הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

זה טעים, זה בריא ולא מבייש את הפירמה. אמא ירוקה חובצת חלב וגבינה טבעוניים ומגלגלת כדורי גבינת קשיו בזעתר ושמן זית. שלושה במחיר אחד, לא תבואו?

29/04/2014

לאחרונה שמתי לב שאני מרבה לגלגל.

אני מגלגלת את הילדים מעדנות משולחן האוכל לביה”ס.

מדוושת באצילות על האופניים ומפזרת לחוגים ולשיעורים.

מתגלגלת על הרצפה עם העולל, או מגלגלת אותו במרכבה ברחבי העיר.

מגלגלת קניידלעך לפסח.

מקשטת עוגות לימי הולדת.

מג’נגלת בין ימי חול לחופשת חג.

נוסעת מדרום הארץ מדבר וחול ועד לצפון הירוק.

ובסוף כל יום גם מתגלגלת בעצמי למיטה…

לפיכך, כאשר קיבלתי הזמנה חגיגית מאושיית סלונה, הלא היא לייזה פאנלים, לבראנץ’ סלונה הגדול, הידיים שלי כמעט התחילו לנוע מעצמן בתנועות גלגול, ורק השאלה מה אכין לאירוע נותרה תלויה באוויר.

רציתי להביא משהו בריא כמובן אבל ממש טעים, כזה שיצטלם יפה ויהיה פשוט אבל חגיגי ומרשים. בכל זאת, הוא יצטרך לשבת כתף-אל-כתף עם מעדנים של מיטב המוחות היצירתיים של נבחרת בשלניות העל בסלונה. ריספקט. הרשימה הלכה והתמלאה בנגזרת המתוקים, גם סלטים הופיעו, לחמים ולחמניות מתוקות, מה להכין? גלגלתי את המחשבה הלוך ושוב.

ההארה הגיעה בצהרי היום, בהירה וברורה. כדורי גבינה טבעונית. זה מקורי, קל (יחסית) להכנה, בריא – בארור! וגם מתאים לבלוג שלי כי ילדים מתים על זה. הופה היי.

‘תמיד תהיתי למה קוראים לזה גבינה?’ שאלה אותי בלוגרית חדשה ומתוקה, ‘תגידו ממרח אגוזים, למה לכפות על זה הגדרה של גבינה רק כי אתם לא אוכלים מוצרי חלב? אבל עכשיו כשאני טועמת את זה, אני מבינה שבאמת יש לזה מרקם של גבינה…’ הודתה בפה מלא והסכמתי איתה לגמרי… זה באמת מרגיש כמו גבינה, אבל מכיוון שאני בכלל לא אוהבת גבינה לבנה או קוטג’ משום סוג, את ה”גבינה” הזו אני דווקא אוכלת בהתלהבות רבה.

והרי התוצאה. צילום: לייזה פאנלים

טוב, פעילות מוחית היא כידוע ספורט, והפוסט הזה עורר בי רעב אז אני הולכת לאכול משהו. פתאום מתחשק לי קרקר עם גבינת קשיו.

אגב, אגוזי הקשיו די משמינים (כ-500 קלוריות ל-100 ג”ר), אבל בתזונה בריאה לא ממש סופרים קלוריות אלא ע”ת*… קשיו מכיל ויטמינים ומינרלים לרוב, כולל סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אבץ ועוד גודיז.

אז יללא, לעבודה:

חלב וגבינת קשיו –

התהליך הזה פשוט אך כולל כמה שלבים, כלים מלוכלכים והרבה סבלנות. בסופו מקבלים חלב וגבינה. המתכון השני הרבה יותר פשוט ומתקבלת גבינת קשיו בסגנון שמנת.

שלב 1: השריה – לשטוף במסננת כוס אגוזי קשיו טבעיים ולהשרות בין 6 שעות ועד לילה בהרבה מים

שלב 2: עירבול – לשים בבלנדר חזק או מעבד מזון את הקשיו ולהוסיף כוס ורבע מים חדשים (מינרלים או מסוננים)

            לערבל לפחות 5 דקות

שלב 3: סינון – להכין בד גבינה או נייר סופג רב פעמי על מסננת מעל קערה ולשפוך את מי הקשיו.

שופכים

  הנוזל שמתקבל הוא חלב ! אני הוספתי טיפה תמצית וניל בשביל הארומה.

מסננים

צ’אי עם חלב קשיו. וואלה טעים

אפשר להקפיא את החלב ולהשתמש בשייקים. צילום: תפוח

שלב 4: הכנת הגבינה – את תערובת הקשיו שנשארה אחרי הכנת החלב לערבב עם:

כף מיץ לימון
½ כפית מלח ים
כף שמן זית
מעט סומק

לשים בבד גבינה, לקשור ולתלות לילה למיצוק.

למחרת – מתקבלת גבינת קשיו למהדרין – אפשר להכין כדורים קטנים ולגלגל בזעתר. או סתם לנשנש.

גירסא מקוצרת : גבינת שמנת קשיו

שלב 1: השריה – שוב, לשטוף כוס קשיו ולהשרות 6 שעות פלוס

שלב 2: הכנה – לשים בבלנדר חזק או מעבד מזון את הקשיו עם שאר המרכיבים ולטחון לפחות 5 דקות.

1 כוס קשיו מושרה ומסונן
½ כפית מלח ים
1 כף שמן זית
2-3 כפות מיץ לימון
1 כף ממרח שקדיה
1 שן שום
3-4 כפות מים

וזהו. מוכן. לשמור בקופסא אטומה במקרר עד שבוע (זה במילא לא מחזיק מעמד…)

יאמי!

בתאבון ואל תשכחו לספר איך יצא!

המתכונים לעיל מתבססים באופן חופשי על המתכון של תמי מ’עץ בעיר’ לחלב קשיו (שווה להציץ להסבר מפורט), וגם על המתכון של אסף מבורך לגבינת קשיו.

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת? אשמח לתגובות והארות.
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה