הבלוג של gullkozlov

#gulleats

עדכונים:

פוסטים: 25

החל מינואר 2017

IMG_1434

- “זה לא עושהו לך עצוב?” היא שאלה והראתה לי תמונה של חזיר מחייך באייפון.
- “לא”. עניתי.
- “אבל הוא כזה חמוד, תסתכל איך הוא מחייך” הקשתה.
- “הוא לא מחייך” אמרתי לה, “חזירים לא מחייכים. זה המוח שלך מייחס לו תכונות של בני אדם.”
ובכלל, זהו חזיר בן מזל, חשבתי לעצמי. כי הפנים שלו נראות סימפטיות. מה עם כל שאר החזירים שאין להם הבעת פנים מחייכת, אלא חזירית, חייתית? מי ירחם עליהם? ועל כל שאר החיות - שלא יודעות לחייך, והיו מחייכות - או לפחות לומדות לזייף חיוך לו היו מבינות שחייהן תלויים בכך? והאם יש בכלל ספק, שלו החזיר היה יכול לטרוף בני אדם - הוא היה עושה זאת מבלי למצמץ, לו היה נמצא בעמדת הכוח והיה נתקף רעב? והאם זה בכלל משנה משהו?
שאלות של מוסר בצד - לא חייבים בשר כדי להנות מאוכל. העולם מלא בצמחים, ויש אינסוף דרכים לבשל אותם ולשלב ביניהם בצורה כזאת שלעולם לא תשעמם. ולמי שמתגעגע לטעם של החי – יש תחליפים סופר-טעימים שמדמים את המוצר אותו הם מחקים ברמה גבוהה. אם יש לכם ספק – לכו למסעדת 416 ברחוב הארבעה בתל אביב ותזמינו “טבעות קלמרי” – וואו!
אז למה לעולם לא אהיה טבעוני אם זה כל כך קל? התשובה לכך מאוד פשוטה. כמו שחיות אוכלות חיות אחרות – אז גם אני אוכל חיות, והן יאכלו אותי - אם יוכלו. כולנו חלק משרשרת המזון ואת כולם יאכלו בסוף תולעים. פעם אתה אוכל, לפעמים אוכלים אותך, עדיף שלא, אבל מה שנקרא -shit happens.

IMG_1371

לאור הביקוש מחברי הטבעוניים למנות רוסיות אותנטיות וטעימות שגם הם יוכלו להנות מהן, החלטתי להכין סלט רוסי קלאסי סופר-פשוט ומאוד טעים – “קוושינאיה קאפוסטה” (כרוב כבוש) עם שמן חמניות ובצל. אפשר להכין את הסלט בקלות עם כרוב כבוש קנוי או לכבוש כרוב בבית ולהנות מהתהליך ומהטעם הייחודי, לשיקול דעתכם!
מתכון לסלט כרוב כבוש עם שמן חמניות ובצל:
מצרכים:
- 300 גר’ כרוב כבוש
- 1 כף שמן חמניות
- 1-2 כפות סוכר (תלוי בחמיצות של הכרוב והעדפה אישית)
- 1 בצל קטן או 0.5 בצל גדול
- 1 קובייה של שמיר של דורות (אופציונלי)
הכנה:
1) שוטפים את הכרוב הכבוש, סוחטים ושמים בקערה.
2) פורסים את הבצל לחצאי-טבעות ומוסיפים לכרוב.
3) מוסיפים את הסוכר, שמן החמניות והשמיר, ומערבבים היטב. שמים בצד חצי שעה לפי שמגישים כדי שהטעמים ייספגו. בתיאבון!

מתכון לכרוב כבוש רוסי: אם אתם כמוני, ורוצים להגיע לטעם של כרוב כבוש אוטנטי ביתי, תנסו את המתכון הבא. הוא מאוד פשוט, מה שנדרש הוא רק קצת סבלנות כי תהליך הכבישה לוקח שניים-שלושה ימים, אבל דורש יחסית מעט מצדכם. עברתי על מתכונים רבים באינטרנט וקראתי הרבה ביקורות כדי למצוא את הטוב ביותר, אני חושב שהצלחתי:
מצרכים:
- חצי כרוב לבן גדול או 1 קטן
- 1 גזר בינוני
- 2-4 עלי דפנה
- גרגירי פלפל שחור שלמים (לא טחון)
- 1.5 ליטר מים שעברו הרתחה
- 1 כף מלח (מלח רגיל, בלי תוספות)
- 1 כף סוכר

הכנה:
1) הכנת מי המלח: ממסיסים במים שעברו הרתחה את המלח והסוכר.
2) פורסים את הכרוב לרצועות דקות - אפשר ורצוי באמצעות דיסקית הפריסה במג’ימיקס. מגרדים את הגזר עם פומפייה עבה, או עם הדיסקית המחוררת במג’ימיקס. מערבבים את הכרוב עם הגזר.
3) מעבירים את התערובת לצנצנת זכוכית נקיה (לשטוף אותה עם מים רותחים לפני כן). בין השכבות של הכרוב מכניסים את עלי דפנה (לא יותר מידי, שתיים או שלוש לכלי בגודל בינוני) וגרגירי פלפל שחור שלמים (ליד כל עלה דפנה - 2 או 3 גרגירי פלפל).  השכבות צריכות להיות צפופות ובלי מרווחים, אבל לא מחוצות חזק מידי.
4) מציפים את צנצנת הכרוב עם מי המלח עד שהם מכסים את כל הכרוב.
5) שמים מכסה על הצנצנת בצורה רופפת, לא לסגור, רק להניח! אפשר גם עם בד גזה. כדאי לשים את הצנצנת על צלחת למקרה שמי המלח ידלפו מחוץ לצנצנת במהלך תהליך הכבישה.
6) שמים את הצנצנות בצד בטמפרטורת החדר, ומחכים ימיים-שלושה להשלמת תהליך הכבישה. בודקים מידי פעם – אם המים מפסיקים לכסות את הכרוב – דוחפים את הכרוב למטה עם כף עד שיהיה מתחת למים. רצוי במהלך הכבישה, כעבור יום –  לקחת מקל אפיה ולהחדיר דרך הכרוב עד למטה כדי לשחרר גזים כלואים.
7) כשהכרוב יהיה מוכן – מעבירים למקרר, וזהו- יש לכם כרוב כבוש ביתי! בתיאבון!

IMG_1435
עיצוב Yarive Epshtein Studio

 

עוד מהבלוג של gullkozlov

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

על הבית בכפר - ומתכון לקאלדוני תפוחי אדמה במילוי בשר

לסבתא היה משק בכפר בבלרוס. לא לסבתא סוניה, אלא לסבתא השניה - אמא של אבא. ההורים היו לוקחים אותי לשם והייתי נשאר אצלה למשך כל חופשת הקיץ. היא הייתה גרה בבית עם חלונות...

תצוגה מקדימה

על טעם ועל ריח: מתכון לגאלובצי

- "אוף אני רעב". - "יש מלא אוכל של אמא במקרר, תאכל" הגבתי בהיסח דעת, תוך כדי הקלדה באייפון. - "אני לא אוהב". - "מה אתה לא אוהב?" גלגלתי עיניים. "איך אתה יודע שאתה לא אוהב אם אתה לא...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה