הבלוג של gullkozlov

#gulleats

עדכונים:

פוסטים: 16

עוקבים: 4

החל מינואר 2017

IMG_2610

הסתכלתי על מחברת המשבצות הישנה והבנתי שיש לי זהב בידיים. אבא הביא אותה ביחד עם הקופסאות של בישולי יום שישי שאמא מקפידה להעביר לי ולאחי, כדי “שלא נהיה רעבים”. לך תסביר לה שאני אף פעם לא רעב, ושהיא לא צריכה לבשל אם היא לא אוהבת, ושבכלל אני מעדיף לבשל בעצמי, לעצמי.
המחברת הזאת – שלא נראת מרשימה מבחוץ בכלל - מכילה בתוכה דפים על גבי דפים של מתכונים ישנים מודבקים עם דבק, מתוך גזרי עיתונים ישנים. חלק מהדפים רשומים בכתב יד מוקפד, מיושר בצורה כמעט רובוטית - כשראיתי אותו, נפל לי האסימון – זהו כתב היד שלי ברוסית. וואו! אני לא יכול אפילו לזכור מה הייתה הפעם האחרונה שכתבתי משהו ברוסית – התחלתי להתרגש ממש.
המחברת מסגירה את סודותיה רק אחרי דפדוף קל וקריאה של שמות המתכונים שהיא מכילה. הידיים שלי ישר דפדפו לדפים תחת הכותרת “עוגות ודברי מאפה”, והעיניים התבייתו על הכותרת “טורט לימון (חולי)”. בינגו. אני חייב להכין אותו. הלכתי לאימון, חזרתי מאוחר בערב, והתחלתי לעבוד. כל הסיפור הזה לקח לי כשלוש שעות, אבל חלק מזה הלך על טסטים ועל פיענוח המתכון מרוסית. רשמתי אותו עבורכם, לכם זה בטח ייקח פחות, ואם תכינו, אל תתביישו לכתוב לי להתייעץ. אני חייב לציין שיצא מ-ד-ה-י-ם. חברה טובה שלי שחולה על לימונים טעמה, אמרה שהיא ”אורגזמית” והיא מבקשת אותה ליום הולדת. ברור שתקבל.

IMG_2586
להלן המתכון המתורגם והמנוסה על ידי (טעים!) :

מצרכים:
בצק:
- 300 גרם חמאה
- 2 כוסות של אבקת סוכר
- ביצים: 2 ביצים שלמות ועוד 2 חלמונים
- שקית אבקת אפיה
- קמח (במתכון המקורי לא רשומה כמות, רק רשום “להוסיף קמח עד שהבצק לא נדבק לדפנות הכלי”, אצלי זה היה כ-650-700 גרם של קמח לבן)
מילוי:
- 2 חלבונים
- 1.5 כוסות של אבקת סוכר
- 3 לימונים בינוניים-גדולים
הערה: נא שימו לב – הכמות לא הספיקה לי כדי לכסות את השכבה העליונה בצורה מספקת, אז הכנתי עוד כמות קטנה. אז אולי מראש תגדילו את הכמות ל 3 חלבונים, 2.25 כוסות אבקת סוכר ו4.5- לימונים)

הכנת הבצק (השתמשתי במג’ימיקס):
- מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר
- מוסיפים את הביצים ומערבבים (את החלבונים שנותרו שמים במקרר לשימוש במילוי)
- מוסיפים את אבקת האפייה ומתחילים להוסיף קמח בהדרגה תוך כדי הערבוב, עד שהבצק מפסיק להדבק לדפנות הכלי. הבצק שנתקבל מחלקים ל7 חלקים ומניחים על נייר האפייה בצד. הבצק שמתקבל מזכיר בצק של עוגיות במרקם.
- מחממים את התנור ל175 מעלות. לוקחים תבנית עוגה עגולה 24 ס”מ, שמים עליה נייר אפיה, ומשטיחים את הבצק לשכבה שטוחה בעובי של כ0.5-1 ס”מ באמצעות הידיים. הבצק נוח מאוד לעבודה עם היד ולא נדבק. אופים את כל 7 השכבות בנפרד במשך של כ-15 דקות כל שכבה. שמים לב שלא יישרף! מוציאים כל שכבה בזהירות ושמים בצד. רצוי להחליף את נייר האפייה עם כל שכבה.

הכנת המילוי (השתמשתי במוט ערבול של במיקס):
- מכינים קציפת ביצים מחלבונים קרים.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים.
- מגרדים את הלימונים השלמים (עם הקליפה) עם פומפייה. מוציאים את החרצנים.
- מערבבים את הכל.

הרכבת העוגה:
- בוחרים שכבת בצק אפויה אחת (שיצאה הכי פחות טובה) – ומפוררים אותה לפירורים, זה ילך לקישוט.
- מרכיבים את העוגה – שמים שכבת בצק מוכנה, מורחים בנדיבות את המילוי, מכסים בעוד שכבה, כך שש פעמים. למעלה מורחים עוד שכבת קרם מילוי (יש סיכוי טוב שיישאר לכם עודף של קרם מילוי – לא חייבים לסיים הכל).
- מקשטים את העוגה עם שכבה נדיבה של פירורים.
- סוגרים עם מכסה ומכניסים למקרר. הזמן המושלם לאכילה – כעבור יום במקרר, כשהיא נספגת. שלמות! בתיאבון…

IMG_2592

עיצוב: Yarive Epshtein Studio

עוד מהבלוג של gullkozlov

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

סיפורי סבתא ומתכון לעוגת "סמטאניק" תפוחים

למשפחתה של סבתא שלי היה בית קולנוע בבלרוס. ואז באו הנאצים, והם ברחו למזרח. כשחזרו - בית הקולנוע כבר הוחרם על ידי המדינה, ולא היה שייך להם יותר. היא אוהבת לספר את הסיפור...

תצוגה מקדימה

מחשבות על טבעונות - ומתכון לסלט כרוב כבוש רוסי

- "זה לא עושהו לך עצוב?" היא שאלה והראתה לי תמונה של חזיר מחייך באייפון. - "לא". עניתי. - "אבל הוא כזה חמוד, תסתכל איך הוא מחייך" הקשתה. - "הוא לא מחייך" אמרתי לה, "חזירים לא...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה