הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

הבשורה ע”פ אביטל סבג – אוכל טבעוני יכול להיות לא רק בריא, אלא ממש גורמה! אמא ירוקה בפוסט חגיגי לכבוד צאת ספר הבישול של אביטל: חמש עונות במטבח, בישול טבעוני ברוח הזן.

26/01/2014

אל הבית של אביטל סבג נכנסתי מהמטבח בואכה שולחן האוכל הגדול והמזמין.
אני לא יודעת אם זו הכניסה הראשית, אבל זו הכניסה הראויה להיכנס אל הבית המכיל את המתחם לשינוי –בית הספר לבישול טבעוני והחמ”ל של אשה רבת פעלים זו.

צילום: מיכל לרנט

אביטל, אם לחמישה בנים (ועל זה אני כבר מעריצה אותה), שפית של מזון בריא ומומחית לתזונה בריאה, בוגרת לימודי רפואה סינית עם התמחות באסכולות שונות של תזונה ומאחוריה שנים של נסיון, הזמינה אותנו למפגש לכבוד צאת ספרה החדש והצבעוני – חמש עונות במטבח, בישול טבעוני ברוח הזן – אשר מרכז את המתכונים הטובים ביותר שליקטה והמציאה לאורך השנים.

צילום: מיכל לרנט

הספר מאד מושקע, עם צילומים מרהיבים, הערות וטיפים ממטבחה של אביטל. המתכונים מחולקים לפי חמשת עונות השנה, על פי התורה הסינית – כל עונה בספר מאופיינת בצבעים וכלים, טעמים ותבלינים. ממש עושה חשק לצלול פנימה למסע קולינרי טבעוני, בריא וצבעוני.

המפגש עם אביטל היה מפנק מאד – היא פתחה את הבוקר ואת התאבון שלנו עם משקה שמש חורפית - שייק בריאות המכיל מפירות העונה וכל טוב, המשכנו עם הכרות קצרה של עקרונות המטבח הבריא – שימוש בחומרי גלם עונתיים, הימנעות מאוכל מעובד/ משומר/ מלא מלח וסוכר, צבעי מאכל והכי חשוב להשתמש בתבלין L – הוא אהבה.
המטעמים המשיכו לזרום אל השולחן – כל מנה צולחתה באופן מדוייק כך שתגרה את כל החושים, והכל היה טעים מאד. הבשורה ע”פ אביטל – אוכל טבעוני יכול להיות לא רק בריא, אלא ממש גורמה!

אביטל מכינה שייק

מכל המטעמים שאכלנו, בחרתי לשתף שניים מוצלחים במיוחד – האחד – מנת פתיחה של מרק פרסי חורפי וחרפרף (חריף ע”פ התורה הסינית = מחטא ואנטיספטי), והמתכון השני – כי הוא לא מופיע בספר – שניצלוני טופו קדיתא – הגירסא הבריאה של אביטל לשניצלים – שתיכנס בקרוב לפנתיאון האישי שלי.

מרק פרסי חורפי

הספר מומלץ לא רק לחובבי המזון הבריא, אלא לכל מי שרואה במטבח מרחב ליצירה ולהתחדשות, שאוהב/ת לבשל אוכל טוב ומזין עם הרבה אהבה.

לאתר של אביטל סבגכאן

לדף הפייסבוק - כאן

-

אהבת? אשמח לשמוע
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה