הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

לכבוד השקת שוקו חדש ומופחת סוכר של תנובה, אמא ירוקה מקריבה את בנה בכורה במבחן טעימות שוקואי ותורמת מתכון משלה של כדורי קוקוס. כולם חזרו בהיי.

25/02/2014

שוקו מופחת סוכר? אני בעד. כלומר, בעד להפחית סוכר. תנובה עלו על הגל הבריאותני היוצא חוצץ נגד מוצרים עתירי סוכר, מלח וחומרים משמרים, וכבר נעים לראות אותם משקיעים כל כך הרבה אנרגיה בשיפור המוצרים שלהם ושידרוג האתר עם שפע של מידע בנוגע לאותיות הקטנות, מתכונים, מוצרים ללא חומר משמר ועוד.

באופן אישי, לא תמצאו ברשימת הקניות שלי את אדון שוקו וחבריו, אלא אם הילדים בוחרים בזה בתור הממתק היומי. אכן, אין בעיני הבדל גדול אם אוכלים דני, ארטיק או שותים שוקו. גם אין לי חלב במקרר, סורי. אני משתדלת להימנע ממוצרי חלב, מטעמי בריאות ומצפון, ומסתפקת ביוגורט וגבינות עיזים, מה שמישמיש קורא: “גאודצ” – כלומר גאודה+גבנ”צ.

מידי פעם? תפדלו, ותיהנו מכל שלוק. לכן התנדבתי לבוא עם מר תפוח לסדנת אפיה-מופחתת-סוכר משותפת לילדים והורים בהדרכת רותם ליברזון האלופית, שנפתחה במבחן טעימות של השוקו החדש של תנובה – כי זה נשמע לי ממש כיף, והרי ידוע שהנאה יפה מאד לבריאות.

התפוח עומד במבחן

באורח פלא, רוב הילדים ציינו כי השוקו שהיה להם יותר טעים הוא החדש, כלומר, במתיקות מופחתת – 30% פחות סוכר מהשוקו עליו גדלנו. מה זה אומר? שמישהו הגזים עם הסוכר ומכר לנו את זה כמנת סידן בריאה… והרי אין ילד/ה שגדלו באייטיז שלא מכיר/ה את הג’ינגל: “בשבילו זה דני ובשבילך חלב”.

כל הילדים עיקמו את אפם כאשר שמעו מרותם אילו מנות נכין בסדנא – עוגת שוקולד “בריאה”, מאפינס בטטה וכדורי פירות יבשים מצופים שוקולד. אבל את הפרצוף הכי עקום עשה התפוח שלי, שכמעט עשה אחורה פנה מהאירוע, כי אם יש משהו שהוא ממש לא סובל – זה עוגת שוקולד. הבו לו עוגת גזר, תפוחים או מאפינס בננה והוא יהיה מאושר. הוא נעלב באופן אישי שמכינים עוגת שוקולד וישב בצד בעצבים גבוהים עד שגמרו להכין את המנה הראשונה.

בינתיים הוא מצא עניין בפרלינים מהממים שאנשי הצוות החביבים של ‘דן גורמה’ הכינו לסדנא אחרת.

 הצטרפנו להכנת מאפינס בטטה, וכמה משמשים ושזיפים מיובשים שהוחרשו בשעת הכנת כדורי ה-פירות-יבשים-על-מקל-מצופים-שוקולד עודדו את רוחו של התפוח והוא נרגע ואפילו נהנה מהחברותא, הערבוב, הקיצוץ וכמובן מהתוצאה.

צילום: שלומי מזרחי

 בסך הכל, זו לא בעיה בכלל להכין קינוחים, עוגות ומטעמים מופחתי סוכר ואפילו בעלי ע”ת, כפי שהסברתי בהרחבה בפוסט הקודם – על שידרוג עוגות ליותר בריאות, וזו גם הפואנטה החשובה של הסדנא הזו.

הילדים מדגמנים את השוקו החדש

אמהות בלוגריות בפעולה

ולקינוח, התגייסתי למאמץ המלחמתי בסוכר ושות’, ומשתפת מתכון נטול סוכר וטעים להפליא:

כדורי קוקוס אנרגיה –

מן הידוע הוא, שאם יש משהו שממש טעים לפיראט א’ אז פיראט ב’ לא יאהב אותו. לכן, לא הופתעתי שמר תפוח אהב את כדורי הקוקוס הללו ומישמיש לא…

מדובר בכדורי קוקוס עם ארומה של וניל-קינמון וגרידת לימון, במתיקות מעודנת שמתקבלת מתמרים, עם שפע של ע”ת ואפס סוכר, המתבססים באופן חופשי על מתכון של הנטורופתית ורד לב. זה די פשוט להכנה אך דורש מעבד מזון טוב או בלנדר מהסוג החזק.

יללא, מתכון:

מכינים:

1.5 כוס קוקוס – פתיתי קוקוס ללא סוכר שקונים במשקל, או בשקית ארוזה.

גרידת לימון מלימון אחד בינוני

1 כפית תמצית וניל אמיתית

1 כפית קינמון

1-2 כפות שמן קוקוס

¼ כוס תמרים מגולענים וקצוצים (או מחבילת תמרים מגולענים ארוזה)

לעבודה:

לעבד במעבד מזון את פתיתי הקוקוס למשך כ-10 דקות, עד שהנפח מתחיל להצטמצם

להוסיף את שאר המצרכים חוץ מהתמרים ולעבד עוד קצת

 להחזיק את המכשיר שלא יעוף ולהוסיף את התמרים, לעבד עד שמתקבלת עיסה חלקה

לבדוק אם מוכן: למעוך קצת מהעיסה ולנסות לגלגל לכדור – אם מתפרק לגמרי, להפעיל עוד קצת את מעבד המזון ולהוסיף עוד קצת תמרים כדי להדביק הכל טוב טוב.

לקרוץ חתיכות מהעיסה ולגלגל לכדורים קטנים. לשמור במקרר או במקפיא.

לתת לילדים כדור אנרגיה בבוקר לפני הגן / ביה”ס :)

יאמי!

-

למידע נוסף אודות הפחתת סוכר ומלח לחצו לתוכנית המצפן התזונתי של תנובה

 =

* ע”ת = ערכים תזונתיים
** כמובן שהפניה היא גם לגברים.
-

אהבת? אשמח לשמוע..
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל –
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה