הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

מה קורה כשמערבבים בין מנה קלאסית של פסח לעשבי תיבול? אמא ירוקה מגלגלת קניידלעך.

01/04/2014

אפתח בווידוי – אני מתה על קניידלעך. עם השנים הצלחתי להתגבר על הטראומה של הקניידלעך הקיבוציים – אותם כדורים נוקשים ואפורים הנדבקים לשיניים ונתקעים בגרון, שכנראה היו הנשק הסודי שמצאו הבריטים בסליק של ההגנה בשבת השחורה, אבל האמת שאפילו אותם אהבתי בילדותי.

כאשר גיליתי, שלמרות הצבע חסר האפיל, בהינתן התנאים הקניידל יכול להיות מעדן אוורירי של ממש – אני מכינה אותם בשמחה רבה כל שנה עם פרוץ האביב.

הפעם, החלטתי להכניס טוויסט ירוק (ובריאותי) לכופתאות החביבות עלי, והכנתי קניידלעך עם עשבי תיבול על בסיס המתכון האהוב עלי של השף חיים כהן.

מכיוון שידוע לי כי המלאכה רבה עליכם לקראת החג, ניגש יש לעבודה.

קניידלעך ירוקים

מתכון לכמות של כ-40 כדורים קטנים או 30 גדולים

לרסק בבלנדר מוט / בלנדר / מעבד מזון קטן:

בערך כוס עשבי תיבול – אני השתמשתי בפטרוזיליה ובזיליקום – אפשר לנסות כל קומבינציה

4 כפות שמן זית

להוסיף: 4 ביצים ולעבד עד לקבלת בלילה חלקה

להעביר לקערה

הבלילה צריכה להיראות ככה

8 כפות מים רותחים – להוסיף בהדרגה, תוך כדי טריפה

להוסיף ולערבב: 7-8 כפות קמח מצה

מלח, פלפל – לערבב עד שמתקבלת בלילה ירוקה, אוורירית וחלקה.

לטרוף בקלילות

להניח בצד / במקרר לרבע שעה לפחות.

בינתיים, להרתיח מים בסיר רחב ולהוסיף מלח.

להכין קערית מים, לטבול אצבעות ולגלגל בעדינות כדורים – אני אוהבת קטנים, וקחו בחשבון שזה תופח יפה.

לשים את הכדורים במים המבעבעים, לבשל כ-10 דקות עד שהקניידלעך צפים.

על האש

להוציא ולהניח על מגש. לפני ההגשה מחממים בתוך המרק החם.

מגישים במרק צח – אני מכינה מרק נטול עוף.

חג אביב שמייח!

-

אהבת? אשמח לשמוע..
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל –
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה