הבלוג של gullkozlov

#gulleats

עדכונים:

פוסטים: 27

החל מינואר 2017

IMG_5678
ישבנו עם חברה לארוחת ערב ב”מקום של בשר”.
-”אם רק דבר אחד טוב ייצא מכל הלימונצ’לו הזה – הוא שעכשיו אני יודע בוודאות, שאם תחליט יום אחד לעזוב את העבודה הקבועה שלך ולהיות עצמאי, אתה תצליח מאוד” – הוא אמר.
הבטתי בו בפלאה – “אבל שנים אני אומר לך שאנחנו יכולים לעבוד ביחד ולבנות אימפריה, מה השתנה עכשיו?”
-”עכשיו אני יודע”.
-”OK, תודה”, אמרתי, והכנסתי לפה עוד כף גדושה של עוגת “השחר”.

חמישה ימים לפני, במקום אחר בתל אביב, בארוחת ערב על טהרת המטבח הטבעוני – ישבנו עם חברה אחרת, ודיברנו על הצלחה. אני טענתי שהצלחה היא פיקציה, פרי של שיווק מוצלח, ושהכל בראש. לכן, אם אתה רוצה להיתפס כמצליח – תיראה מצוחצח, תשב זקוף, תשדר ביטחון ותחייך חיוך רחב. ומכיוון שכולם פחות או יותר יכולים לעשות את זה – כולם יכולים “להצליח”, במובן של “להיתפס כמצליחים”. היא לא הסכימה לחלוטין – דיברה על סטטיסטיקה, ועל סיכוי הצלחה, ועל השפעת הסביבה. ועל זה שיש כאלה שנולדים לתוך זה וכאלה שצריכים להלחם כדי להגיע לזה.
“מה זה הצלחה? האם את חושבת שאני אני מצליח?” -שאלתי אותה.
-”אתה מצליח אם אתה עושה דברים שעושים אותך למאושר” -ענתה. “אבל רוב האנשים לא יסכימו איתי, הרוב יגידו שבשביל להיות מצליח צריך להיות בעל הון ומעמד”.
-”אני דווקא חופש שהרוב יסכימו איתך”, אמרתי, ולקחתי לפה ביס אחרון של עוגת החומוס שלה.
IMG_5220

מה מבדיל מתכון מצליח ממתכון לא מצליח? פרזנטציה ושיווק. היום, במיוחד בעידן האינסטרגם - אוכל לא טעים יכול להיראות מאוד טעים בתמונות. אז איך מבדילים? צריכים מילה של מישהו שאתם יכולים לסמוך עליו. אז אני מקווה שאתם שתסמכו עליי, ומבטיח לכם שאצלי בבלוג תמצאו רק מתכונים שנוסו ונמצאו טעימים על ידי ועל ידי החברים שלי.

מתכון לפוקאצ’ה של בוקר:
המתכון המקורי – של דנית סלומון, האילתור של הבצל והביצים – שלי. בתיאבון!

המצרכים:

3 כוסות (375 גרם) קמח

2 כפות קמח תירס (פולנטה) או סולת

1 כף (11 גרם) שמרים יבשים

½ כף סוכר

½ כף מלח

1 כוס + 2 כפות (275 מ”ל) מים פושרים

2 כפות שמן זית + כ־¼ כוס שמן לשימון הבצק, משטח העבודה והפוקצ’ות

תוספות :

1 חבילת בצל של “דורות” – מופשרת

3-4 ביצים, רצוי בגודל M

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים קמח, קמח תירס, שמרים וסוכר ומלח ויוצרים גומה במרכז. מוסיפים את המים (מתחילים בכוס ומוסיפים עוד לפי הצורך) ו־2 כפות שמן זית ומתחילים לערבב במזלג. כשקשה להמשיך לערבב במזלג מתחילים ללוש בידיים משומנות במעט שמן זית – הבצק נוח מאוד ללישה. לשים במשך 7-5 דקות לבצק חלק מאוד וגמיש.

2. מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון ומשהים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. הופכים את הבצק על משטח עבודה משומן קלות ולשים כדי להחזיר אותו למידתו המקורית.

5. משטחים את הבצק בידיים משומנות במעט שמן זית על משטח עבודה משומן במעט שמן זית, מעבירים לתבנית עם נייר אפיה.

6. מכסים את התבנית  בניילון ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מפזרים מעל את תוספת הבצל. לפני שמכניסים לתנור – תוודאו שיש 3-4 מקומות אסטרטגיים שהבצק שם דק יותר משאר המקומות – לשם ילכו הביצים בשלב מאוחר יותר של אפייה.

7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (200 מעלות) במשך 15 דקות עד שהפוקצ’ה מזהיבה מעט. מוציאים מהתנור. שוברים את הביצים לתוך קעריות קטנות נפרדות – ומתוך הקעריות מעבירים כל ביצה לגומחה שמיועדת לה על הפוקאצ’ה. מחזירים את התבנית לתנור – מורידים את התבנית שלב אחת למטה, ואופים 10 דקות נוספות – עד שהביצים קשות והפוקאצ’ה זהובה. בתיאבון!

IMG_5208

 עיצוב – Yarive Epshtein Studio

עוד מהבלוג של gullkozlov

תצוגה מקדימה

הכל על הזית

"השומן של השפלה זה שומרון" אמר דוד המדריך המזוקן בעודי עומד על קצה תהום בתצפית שנקראת "מרפסת המדינה" וסוקר את המגדלים של תל אביב מבעד לעננת הערפיח. "אריאל שרון היה מביא...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ארוחת השף הירושלמית שלי

חבר שהתמזל מזלו והצליח לשריין מקום חודשיים מראש לאחת מארוחות הטעימות האקסקלוסיביות שנמצאות כל כך באופנה עכשיו - שלח לי בווטסאפ תמונות של המנות בשידור חי, בליווי של...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה