביעי שילוב של המתכון השני עם כמה תיקונים של המאסטר בבישול (אימי היקרה) ושלי 

לפניכם התוצאה מרשימה לא? 

 אז כמו שהבטחתי “הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם” עם הערות והארות תודה רבה לחבריי הנפלאים בקבוצת “טעמים” שגם כן שיתפו איתי פעולה.

מצרכים:

חצי ק”ג חומוס מושרה במים עם כף סודה לשתייה לילה  (לא קפוא!!! צריך את העמילנים על מנת שידביק את הכדורים אחרת הכל יתפורר בטיגון)

צרור פטרוזיליה בלי הגבעולים

צרור כוסברה בלי הגבעולים

בצל בינוני חתוך ל 4

8 שיני שום

2 כפות גדושות כמון

כפית צילי חריף (אופציה)

1 כף טימין (“קורנית” אפשר להמיר בעוד כף כמון)

כפית פלפל שחור (או פלפל אנגלי)

רבע כוס שמן זית

כף מלח

כף שטוחה סוכר

כוס מים חמימים (לא רותחים)

חצי כף סודה לשתייה + חצי כף אבקת אפיה

חצי כוס פירורי לחם של שניצל (או 3 פרוסות לחם רטובות וסחוטות ועם פומפייה בצד הרחב לגרד פנימה).

2 כפות קמח

אופן ההכנה:

כל היבשים במעבד מזון לפי הסדר: חומוס, פירורי לחם, קמח, סודה לשתיה, האבקת אפיה, ירק והתבלינים לטחון כ 2 דקות עד להתאחדות כל החומרים

כל כמה שניות לעצור ועם כף לדחוף פנימה את מה שנידבק לדפנות.

לאחר מכן מוציאים לקערה ומוסיפים את המים והשמן, לשים טוב טוב עד להתייצבות התערובת ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

השמן חייב להיות חם ועמוק ליצור כדורים ולטגן.

להגיש חם בהצלחה.

 

הקישור לדף שלי:

https://www.facebook.com/GuyCakePie

 

 

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בייגלה (פרעצל)

בתור ילד אני זוכר מצוין את טיולי בית הספר לכותל המערבי (דרך השוק הערבי).כאשר היינו רואים את הבייגלה תלוי על  עגלות העץ  וילד ערבי צועק בייגלה חם (אולי מהשמש).שבתור תלמיד של בית ספר ממלכתי דתי לא יכולתי לרכוש אלה לראותם...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה