הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

בייגלה חם בשעה.

27/08/2014

בתור ילד אני זוכר מצוין את טיולי בית הספר לכותל המערבי (דרך השוק הערבי).כאשר היינו רואים את הבייגלה תלוי על  עגלות העץ  וילד ערבי צועק בייגלה חם (אולי מהשמש).שבתור תלמיד של בית ספר ממלכתי דתי לא יכולתי לרכוש אלה לראותם בלבד. הפעם הבאתי לכם מתכון ביתי, לבייגלה המסורתי, שיוצא מעדן אם נצמדים למתכון.

בהצלחה חברים יקרים.

והפעם הוא יהיה באמת חם וטרי :-)

בייגלה

     10629596_727361120664013_7770921264827045719_n 10635755_727361100664015_6142366212819238547_n 

מצרכים:

450 גרם קמח רב תכליתי ( 3.5 כוסות) אפשר להחליף כוס וחצי בקמח מלא.

2 כפות סוכר.

חצי כף מלח.

10 גרם לתת (לא חובה! נותן מתיקות וצבע חום יפה).

2.5 כפות שמרים יבשים.

3 כפות שמן.

1 כוס מים פושרים.

לחליטה:

סיר רחב עמוק

2 ליטר מים.

2 כפות סודה לשתיה (במידה ויש טעם לוואי ניתן להחליף ב 2 כפות סוכר חום).

לזרייה:

מלח\זעתר\שומשום\מלח גס.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 220 מעלות.

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים ואז מוסיפים שמן ואז מים, לשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
  2. מורחים את הבצק בשמן ומכניסים לתוך שקית ונותנים לזה לתפוח כשעה עד שיכפיל את הנפח.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם כל אחד ועשים נחש בונים בייגלה שמים על תבנית עם נייר אפיה לקראת החליטה.
  4. מרתיחים את הסיר עם המים ושתי כפות הסודה (חשוב: לחכות לבועות רתיחה !!!).
  5. כאשר המים רותחים מניחים בסיר רת בייגלה שהכנה בזהירות שלא יתפרק.
  6. ברגע שהבייגלה צף מחכים דקה שיתפח במים והופכים אותו לעוד דקה ככה פעמיים לעשות לפחות.
  7. עם 2 כפות גדולות מוציאים בזהירות ומנחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מפזרים שומשום זעתר מה שבה.
  8. מכניסים לתנור שחוממם מראש ל 220 מעלות לרבע שעה.

בתיאבון.

12501_727361103997348_4947303907781838970_n 983779_727361127330679_4268892632805858767_n

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה