הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

תחנה שניה במסעה של אמא ירוקה למנת הילדים המנצחת (והבריאה) – הפעם עם הבשלנית והבלוגרית דניאלה פולק.

19/12/2013

כשהחברים של ילדיה של דניאלה פולק באים לבקר, הם מבקשים ממנה להכין – הפתעה – לא שניצלים ופירה – אלא מאכל שמקורו במכסיקו הרחוקה – צ’ילי קון קרנה.
דניאלה התאימה את המתכון הקלאסי החרפרף, המבוסס על שילוב של שעועית אדומה, עגבניות ובשר טחון לחיכם העדין והבררני של ילדיה, וזה עובד.

אמנם זהו מאכל בשרי, ואני לא בענייני בשר, אבל יש גם גירסא צמחונית אז הסכמתי ללכת על זה.
בכלל, הרעיון של המסע הזה הוא להביא ולהנגיש לעם מאכלים חדשים, מגוונים ובריאים שילדים אוהבים וזה נשמע לי כיוון מקורי ומעניין.

דניאלה, בשלנית ביתית ובעלת העסק – המטבח האורגני של דניאלה – מבשלת פעמיים בשבוע אוכל ביתי ואורגני ברובו, ומשווקת אותו במו ידיה ברחבי ת”א. היא דוגלת באוכל עונתי, עם שפע פירות וירקות, המבוסס על חומרי גלם טריים וטובים שנקנים כמה שיותר קרוב לצורתם הטבעית או הגולמית. במשנתה הקולינרית היא נוטה לתזונת פליאוליתית ו-ווסטון פרייס, ולכן בבישולים והמאפים שלה איננה משתמשת בסוכר, מחליפה קמח בקמח אורז, קמח טפיוקה או קוואקר ומרבה לבשל בשר (כמו בתזונת פליאו’), ומשרה את הקטניות לפחות 48 שעות + כף חומץ כדי להפוך אותן ליותר מזינות (ע”פ משנתו של ווסטון-פרייס).

אבל לפני שנמשיך אל המתכון – נראה מה ענתה דניאלה על השאלון :

6 שאלות ב-60 שניות​​:

1. אם היית ירק – איזה ירק היית רוצה להיות ?

הייתי רוצה להיות סלט: סלט ירקות ערבי ורענן, קצוץ דק-דק, טרי מאוד, עם המון לימון, המון שמן זית, וטחינה ממש טובה בצד.

2. איזה מאכל לא אהבת כשהיית ילדה והיום את לא יכולה בלעדיו?

בתור ילדה ממש לא אהבתי חריף, והיום אני מאוד נהנית מאוכל חריף.

3. מה​ ה​ילדים שלך​ הכי אוהבים שאת מכינה​?

דברים מבשר טחון עם רוטב וקינוחים.

4. ׳החטא הקטן שלי׳ – בפני איזה מאכל (ג׳אנקי) את מתקשה לעמוד..?

בייגלה – בצורת מקלות עם המון מלח, או שטוחים מלוחים. אני נמנעת מגלוטן כך שאני לא אוכלת אותם בכלל, אבל זה בפירוש החטיף האהוב עליי.

5. מה הטריק שלך להביא ילדים לאכול יותר ירקות ופירות?

הירקות הם נקודה כואבת, שלאחרונה החלה לכאוב פחות כי סיכמנו עם הילדים שהם אוכלים קערית קטנה עם הירק שהם אוהבים בכל ארוחה (למרבית המזל, לכל אחד יש ירק אחד או שניים שהוא אוהב). פירות הם אוכלים בשמחה, אם אני מכינה להם צלחת נאה של פירות חתוכים.

6. על איזה ספר או בלוג בישול/אפיה את ממליצה?

אני מאוד מחבבת את הבלוג mommypotamus.

דניאלה מספרת שמאז ומעולם אהבה לבשל, ואחרי שעזבה את משרתה הקודמת עם לידת שני בניה הגדולים והם גדלו קצת, היא חיפשה מקור פרנסה שישאיר אותה בסביבת הבית. היא לא למדה בישול באופן מסודר, אבל סקרנות, חריצות והרבה ניסוי וטעייה הביאו אותה לדרגת בשלנית מקצועית.

פטפנו לנו על מגוון נושאים – החל מבישול, תזונה וכמובן ילדים ויצאתי עם כמה נקודות למחשבה וגם המלצה על מרק מיסו, שלוקח לא יותר מחצי שעה להכין, ומסתבר שהוא להיט אצל הילדים שלה.

יללא, רוצים מתכון:

צ’ילי קון קרנה מותאם לילדים

חצי כוס שעועית אדומה – מושרית ללילה לפחות, רצוי ל48 שעות, עם כפית חומץ. אפשר להחליף את המים והחומץ מדי פעם.
חצי ק”ג בשר טחון /או קוביית טופו למנה נטולת בשר
400 ג’ עגבניות חתוכות, או פחית עגבניות משומרות מאיכות טובה במשקל 400 ג’
100 ג’ רסק עגבניות

1 בצל גדול, קצוץ

5 שיני שום, פרוסות

4 כפות שמן זית

1 עלה דפנה

1 ענף תימין קטן

1 כפית גדושה פפריקה מעושנת, או פפריקה מתוקה רגיל

1.5 כפיות כמון

מלח ופלפל שחור

אופציה: אפשר להוסיף פלפל צ’ילי או שניים בשלב טיגון הבצל, אם רוצים את הצ’ילי חריף.
לעבודה:

מבשלים את השעועית האדומה, עד שהיא רכה.

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ושטוח או במחבת, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את השום, ומטגנים עוד שתי דקות.

מעבירים את תוכן הסיר, רסק העגבניות ותוכן פחית העגבניות לקערה עמוקה, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט (או בבלנדר, או במעבד מזון, או מוותרים על השלב הזה אם הילדים שלכם מוכנים לסבול חתיכות חשודות של בצל באוכל שלהם).

מחממים שתי כפות שמן זית נוספות בסיר, ומטגנים את הבשר עד שהוא מאפיר. מתבלים במלח ובפלפל. – לוותר על השלב הזה למנה עם הטופו

מוסיפים את תערובת העגבניות, השעועית ומערבבים ומביאים לרתיחה.

מתבלים בפפריקה, הכמון, עלה הדפנה וענף התימין, מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה על אש קטנה.

כעבור שעה - טועמים, מתקנים תיבול, ומגישים עם אורז או טורטיות.

למנה נטולת בשר – מכינים לפי כל השלבים כמפורט, ומוסיפים קוביית טופו מגורדת בפומפייה (רצוי אורגני) לעשר הדקות האחרונות של הבישול.

ומה אצלכם המאכל האהוב ביותר על הילדים ?

בתאבון !

-

דף הפייסבוק של דניאלה – לעדכונים ותפריטים שבועיים – כאן

פרפראות - הבלוג המקסים של דניאלה והצלמת נועה קדמי – כאן. ודף הפייסבוק של הבלוג כאן

+

תחנה ראשונה – רוטב הפסטה הסודי של אניבאר.

-

אהבת? אשמח לשמוע
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה