הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה ביקרה את אניבאר גילמור פיק וקיבלה מתכון לרוטב עגבניות עשיר המכיל שפע ירקות ועשבי תיבול, טחון ל”רוטב אדום” בריא שגם ילדים יאהבו, וגם כמה עצות לחיים.

13/11/2013

למפגש עם אניבאר (AKA חיה פיק) הגעתי רעבה.

אמנם אני לא צריכה הרבה בכדי להיות רעבה, אך עצם המחשבה על הכנת אוכל משותפת עם בשלנית-על כבר הפעילה אצלי את המיצים…

אניבאר, המתמחה בייעוץ אישי בתזונה טבעית ע”פ שיטת קינגסטון קליניק ובשלנית גורמה, הגיעה אל השיטה אחרי שהרפואה המערבית לא מצאה פתרון למחלת כליות אוטואימיונית בה לקתה לפני כעשרים שנה, וכך, ללא שום תרופה החלימה לגמרי והיא חיה באושר עד עצם היום הזה בריאה, נקייה מתרופות ונראית נפלא…

שיטת קינגסטון קליניק מתבססת על ההבנה, שלגוף שלנו יש כוחות ריפוי טבעיים, ואם מספקים לו את התנאים האופטימאליים ברמה הפיזית, המנטאלית והרגשית – לא יתפתחו מחלות וכמובן שאם חלילה כבר חולים – אפשר להירפא ללא תרופות, תוספים למיניהם והתערבויות פולשניות אם מיישמים את העקרונות באדיקות.

את הסיפור המלא של אניבאר אפשר לקרוא כאן, אנחנו ניגש היישר לשאלון ששיגרתי אליה לקראת הפגישה:

6 שאלות ב-60 שניות​​:

1. אם היית ירק – איזה ירק היית רוצה להיות ולמה?

עגבניה אדומה ועסיסית.. בגלל השפריץ

2. איזה מאכל לא אהבת כשהיית ילדה והיום את לא יכולה בלעדיו?

ירקות מבושלים בכלל בכלל בכלל לא אהבתי והיום אני לא יכולה לראות את החיים שלי בלעדיהם

3. מה​ ה​ילדים שלך​ הכי אוהבים שאת מכינה​?

פסטה ,פיצה.. גלידה.. שניצל. הכול אורגני מלא ובדרך בישול הכי בריאה אבל כן פסטה פיצה גלידה.

4. ׳החטא הקטן שלי׳ – בפני איזה מאכל (ג׳אנקי) את מתקשה לעמוד..?

גלידה…

5. מה הטריק שלך להביא ילדים לאכול יותר ירקות ופירות?

שיטת העלמת הראיות… ובעיקר אם הם שותפים לבישול הם גם אוכלים.

6. על איזה ספר או בלוג בישול/אפיה את ממליצה?

אני לא מכירה בלוגים בריאים באמת.. אבל ראיתי בלוג נהדר של לימור תירוש – מטבח מקומי – הוא מצולם יפיפה וניראה לי שהמתכונים טעימים.. אם כי לא בקטגוריית הבריא.

הספר? שלי כמובן.. אבל  הוא עוד לא יצא לאור.

שיטת קינגסטון דוגלת בתזונה טבעית, ללא תוספים, משמרים, תבלינים ועיבוד יתר. אניבאר אומרת, שלמרות כל הידע, אנשים לא מקשרים בין ג’אנק פוד למחלות… לכן הורים רבים אומרים משפטים כמו: “העיקר שיאכל משהו”, “אני לא רוצה שהילד יהיה חריג” ונותנים לילד לאכול ה-כ-ל תוך העלמת עין ממה שהוא אוכל בגן או כשהוא לא איתם. לטענתה, הרבה אנשים שעושים מעבר לאוכל בריא, חושבים שעדיף לאכול פסטה מקמח מלא על פני רגילה, אבל אם אין רוטב עשיר – אין לנו כמעט ע”ת כי אפילו פסטה מלאה היא למעשה עמילן המתפרק בגוף לסוכר…

אניבאר היא אוטודידקטית – לא למדה מעולם בישול, הכל היא מגלה בדרך יצירתית, בשיטת ניסוי וטעיה, מהסתכלות על מנות במסעדות וחיטוט בסירים. היא ממליצה להתנהל עם מה שיש בבית, לא לפחד לאכול ירקות המוכרים לנו מעולם הבישול חיים (כמו: דלורית, כרובית, קישוא ועוד) ולהיפך – לשלב ירקות של סלט בבישול (למשל: קולרבי). לכל ירק יש את הערך שלו, אז כדאי לאכול ירקות מכמה שיותר סוגים כדי לקבל מקסימום ע”ת (או בקיצור: לא מספיק שהילד אוכל רק מלפפון). כמו-כן, רצוי להיערך מראש לקראת הכנת האוכל כדי לקצר תהליכים לפני הארוחה כשאין זמן והילדים כבר רעבים… למשל, למתכון המצ”ב – כדאי לשטוף את הירקות בבוקר, לקלות מראש מה שדרוש וגם את הפסטה אפשר לבשל מראש, כך שברגע האמת יקח רבע שעה להכין את המנה.

טוב, הבנו, איפה המתכון המובטח?

רוטב הפסטה הסודי* –

זהו מתכון מודולארי, כלומר – אפשר לשנות את הירקות לפי מה שיש בבית, העיקר שיהיה עשיר במרכיבים שונים ומגוונים מן הצומח. עושר הטעמים המתקבל חוסך שימוש בתבלינים ובעיקר במלח, שהוא כידוע אחד מאויבי הציבור.

נתחיל בקלייה של חציל ופלפל – מוסיף המון טעם וארומה לרוטב – רצוי, כאמור, להכין מראש.
את החציל והפלפל לקלות על מחבת ללא שמן (כל מחבת ישנה, רק לא מטפלון / אלומיניום)  - לא לשרוף על אש גלויה, כי העישון לא בריא – הופכים כל 10 דקות עד שהם צרובים.

נעבור למחבת –

עלים מענף זעתר או כל צמח תבלין אחר אהוב + 1 בצל וכמה שיני שום או ½ בצל + ½ כרישה –
לקצוץ ולטגן יחד בשיטת טיגון-אידוי בכף שמן זית+3 כפות מים.

בשיטה זו, הירקות לא נחרכים (=לא בריא) ושומרים על ע”ת גבוהים.

בינתיים לקצוץ המון ירקות, כמות שווה מכל דבר (בשביל האיזון) – בערך כוס וחצי מכל ירק קצוץ:

גזר

1/2 שומר

קולרבי קטן

½ דלורית

כרבע כרובית

פלפל

קישוא

נוסיף למחבת את שאר הירקות ונאדה אותם לפי סדר הופעתם – שהוא ע”פ זמן הבישול שלהם (מהכבד לקל) – לאידוי קל השומר על כל ה-ע”ת ומשמר את הטעמים.
מידי פעם יש להוסיף 2-3 כפות מים לפי הצורך כדי שהירקות ימשיכו להתאדות.

בסיום נוסיף את החציל הקלוי – הטעם שלו די דומיננטי, אז למנת ילדים כדאי להוסיף מעט, רק בשביל הטעם.

בינתיים, לטחון במעבד מזון 5 עגבניות בינוניות + עשבי תיבול כמו: כמה עלי בזיליקום וקצת כוסברה + הפלפל הקלוי

כשהירקות רכים אל-דנטה להוסיף קצת פפריקה מתוקה כדי שיהיה צבע אדום יפה לרוטב שלנו.

כעת נוסיף את העגבניות המרוסקות למחבת + 2-3 כפות שמן זית וכמה מסמרי רוזמרין מיובש ונבשל בישול קצר של 5 דקות.
בישול ארוך יותר הופך את העגבניות לחומציות , וחומציות גבוהה בגוף היא בסיס נוח להתהוות מחלות, לכן מומלץ בישול קצר.

למען כי יאכלו הילדים מכל הטוב הזה, אנחנו נטחן את הכל לרוטב אדום, אך אפשר להשאיר את זה כך.

בשלב הזה, אגב, אפשר לאכול את הירקות האלה כמנה בפני עצמה, למשל עם אורז.

*טיפ – בכל בישול, אפשר לשמור למבוגרים את הגירסא הלא-מצונזרת של המאכלים, למשל, במנה הזו נהניתי לאכול את הרוטב בגירסתו המקורית – לא טחון, אותו כנ”ל לגבי מרקים שאפשר לאכול עם ירקות חתוכים אם אוהבים לנגוס, או טחונים למען הצנעת המרכיבים שלהם.

להגשה – לפי הטעם של הילדים – לערבב עם הפסטה או להגיש מעל, אפשר בתוספת גבינת גאודה עיזים, שהיא הרע במיעוטו.. הגבינות האורגניות טעימות אך מאד יקרות…

ומה בנוגע לטעם? האם מנה המבוססת על ירקות בלבד, ללא מלח-פלפל ושאר תיבלונים תהיה טעימה? התשובה היא: כן. בהחלט. אמנם חיך שהתרגל לטעמים עזים צריך לעבור התרגלות, אך העושר ומגוון הטעמים של כל ירק, הנשמרים בשיטת בישול זו, מחפה על היעדר מלח. עד שלא תנסו, לא תדעו :)

את התמונות היפות, אגב, צילמה אניבאר בעצמה, מכיוון שלא היתה מרוצה מזויות הצילום שלי, היא השתלטה גם על הצילום תוך כדי בישול ושיחה. ממש אשת אשכולות.

* הגירסא המקוצרת:

לפי יחס של עגבניה אחת קצוצה+שן שום לאדם, טוחנים בבלנדר / מעבד מזון טוב עם מעט שמן זית ומבשלים 5 דקות לרוטב עשיר, טרי וטעים המתאים לפסטה, פיצה או ברוסקטה.

פיצה על פיתה!

*

עוד על שיטת קינגסטון אפשר לקרוא כאן.

דף הפייסבוק של אניבאר, בו יש מתכונים, הגיגים ותמיכה אונליין – כאן.

את אניבאר אפשר להכיר מקרוב גם כאן בסלונה – בבלוג החדש שלה: בריאות מחוצפה.

-

אהבת? אשמח לשמוע
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה