הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה במצוד אחר השטרוייזל הטבעוני המושלם, שגם מר תפוח יאהב.

17/11/2013

הכל התחיל לקראת סיום חגיגות יום ההולדת העגול האחרון שלי, כאשר התיישבה המשפוחה לארוחת ערב מהממת בביסטרו נועה של השף ניר צוק ביפו (אגב, מקום מוצ’ו ידידותי לצמחונים וטבעונים), עת קיבלנו את תפריט הקינוחים ובחרנו שטרוייזל. אח, איזו מילה! כולנו חזרנו ואמרנו שטרוייזל בכל מיני הגיות ומבטאים וצחקנו בלי סוף. מה גם שזה טעים בטירוף.

אז שטרוייזל זה כולה פירורים אפויים כאלה בלמעלה של העוגה, וזה יופי עם כל פרי, ללא הבדלי טעם, צבע ומרקם. מאז אותו יום פצחתי במצוד אחר השטרוייזל המושלם (שלא נגמר, הרי הכי חשוב זה הדרך, לא התוצאה..) ולמה זה לא היה פשוט – כי התעקשתי שיהיה טבעוני, והלא ידוע הוא שכל פירור פריך יושב על חבילת חמאה. מצד שני, כל קינוח המבוסס על פירות ופירורים יכול בקלות להיות טעים גם ללא מוצרים מן החי, אז יללא לעבודה.

הרעיון היה להחליף את החמאה עם שמן קוקוס – שמן הנחשב בריא ביותר כשמופק בכבישה קרה, אשר מתקשה בטמפרטורת החדר (לא בקיץ הישראלי, כמובן) עם ארומה קוקוסית נהדרת שתעבוד לי יופי בעוגה. וכדי להוסיף קצת ע”ת לעוגה, אשתמש בקמח מלא בשילוב עם שקדים טחונים (כדאי לקנות ולשמור במקרר לשעת הצורך).

את השטרוייזל הראשון הכנתי עם אוסף פירות שהגיעו אל סוף חיי המדף שלהם – פתרון נפלא לניצול, אגב מיחזור ותסמונת ‘אני שונאת לזרוק אוכל’ – 2 תפוחים, 2 שזיפים, כמה ענבים ואגס. יצא טעים אבל מר תפוח איבחן את האגס בין הפירות ולכן אכל רק את הפירורים.

כעת, למודת פירורים וחדורת מטרה, הבטתי באשכול בננות שנח לו בסלסלה וחישב את קיצו לאחור.

אין ברירה, זה הרגע הנכון להכין את העוגה.

יללא, מה יצא לנו מכל הסיפור?

קודם כל – סיפוק. כשהבנים חזרו מביה”ס בשישי בצהריים, קידם את פניהם ריח נפלא. ‘מה זה הריח הטוב הזה’? שאל התפוח תוך כדי ריחרוח – ‘שטרוייזל בננות וקוקוס!’ עניתי בגאווה. ‘סופסופ הכנת שטרוייזל שגם אני אוהב’, אמר בשמחה.

להכנת השטרוייזל :

1 כוס קמח מלא

1/3 כוס שקדים טחונים

2/3 כוס סוכר

1 כפית שטוחה קינמון

60 מ”ל שמן קוקוס

לערבב עם כף עץ עד שנהיה בצק פירורי לא אחיד ולהכניס למקרר שיתגבש ויחכה לנו בסבלנות.

להכנת המלית:

4 בננות בשלות – לחתוך יפה לעיגולים

לערבב עם:

2 כפות סוכר

1 כף שמן קוקוס

3-4 כפות קוקוס

להרכיב:

לסדר יפה את מלית הבננות בתבנית פיירקס בגודל 20×20 ס”מ*

לפזר מעל את הפירורים כך שיכסו את כל המלית

לאפות בחום גבוה – 200 מעלות כ-20 דקות , עד שהבית מתמלא ריח מדהים

ותכלס – טועמים פירור מהשטרוייזל והוא פריך וטעים :)

להגשה – אם הכנת בתבנית ולא במנות אישיות – פשוט להוציא עם כף בלי לנסות שייחתך ‘יפה’. זה טעים חם ישר מהתנור וגם יום אחרי מהמקרר, אז זה גם נחתך קצת יותר טוב..

בתאבון ושיהיה שבוע שטרוייזלי במיוחד !

*נורא התחשק לי להכין את השטרוייזל במנות אישיות אך טרם מצאתי את הכלים המושלמים -
הצעות יתקבלו בברכה!

-

אהבת? אשמח לשמוע
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה