הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

סוד הקוגל הירושלמי התגלה לפרטי פרטים ובחצי כמות הקלוריות, מתכון ב 10 דקות בלבד.

29/08/2014

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף מצוין ומדוד.מבלי לאבד מהטעם המצוין של הקוגל האותנטי. בעבודה של 10 דקות בלבד תנסו אותי :-).

IMG_9217

חומרים

סיר לקוגל 20 ס”מ (סיר של קובה) עטוף בנייר אפיה עם מכסה.

200 גרם אטריות רגילות.

200 גרם אטריות קמח מלא.

ליטר מים.

לקרמל

1/2 כוס סוכר.

1/2 כוס שמן.

למשרה:

 20 גרם תחליף סוכר מומס בכפית מים (20 שקיות נייר), אני השתמשתי “בסטיביה” אבקה, (במתכון הרגיל 3/4 סוכר).

כף שטוחה מלח.

כף שטוחה פלפל.

3 ביצים M.

כף  שטוחה קינמון.

אופן ההכנה:

  1. מבשלים  את האטריות בליטר מים בערך 5 דקות בישול לאחר שהתבשלו לא לשטוף את האטריות !!!

העמילן יועיל לנו להדביק את הקוגל לעצמו.

  1. להניח את האטריות על רשת לניקוז הנוזלים.
  2. מחזירים את האטריות לסיר לאחר שכל המים נוקזו.
  3. מערבבים את הסוכר מלח פלפל וקינמון בכוס ומניחים בצד.
  4. מערבבים טוב טוב את הביצים בכוס ומניחים בצד.
  5. הכנת הקרמל – מבשלים את הסוכר והשמן בסיר קטן על אש בינונית בערך 5 דקות עיד לקבל גוון כהה מאוד ברגע שמתחיל ריח של שרוף להסיר מהאש.
  6. בזהירות שופכים  את הקרמל  על האטריות בוחשים מהר מהר  עד שהאטריות חומות.
  7. לוקחים את הכוס שמכילה את הסוכר מלח פלפל וקינמון ושופכים על האטריות כל פעם קצת ומערבבים , עד לסיום כל התערובת.
  8. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב (שלא תהיה לנו חביתת הפתעה בקוגל).
  9. מיד לצקת לכלי שלנו (הקובה) עם הנייר אפיה לדחוס אותו שלא יהיו בועות על יד מכות על הסיר עם הכף עץ ובחישה .
  10. לכסות ולהכניס את הקוגל שלנו לתנור ל 200 מעלות ל 40 דקות מכוסה לאחר מכן עשרים דקות פתוח לגוון קהה למעלה.

IMG_9233

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בייגלה (פרעצל)

בתור ילד אני זוכר מצוין את טיולי בית הספר לכותל המערבי (דרך השוק הערבי).כאשר היינו רואים את הבייגלה תלוי על  עגלות העץ  וילד ערבי צועק בייגלה חם (אולי מהשמש).שבתור תלמיד של בית ספר ממלכתי דתי לא יכולתי לרכוש אלה לראותם...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה