הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

המלצה למנה ראשונה לראש השנה, דלעת ערמונים צלויה במילוי קציצות ללקק את האצבעות.

16/09/2014

החלום שלי תמיד היה לשלב בין שתי האהבות הגדולות שלי, שזה צילום ואוכל אם אוכל לשים את שני הדברים במקום שווה, אז הגשמתי את חלומי.

מגיש לכם באהבה גדולה מנה יקרה “דלעת ערמונים צלויה, במילוי קציצות” שבניתי משני מתכונים שונים והתוצאה המהממת מנוחת לפניכם מדובר בסה”כ בשעת עבודה אחת לכבוד החג הקרב ובא.

IMG_9808

לדלעות:

5 דלעות ערמונים יפים בגודל אחיד

רבע כוס שמן זית

מלח ים

פלפל שחור גרוס

לקציצות:

150 גרם חזה עוף טחון

150 גרם בשר טחון

2 בצלים קצוצים דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

צרור כוסברה קצוצה דק

חצי חופן נענע קצוצה דק

חצי חופן בזיליקום קצוצה דק

כף מלח ים

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

כפית בהרט

שמן

2 תפוחי אדמה

2 לחמניות

כף גדושה של פפריקה מתוקה

1 ביצה מס 1

לרוטב:

1 בצל קצוץ דק

1 גמבה אדומה קצוצה דק

5 עגבניות מגורדות

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מלח ים לפי הטעם

3 עלי טימין

חצי כוס שמן זית

חצי כוס מים

חצי כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

דלעת:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס
  2. חותכים רבע עליון של הדלעת מסירים את הגרעינים בסכין קטנה וחדה חורצים את פנים הדלעת
  3. מערבבים את הפלפל המלח והשמן זית ועם מברשת מברישים בנדיבות את פניה של הדלעת
  4. צולים בתנור כ 45 דקות

 

קציצות:

  1. מבשלים את תפוחי אדמה לכמעט פירה
  2. משרים  את הלחמניות במים
  3. בקערה גדולה מניחים את הבשר הטחון ומוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, בצל והתבלינים
  4. חולטים את תפוחי אדמה ומרסקים עם מזלג לפירה גס ומוסיפים למסה
  5. מפרידים את הקשה של הלחמניות ואת התוכן מוסיפים למסה
  6. כדאי לתת טחינה קלה בבלנדר מוט
  7. מוסיפים את הביצה מערבבים היטב לתערובת אחידה ומכניסים למקרר
  8. מחממים מחבת עם הרבה שמן וכשהשמן חם לוקחים חופן מהתערובת הבשר ומגלגלים לכדור ומטגנים את הקציצות עד להזהבה
  9. את הקציצות המטוגנות מניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג

 

רוטב:

  1. מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד להזהבה כ 10 דקות
  2. מוסיפים את הגמבה עגבניות המגורדות והתבלינים מערבבים מעט ומוסיפים את המים ומערבבים היטב
  3. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה
  4. מניחים את הקציצות המטוגנות בסיר עם הרוטב ומבשלים על אש נמוכה כ חצי שעה

 

הרכבה:

מהרבע העליון של הדלעת פורסים פרוסה עבה ומניחים את הדלעת על הפרוסה ממלאים בכדורי הבשר ומעט רוטב, ומקשטים בפרוסות של צנוניות.

הקישור לדף שלי:

https://www.facebook.com/GuyCakePie

בתיאבון וחג שמח !!!

 

 

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה