הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

תחנה רביעית במסעה של אמא ירוקה למנת הילדים המנצחת (והבריאה) – הפעם עם הבשלנית הרב-תחומית ורד לב.

22/05/2014

אחרי ורד לב אני עוקבת ברשת כבר זמן מה. ורד היא אישה רבת פעלים – אמא ל-4 ילדים (כבר מעורר הערצה!), נטורופתית N.D. ויועצת הנקה מוסמכת  IBCLC, בעלת הבלוג: מה יש לצהריים? ומנהלת קבוצה בפייסבוק: המטבח הפתוח של ורד לב.

הייתי מאד שמחה להתארח אצלה במטבח, אך מפאת מרחק ותינוק יונק הראיון שלנו נערך באופן וירטואלי…

ורד מאמינה באוכל אמיתי, קרוב למקורו ככל הניתן, כלומר עם כמה שפחות עיבודים, שינויים ותהליכים שנעשו במפעלים תעשייתיים.
היא משתדלת להכין הכל מחומרי הגלם הבסיסיים.

בשלוש השנים האחרונות היא חיה בהתאם לתזונה הקדמונית/ פליאוליתית (המכונה גם: דיאטת “איש המערות”) – גישה תזונתית הגורסת כי לגוף האדם הכי טוב לאכול כמו שאכלו אבותינו טרם המהפכה החקלאית, כלומר לפני כ-10,000 שנה. בגישת פליאו’ מתנגדים למזונות מעובדים, שמנים תעשייתיים, סוכר, דגנים מכילי גלוטן ובעיקר חיטה לסוגיה- מוצרים שלא היו באותה תקופה, ומעודדים אכילת חלבון ושומן מהחי, שפע ירקות, פירות במידה ואגוזים וזרעים במידה.

עוד על ורד אפשר לקרוא כאן, אנחנו ניגש היישר לשאלון הירוק:

6 שאלות ב-60 שניות​​:

1. אם היית ירק – איזה ירק היית רוצה להיות?

נראה לי שכרובית, כי היא הכי טעימה בעולם!

2. איזה מאכל לא אהבת כשהיית ילדה והיום את לא יכולה בלעדיו? 

וואו, מלא: סלק, כרובית, טחינה, כבד, קציצות…

3. מה​ ה​ילדים שלך​ הכי אוהבים שאת מכינה​?

בולונז (עם או בלי פסטה, כל אחד והגירסא שלו), שרימפס (מנה מנצחת פה, כוווולם אוהבים), עוף בתנור.

4. ׳החטא הקטן שלי׳ – בפני איזה ג’אנק את מתקשה לעמוד..?

גלידה.

5. מה הטריק שלך להביא ילדים לאכול יותר ירקות ופירות?

לדאוג שזה יהיה על השולחן הרבה וכל הזמן, ובכל ארוחה ובכלל לא לוותר עליהם. מי יודע מתי מישהו ירצה להתחיל לאכול או לנסות משהו חדש.
הנסיון שלי גם הראה לי שכאשר משתפים את הילדים בהכנת האוכל הם גם טועמים, לפעמים אפילו יותר מטועמים…

6. על איזה ספר או בלוג בישול/אפיה את ממליצה?

אני בעיקר קוראת מתכונים ברשת, פחות בספרים. נכנסת להמון אתרים של  מתכוני פליאו למיניהם.

בעברית יש את “מר קדמוני” : http://www.kadmoni.com/

בלוג דל פחמימות: http://www.carbfree.co.il/

ועוד אחד שאוהבת: אמא צעירה ישנה

ואחד האתרים המהממים מחו”ל: http://nomnompaleo.com

ורד התחילה לבשל כאשר טיילה בהודו. היא כבר היתה אחרי טיול של כשנה במזרח אסיה ובהודו, אז אופי הטיול השתנה,  כי היא נשארה יותר זמן בכל מקום (ככה זה כשיש ויזה ארוכה…), עם עוד אנשים,  שם הם חלקו את היום ביחד וזה כלל גם בישולים, הכנות ואכילה משותפת.
כך היא גילתה שהיא מאד אוהבת לבשל, והתחילה לקבל פידבקים נפלאים שרק עודדו אותה יותר להמשיך ולעסוק בזה.
אף פעם לא ממש למדה לבשל באופן רשמי, אלא יותר למדה בעצמה מתוך הנסיון, והרשתה לעצמה לשחק במטבח, להתנסות,  לאלתר המון וללמוד מספרים, אתרים, הדגמות בוידאו ועוד השראות שהגיעו על הדרך.

בהמשך, כאשר למדה נטורופתיה, הכירה את יסודות המזונות בצורה המעמיקה ביותר. לכן היא יכולה להמליץ למטופלים שלה על מגוון רחב של מאכלים להבראת התפריט שלהם.

בבלוג שלה – מה יש לצהריים? (הכולל המון מתכונים עם בשר אשר לא נדון בהם כאן), נענית ורד לאתגר היומיומי – איך להכין ארוחת צהרים טעימה, מגוונת ומזינה לילדיה. המתכונים פשוטים, ניתנים לאלתור וכמובן בריאים לגוף ולנפש.

יופי-טופי, איפה המתכון ?

מרציפן בייתי לשבת

מרציפן קנוי עתיר בסוכר וזה ממש מיותר כאשר כל כך קל להכין לבד וליהנות מממתק עם ע”ת* גבוהים הודות לשקדים, המכילים חומצות שומן חיוניות, ויטמינים ומינרלים בשפע וכמות נאה של סידן .

ורד ממליצה לאכול את המרציפן במנות קטנות, כדי שהתענוגות לא יהפכו להאשמות, והופתעה שהילדים אהבו וביקשו עוד ועוד…

המתכון הזה פשוט (יש כמובן יותר מסובכים), אך עובד מצוין:

כוס שקדים טחונים / קמח שקדים (זה לא אותו דבר, תסתכלו בחנות הטבע הסמוכה )
2 כפות דבש / סילאן / מייפל (אפשר לשחק עם רמת המתיקות לפי הטעם האישי)
כפית תמצית וניל (או: 2-3 טיפות מי ורדים במקום)
+הוספתי כמה טיפות לימון ביוזמתי

במעבד מזון / בלנדר חזק – לעבד את כל החומרים יחד למשך כמה דקות, עד שנוצרת עיסה אחידה.
אם יש צורך, לשדל אותה בעזרת מרית בצדדים.

להניח על נייר אפייה בתבנית ולגלגל ליחידה אחת (במקום ללוש, כי זה די דביק).

להכניס למקרר לגיבוש כללי ואח”כ לקרוץ חתיכות ולגלגל לעיגולים קטנים, או לחתוך לריבועים קטנים.

קטן, אומרת ורד, זו המידה הנכונה פה, כי הם ממש מרוכזים – בטעמים ובערכים.

שבת נעימה!

-

תחנה ראשונהרוטב הפסטה הסודי של אניבאר

תחנה שניה – צ’ילי קון קרנה עשיר של דניאלה פולק

תחנה שלישית – קציצות גזר וקישוא טבעוניות של שרה גלב

-

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת? אשמח לשמוע :)
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה