הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

תחנה שביעית במסעה של אמא ירוקה למנת הילדים המנצחת (והבריאה) – הפעם עם לירון אורלב, מלכת הילדים של השכונה.

10/07/2014

איך התחיל הרומן שלי עם לירון ? כאשר שלחה עם הבן שלה, שבדיוק הצטרף לכיתתו של התפוח וקפץ לביקור, קופסאות עם אוכל. היא שמעה שאני בעניין של אוכל טבעוני ופשוט יצא לה כמות גדולה ממה שהכינה אז היא שלחה לי קצת. וזה גם היה טעים. חוצמזה, יש לנו המון במשותף ואנחנו גרות במרחק של שניים וחצי רחובות, אז השאר כבר היסטוריה.

לירון, בעלת “הגנון של לירון” בנווה צדק, אמא לשלושה ילדים שאוהבת לבשל, לאפות, לרסק ולערבב (והכל טבעוני!), מאמינה באוכל שקל להכין וקל לעכל ואינו מכיל מוצרים מהחי (והוא חייב להיות טעים ממש).

לירון במטבחה החינני

היא מהמעצבנות האלה, שבטיול כיתתי פתאום שולפת מהסל שלה בקלילות סלט רענן ומחלקת לכולם בכוסות, באה לביקור עם עוגה שאפתה הרגע (טבעונית!), על הדרך מתקתקת עוד אלף סידורים, והכל בלי להזיע.

לירון לא למדה מעולם בישול, זה בא לה בטבעיות מהבית, ואת השאר היא משלימה בשיטת ניסוי וטעייה והרבה יצירתיות. היא לא נבהלת מילדים סרבני אוכל, וממשיכה להציע ולהמציא מאכלים שיתאימו לחיך העדין של כל בני הבית.

עוד מהגיגיה של לירון אפשר לקרוא בבלוג שלה – מנצחת הילדים (כאן בסלונה), אך לפני שנמשיך – מצ”ב תשובותיה לשאלון הירוק:

6 שאלות ב-60 שניות​​:

1. אם היית ירק – איזה ירק היית רוצה להיות?

קולרבי עסיסי – בגלל שמרגישים את האדמה שבה גדל ובגלל שהוא גם מתוק וגם מריר, גם עגול וגם מרובע ויש לו עלים סקסיים למעלה…

2. איזה מאכל לא אהבת כשהיית ילדה והיום את לא יכולה בלעדיו? 

אבטיח .

3. מה​ ה​ילדים שלך​ הכי אוהבים שאת מכינה​?

לא בגלל הפוסט – המתכון היחיד ששלושתם אוהבים באופן גורף – ממרח שוקולד “נוטלה”…

 4. ׳החטא הקטן שלי׳ – בפני איזה מאכל (ג׳אנקי) את מתקשה לעמוד..?

כיפלי גריל (איכס!)

5. מה הטריק שלך להביא ילדים לאכול יותר ירקות ופירות?

טריק מקורי שלי: לרכוש את המשחק “מלך הירקות” – משחק תחרותי מעולה המשלב ירקות.

טריק שלמדתי מסבתא רונה: להחביא קצת מרק ירקות בין שכבות של קוסקוס (מרק עשיר בירקות מבושלים כמובן).

 6. על איזה ספר או בלוג בישול/אפיה את ממליצה?

ספר הבישול הצמחוני של על השולחן .

זיכרון ילדות מביקור בלול במושב בו גדלה, נחרט בזכרונה של לירון כאירוע טראומתי, אך אל הטבעונות הגיעה רק בשנים האחרונות – אחרי ביקור תמים בלול עם ילדיה, הזדעזעה בתה הגדולה מתנאי הגידול של האפרוחים ומרעיון אכילתם והודיעה שהיא מפסיקה לאכול בשר. אחרי צפייה בסרט של גארי (יורופסקי) גם לירון חתכה לטבעונות ואיתה כל המשפחה.

המהפך הטבעוני לא פסח על התזונה בגן שלה – כבר השנה היא הפחיתה כמויות של בשר ליומיים בשבוע, ובשנה הבאה תוריד מהתפריט גם מוצרי חלב. היא דואגת לתחליפים ראויים הן מבחינת מגוון האוכל וכמובן תוך שמירה על ערכים תזונתיים הולמים, במיוחד כשמדובר בילדים הנמצאים בתהליך גדילה.

הידד לירון! איפה המתכון?

ממרח שוקולד “נוטלה” טבעוני -

הרעיון בלהכין ממרח שוקולד בבית מגלם בתוכו כמה עקרונות – קודם כל, הופכים מוצר תעשייתי וזול לביתי ונטול חומרים משמרים ותוספים מיותרים. שנית, הוא יכול להיות טבעוני (אפשר גם להשתמש בחלב רגיל למעוניינים), שלישית – הוא בעל ע”ת גבוהים מכל שוקולד קנוי כיוון שהאגוזים עשירים בחומצות שומן חיוניות, ויטמין E, סיבים תזונתיים וחומצה פולית.

בנוגע לסוכר, שהרי איך שלא נסובב את הממרח הוא מכיל סוכר לרוב – כאשר מכינים את הממרח בבית אפשר להפחית בהדרגה את כמויות הסוכר, להמיר חלק בממתיקים אחרים ולשחק עם המתוק-מתוק הזה.

* הערה קטנה וחשובה: להכנת הממרח דרוש מעבד מזון חזק או בלנדר סטייל ויטה מיקס, אחרת חבל על הזמן, העבודה והמצרכים.

אז מה היה לנו כאן?

300 גר’ אגוזי לוז קלופים – רצוי לקנות אגוזים קלויים וקלופים ללא מלח, יש באזור שוק לוינסקי. אם לא מוצאים – קונים אגוזי לוז עם קליפה ואופים ל-10 דק’ על 200 מעלות. אחר כך משפשפים עם מגבת ומסירים את הקליפה. ואז מתפללים שהמטבח לא יתמלא בקליפות מגעילות…

להכניס למעבד מזון ולהפעיל עד שאגוזי הלוז הופכים לנוזל (בין 3-10 דק’, תלוי בעצמת המעבד).

להוסיף:

  • 3/4 כוס חלב אגוזים (אפשר כל חלב אחר)
  • 120 גר’ אבקת סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 1.5 כפיות שמן קוקוס (אפשר גם שמן רגיל)
  • רבע כפית מלח

להמשיך לעבד עוד 2-3 דק’ עד לקבלת ממרח חום וריחני

לטעום ולשפר תיבול / מרקם

לחלק לצנצנות (2 קטנות או אחת גדולה) ולשמור בקירור!!! (אחרת מתעפש)

בעיקרון מחזיק כחודש, בתכל’ס נגמר אחרי יומיים מקסימום.

ביקבוק וסטיילינג: לירון

*

בלארג’יות אופיינית, לירון לא נתנה לי לשחרר את הפוסט הזה “רק” עם מתכון אחד, וכך זכינו בעוד תופין:

עוגת פצפוצי אורז -

  1. לשפוך לקערה גדולה 7 כוסות של פצפוצי אורז נטורל
  2. להמיס על אש קטנה:
    3/4 כוס שמן (לא זית)
    100 גר’ חלבה וניל
    3 כפות קקאו
    3 כפות דבש
    5 כפיות סוכר חום
    להמשיך לבשל עד שגושי החלבה נמסים והנוזל נראה הומוגני.
  1. לשפוך את הנוזל השוקולדי על פצפוצי האורז בקערה ולערבב עד לציפוי הפצפוצים.
  2. לשפוך לתבנית (לירון משתמשת בזכוכית מלבנית) ולהדק  – אפשר עם הידיים או עם תחתית של כוס פלסטיק.
  3. לקרר היטב, למשך כ-3 שעות
  4. לחתוך לריבועים ולזלול.

    שיהיה טעים ונעים, ואל תשכחו לספר איך יצא !

-

הגנון של לירון – כאן

מנצחת הילדים – כאן

-

תחנה ראשונהרוטב הפסטה הסודי של אניבאר

תחנה שניה – צ’ילי קון קרנה עשיר של דניאלה פולק

תחנה שלישית – קציצות גזר וקישוא טבעוניות של שרה גלב

תחנה רביעית -  מרציפן בייתי קליל של ורד לב

תחנה חמישית – לביבות קישואים וטופו של ליעד

תחנה שישית – שניצל כרובית של גלי לופו-אלטרץ

-

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה