הבלוג של gullkozlov

#gulleats

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מינואר 2017

גל מגיש מנה בלרוסית סופר טעימה וקלה להכנה

26/09/2017

pottato_gulleats-01

IMG_7752

לידיעתכם: בלרוסים חולים על תפוחי אדמה. אם אתם רוצים להתחבב על בלרוסי – תגישו לו קרטושקה. וזה בדיוק מה שהגשתי בחג למשפחה הבלרוסית הקטנה שלי. מטרות העל שלי היו: טעים ובריא, מינימום התעסקות ומקסימום סקס-אפיל. לטובת המגוון הכנתי שתי מנות: פלחי תפוחי אדמה אפויים בפרמז’ן לפי מתכון שלמדתי בסדנת בישול בריא עם הילית סביר, והשנייה - מנה בלרוסית נוסטלגית ומפנקת שנקראת “גולבישניק”.

מה זה ה”גולבישניק”?  אם הייתי צריך לתאר את זה במילים פשוטות – זהו פירה סופר-טעים שעובר שדרוג למין פשטידה חלבית מפנקת במינימום השקעה (רבע שעה בלבד בתנור!). המנה קטפה מחמאות מקיר לקיר - הצמחונים (כן יש בלרוסים צמחונים) אכלו “גולבישניק” כמנה העיקרית, ואוכלי הבשר – כתוספת מפנקת. כשמשהו יוצא לי טוב – אני חייב לשטף, לכן אצרף את המתכון להנאתכם והנאת בני ביתכם “חובבי הקרטושקס”.

IMG_7750

מתכון לגולבישניק חלבי:

מצרכים:

  • 1 ק”ג (2 אריזות) מיני תפוחי אדמה קלופים מבושלים של “טעם הטבע – סו שף” של שטראוס
  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1 בצל
  • 1 כף קמח חיטה לבן
  • 0.5 כפית מלח
  • להגשה:  גבינת שמנת 15% אחוז או חמאה


הכנה:

  1. מוציאים את תפוחי האדמה מהאריזות, מסננים את המים, מעבירים לסיר גדול ושמים על האש כדי שתפוחי האדמה יתחממו. הסוד להצלחת המנה הוא בעבודה עם חומרים חמים. קוצצים את הבצל דק דק. שוברים את הביצה לתוך קערית וטורפים. מחממים את התנור ל-250 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה בסיר קטן או מחבת קטנה, מוסיפים את הבצל הקצוץ, ומבשלים על אש קטנה עד שהבצל הופך לרך מאוד, מוסיפים את הקמח ומערבבים לתערובת אחידה. לא לשרוף את הבצל!
  3. מרתיחים את החלב בסיר קטן מאוד, מנמיכים את הלהבה ומשאירים על אש קטנה – החלב צריך להישאר חם.
  4. מועכים בזריזות את תפוחי האדמה החמים עם מועך – בתוך הסיר שנשאר על אש קטנה. מתחילים לערבב – ותוך כדי ערבוב מוסיפים את הבצל המבושל, ממשיכים לערבב היטב, תוך כדי מוסיפים בזריזות אך במנות קטנות את החלב החם, ממשיכים לערבב. מוסיפים את הביצה הטרופה, מערבבים היטב שוב.
  5. מעבירים לתבנית משומנת עמוקה או לסיר שאפשר להכניס לתנור, מכניסים לתנור ואופים בחום המקסימלי כ-15 דקות, עד שהגולבישניק מקבל קראסט יפה.
  6. מוציאים מהתנור, מורחים למעלה שכבה של גבינת שמנת או חמאה, מכסים מיד היטב עם נייר כסף, ונותנים לנוח 3 דקות.
  7. מגישים חם-רותח! ניתן לחימום חוזר, אבל תוודאו שיהיה חם מאוד. בתיאבון!

IMG_7751

עוד מהבלוג של gullkozlov

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

על הבית בכפר - ומתכון לקאלדוני תפוחי אדמה במילוי בשר

לסבתא היה משק בכפר בבלרוס. לא לסבתא סוניה, אלא לסבתא השניה - אמא של אבא. ההורים היו לוקחים אותי לשם והייתי נשאר אצלה למשך כל חופשת הקיץ. היא הייתה גרה בבית עם חלונות...

תצוגה מקדימה

סודותיה של המחברת הישנה: על עוגת לימונים בעלת 6+1 שכבות

הסתכלתי על מחברת המשבצות הישנה והבנתי שיש לי זהב בידיים. אבא הביא אותה ביחד עם הקופסאות של בישולי יום שישי שאמא מקפידה להעביר לי ולאחי, כדי "שלא נהיה רעבים". לך תסביר לה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה