הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

לחם בירה קמח מלא, אגוזי המלך וזיתים שחורים טעים ובריא והכי חשוב ללא חומרים משמרים

29/09/2014

מה יותר כיף מלהכין לחם ביתי חם שהרגע יצא מהתנור שמפיץ ריח משכר בכל הבית מקמח מלא אגוזי המלך וזיתים שחורים טעים ובריא והכי חשוב ללא חומרים משמרים.

IMG_9912

כמות: 2 כיכרות לחם

התפחה: 120 דקות

אפייה: 45 דקות

חומרים לבצק

300 גרם קמח לבן

300 גרם קמח מלא

250 גרם בירה לבנה קרה (כוס מלאה)

150 גרם מים קרים (חצי כוס)

15 גרם שמרים יבשים

5 גרם סודה לשתיה

40 גרם דבש או סילאן (2 כפות)

160 גרם אגוזי מלך שבורים (3/4 כוס)

160 גרם זיתים שחורים חתוכים לטבעות ויבשים מנוזלים  (3/4 כוס)

15 גרם מלח (1 כף)

 5 גרם מלח גס לפיזור מעל

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

יוצקים את קמח הבירה והמים לקערה ולשים עם וו לישה במהירות נמוכה, מוסיפים לפי הסדר שמרים, דבש ומלח לשים את העיסה במהירות נמוכה כ 5 דקות עד לאיחוד החומרים.

מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים את הזיתים והאגוזים וממשיכים ללוש עוד 8 דקות לקבלת בצק גמיש ורך מאוד. מוציאים את הבצק ומניחים על שולחן עבודה מקומח קלות ומגלגלים לכדור.

מניחים את כדור הבצק בתוך קערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 40 דקות נוספות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מקפלים את הבצק למעטפה ע”י קיפול 4 הצדדים לאמצע, הופכים את הבצק המקופל שהתפר כלפי מטה, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות.

מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור, מניחים על משטח מקומח קלות מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות.

מועכים כל כדור בצק לעיגול ומגלגלים לכיכרות עגולות או מלבניות ומתפיחים עוד 40 דקות וכרבע שעה לפני תום ההתפחה מחממים תנור ל 250 מעלות.

כאשר הכיכרות הכפילו את נפחן הם מוכנות לאפיה, מורחים שמן זית מעל ומפזרים מעט מלח גס ואופים כ 45 דקות.

 IMG_9923

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה