הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

מה ניתן לתינוק לאכול? אמא ירוקה מלבבת לביבות מלבלבות, עשירות בערכים תזונתיים וללא גלוטן.

15/07/2014

הדובדבן שלנו גדל יפה. הוא חייכן ושמן-לחיים ובעיקר מאד חמוד. הוא מנשנש מכל הבא ליד, אבל לשבת ולאכול ארוחה של ממש כנראה לא מתאים לו בימות הקיץ החמים… מרק כתום ודייסה עשירה, מהם ניזון בשמחה רבה עד לא מזמן ממש לא הולמים את מזג האוויר ואת המצברוח, עכשיו הוא נהנה לחלוק איתי שייק ירוק (!) אבל מה עם אוכל “אמיתי”? לטובת העניין שידרגתי את לביבות הבטטה הרגילות שלנו – הוספתי להן ע”ת* בצורת עדשים אדומות, והקללתי אותן (יש מילה כזו? לומר, הפכתי לקלילות יותר) עם קמח אורז, שהרי לא כדאי להעמיס יתר על המידה על מערכת העיכול העדינה של היונק.
וכמו שהפיראטים אומרים: “תאכל את זה!”
אז מה הסיפור?

לביבות בטטה ועדשים אפויות

1/2 כוס עדשים אדומות – לשטוף היטב ורצוי להשרות כשעתיים לפחות לפני (לא נורא אם לא)
2 בטטות קטנות / אחת גדולה – לקלוף, לחתוך לקוביות
לבשל את הבטטה והעדשים במים כ-1/4 שעה – עד שהבטטה מתרככת.
לקרר במסננת שיגיר בינתיים נוזלים.
בינתיים לערבב בקערה נפרדת:
3/4 כוס קמח אורז – זהו קמח קל לעיכול ולכן מומלץ לתינוקות (ולמי שרגיש לגלוטן)
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן זית
2 ביצים
קורט מלח
קורט קינמון
למעוך את הבטטה והעדשים יחד לפירה, לילדים שאוהבים מרקם חלק אפשר לטחון בבלנדר מוט.
לערבב עם הבלילה.
ליצור לביבות עם כף ולשים על תבנית משומנת / נייר אפיה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני – 180 מעלות  - בערך 20 דקות עד שהלביבות טיפי מזהיבות.
לקרר קצת (קיץ, לא?)
לאכול.

יאמי, אכלתי שתיים.

-

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל 
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה