הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

תחנה שישית במסעה של אמא ירוקה למנת הילדים המנצחת (והבריאה) – הפעם עם גלי לופו-אלטרץ, נסיכת הבישול הטבעוני והבריאותני.

01/07/2014

המתכונים שגלי מפזרת ברחבי הרשת צדו את עיני כבר מזמן, לכן היה זה רק ענין של זמן עד שאזמין אותה להתארח אצלי בבלוג. וכיאה להיכרותנו הוירטואלית, גם הראיון שלנו הוא באמצעי תקשורת שונים ומגוונים, ולא פנים אל פנים…

גלי מגדירה את עצמה כמתכונאית ומורה לבישול בסדנאות בישול בריא וטבעוני. יש לה נסיון של 27 שנים (!!!) במטבח. היא בת 39 נשואה ואמא ל- 2 אכלנים דעתניים ומתגוררת בכפר סבא.

המשנה הקולינרית שלה היא בסיסית- כל אחד צריך לדעת לבשל כי בישול זה פשוט וקל ומהנה! אחר כך נכנסים כל רעיונות הבריאות והגיוון התזונתי והגישה (הרומנית משהו?) שהעולם סובב סביב מצב הקיבה שלי:  מלאה = מאושרת ורגועה, ריקה = עצבנית ומודאגת.

בבית בו גדלה, המטבח תמיד היה פעיל ויצרני, בגיל 12 (!) היא התחילה לבשל באופן עצמאי והשתלטה על הכנת חלק מהארוחות. גלי מצאה בבישול אפיק מעשי ומהנה ליצירתיות שלה, ממש כמו בימים אלו. בבית פירגנו, גם החברים, בגיל 16 כבר החלה לעבוד במטבח של קייטרינג בחופשים של בית הספר. בהמשך למדה במכללת הדסה השכלה קולינרית בסיסית (טבחות סוג 1) והשכלה אקדמאית נרחבת (האוניברסיטה העברית בירושלים).

עוד על גלי ופועלה אפשר לקרוא כאן, ולפני הכל – תשובותיה לשאלון הירוק:

6 שאלות ב-60 שניות​​:

1. אם היית ירק – איזה ירק היית רוצה להיות?

הייתי חציל, במבט ראשון הוא נראה צנוע ועניו אבל מי שמכיר אותו לא יכול להפסיק להתפעל מהרבגוניות, יצירתיות ומיליון האפשרויות שיש בו.

2. איזה מאכל לא אהבת כשהיית ילדה והיום את לא יכולה בלעדיו? 

ירקות. לא זכור לי שהתענגתי ככה על ירקות ועשבי תיבול: במיה, חצילים, כוסברה, דלעת, דלורית וקישואים, סלק ושעועית ועוד ועוד, כל יום משהו חדש וטרי מהשוק.

3. מה​ ה​ילדים שלך​ הכי אוהבים שאת מכינה​?

הילדים אוהבים אוכל רגיל של בית, ואוהבים ברוקולי ופסטה וממרח חומוס ביתי וחלה של שבת (מקמח מלא!) וכו’ דברים בריאים וטבעונים… אבל פעמיים בשנה (כל אחד ביום ההולדת שלו) אני מסכימה ומכינה את גלידת החלומות שלהם: עם שמנת וחלמונים, מקל וניל ומכונת גלידה לפי כל כללי הטקס. הגלידה חייבת להיות מוגשת ברוב הדר ופאר עם זיקוקים ותוספות משתנות. הם אומרים שהגלידה שלי הכי טעימה בעולם, ואני לא יודעת, אני בעצמי טבעונית חחחח…..

4. ׳החטא הקטן שלי׳ – בפני איזה מאכל (ג׳אנקי) את מתקשה לעמוד..?

מאכלי ג’אנק עושים לי כאב בטן אז אין כזה… אבל אני חוגגת עם בירה קרה בקיץ כל פעם שיש הזדמנות, ומצד שני חלילה לקרוא לבירה “ג’אנק”.

5. מה הטריק שלך להביא ילדים לאכול יותר ירקות ופירות?

ש לי הרבה טריקים: להציג כל הזמן ירקות חדשים ועונתיים, לקנות לילדים את הדברים שהם אוהבים (הילד חולה ארטישוקים מצאתי את עצמי עוברת כל יום בשוק וקונה ארטישוק עבורו בעונה…או חותכת כרוב לילדה פעמיים ביום ושני ראשי כרוב בשבוע אם צריך) שואלת אותם אם הם מעדיפים סלט או ירקות חתוכים, בתיבול חומץ או לימון, שעועית ירוקה או עגבניות צלויות לארוחת הערב ובכלל לשתף אותם וליצור אצלם עניין זה מבורך. גם לספר להם כמה זה נפלא שהם אוהבים ירקות ולחזק את החיובי (במקום להצביע על השלילי, זה נכון תמיד עם ילדים בכל התחומים.

6. על איזה ספר או בלוג בישול/אפיה את ממליצה?

אני ממליצה על אתר תיאבון בריא שהוא אינדקס מתכונים טבעונים שמתעדכן מדי יום במגוון רחב ועצום של מתכונים טבעוניים בעברית מכל רחבי הרשת.

נכון להיום גלי עוסקת בבישול בריא, הוראת הבישול הטבעוני ומתכונאות בכל דקה אפשרית במשך היום ולפעמים אפילו חולמת על בישול ואוכל גם בלילה….

אל הטבעונות הגיעה לפני כ7 שנים ממקום של בריאות, של הבנה של מה בריא לה ומה לא. כל ענייני האקולוגיה והמוסר משניים אבל לא פחותי חשיבות. גלי התחילה להוריד מהתפריט בהדרגה מוצרי חלב, ויום אחד ללא בשר הפך ליום אחד שבו גם העוף של שבת לא “ירד” לה בגרון…. הביצים “עפו”  אחרונות מהצלחת. היא טוענת שלא מתגעגעת בכלל ורק אולי מתחרטת שלא עשתה את זה עוד קודם.
בבית – רק היא טבעונית אבל לאט-לאט כולם נדבקים ממנה….

המתכון שהילדים שלה (וגם הגדולים…) ממש אוהבים הוא שניצל כרובית – זה מתכון פשוט מאוד שעושה כבוד לנסיכה של משפחת המצליבים, והוא דוגמא מצויינת לאוכל שדומה למה שהיא אכלה בילדות (כרובית מטוגנת), אבל בגרסה מודרנית דלת שומן וללא טיגון בשמן עמוק.

גירסא בריאה וטבעונית לכרובית מטוגנת? יללא מתכון.

שניצל כרובית טבעוני, אפוי בתנור

מצרכים:

½ כרובית מפורקת לפרחים

3 כפות קמח כלשהו (לבן או מלא או כוסמין )

¼ כוס מים (או קצת יותר)

מעט מלח

½ כוס פירורי לחם מוזהבים

מעט מלח

 2 כפות שמן זית / אחר

צילום: גלי לופו-אלטרץ

הכנה:

1. לערבב בקערה את הקמח, המים והמלח לבלילה אחידה, להוסיף עוד מים אם צריך.

2. לערבב בקערה שנייה את פירורי הלחם עם שמן ומלח למעין “חול” רטוב.

3. להחזיק ברגל הכרובית ולטבול כל ראש בבלילה עד לציפוי טוב-טוב, להעביר לפירורי הלחם, להדק היטב ולהניח על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה.

3. לאפות ב- 200 מעלות, רצוי עם טורבו, עד השחמה. כ 25 דק’.

צילום: גלי לופו-אלטרץ

אל תשכחו לספר איך יצא! ובתאבון.

-

על סדנאות הבישול הבריא של גלי אפשר לקרוא כאן

למדור (המוצלח!) שלה ב-XNET – הבראת מתכונים: כאן

-

תחנה ראשונהרוטב הפסטה הסודי של אניבאר

תחנה שניה – צ’ילי קון קרנה עשיר של דניאלה פולק

תחנה שלישית – קציצות גזר וקישוא טבעוניות של שרה גלב

תחנה רביעית -  מרציפן בייתי קליל של ורד לב

תחנה חמישית – לביבות קישואים וטופו של ליעד

-

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה