הבלוג של גיא ביתן

guy bitan

מטורף על בישול ואפיה.

עדכונים:

פוסטים: 17

החל מאוגוסט 2014

ממנה רגילה למנת גורמה שכיף לארח איתה, גם טעימה וגם בריאה, ובעיקר תיתכוננו לספיגת ים מחמאות, וכל זה בשעת עבודה.

28/08/2014

אחד הדגים האהובים עלי בשנים האחרונות הוא הסלמון. ואחד המתכונים שאני הכי נהנה בהכנתו הוא סלמון בחרדל ודבש על מצע של בצק פילו.

הוספתי למתכון הקיים את בצק הפילו ככלי הגשה וזה פשוט שידרג את המנה והפך אותה ממנה רגילה למנת גורמה שכיף לארח איתה.

 1959223_640606416006151_1132161921_n

  1743540_640606412672818_1504679181_n

מרכיבי המתכון ל-18 יחידות:

החומרים:

2 נתחים גדולים של סלמון מופשרים.

חבילת בצק פילו- מופשר לילה לפני.

תבנית שקעים (קוטר 6  ס”מ).

למלית:

דבש – 2 כפות .

ממרח חרדל דיז`ון – 2 כפות.

שמן זית – חצי כוס.

פלפל שחור – חצי כפית.

מלח – כף שטוחה.

שום – 5 שינים כתושות.

שמן זית – חצי כוס.

כמה עלי של שמיר לקישוט בסוף.

הכנת המלית:

  1. מערבבים את כל חומרי המלית בכוס.
  2. שוטפים את נתח הדג ומייבשים.
  3. מניחים את הדג בתבנית מרוחה בכף שמן ומניחים את הדג כשהעור כלפי מטה.
  4. מורחים בנדיבות את המשרה על נתח הדג כך שיכסה את כל החלק העליון.
  5. מניחים את הדג במקרר לחצי שעה (בנתיים עוברים להכין את הפילו).
  6. לאחר מכן מכניסים לתנור מכוסה בנייר אלומיניום ל- 15 דקות על 180 מעלות.

בצק הפילו:

מומלץ להפשיר את בצק הפילו במקרר לילה לפני, הפשרה מהירה עלולה לגרום לעלים להישבר,

שכחתם? לא נורא, מניחים בחוץ בטמפרטורת החדר לכמה שעות.

  1. פותחים את חבילת בצק הפילו וגוזרים ריבועים בגודל 7X7.
  2. מניחים ריבוע בצק, מורחים מעט שמן זית, עליו ריבוע נוסף, אבל לא בהתאמה, כך שהקצוות לא יהיו אחד מעל השני. גם את הריבוע השני מורחים בשמן זית ומכסים שוב, לא בהתאמה, עם הריבוע שלישי.
  3. מניחים את שלושתם יחד בשקע התבנית בזהירות וממשיכים למלא את שאר השקעים בפילו.
  4.  מוציאים את הסלמון מהתנור, חותכים לקוביות קטנות, שמים 3 כפיות מקוביות הסלמון בשקעים עם הפילו.
  5. ומפזרים מעל מעט פלפל שחור, ממשיכים למלא את שאר השקעים במלית, אופים כ – 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהבצק מזהיב.

מקשטים בעלי שמיר ומגישים לצד סלסלה של פלפלים ולימון.

בתיאבון.

עוד מהבלוג של גיא ביתן

תצוגה מקדימה

קציצות ירק תוניסאיות מעדן

כל מי שמכיר אותי יודע שהחשיפה שלי לעולם הקולינארי הוא דווקא דרך קינוחי שוקולד, פטיפורים ועוגות. בחרתי להתחיל דווקא בבישול המסורתי כמחווה לסבתי ז"ל שאת הריחות המענגים של בישולי יום שישי חסרים לי כל כך. לכן החלטתי לקחת את...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הנוסחה המנצחת לפלאפל המושלם

זהירות פלאפל שהורס כל דיאטה !!! עם הניחוח והטעם של הפלאפל הטעים הזה שעושה פעולת גירוי כימית במוח מבטיח לכם חברים שהפעם תפסיקו לחשב קלוריות. אתמול לקחתי על עצמי אתגר לא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קוגל ירושלמי חריף לייט.

מי שיגיד לכם שבשביל קוגל ירושלמי טוב צריך לנסוע לגאולה, תשלפו מיד את המתכון ותחסכו לו נסיעה, כסף וקלוריות. כי במתכון הזה כולם יכולים ליהנות מפני שהחלפתי חצי מכמות האטריות הרגילות באטריות קמח מלא וחצי כמות הסוכר בתחליף...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה