הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

“לא שמעת? לא ידעת? היום מטגנים לביבות במטבח!” (דתיה בן-דור) – אמא ירוקה מטגנת לכבוד החג לביבות טריו טבעוניות. לא נשארה אף לביבה למזכרת…

03/11/2013

חג החנוכה הקרב ובא מביא לי געגועים לילדות – הכנת נרות, טפטופי חלב, תחרות סביבונים, “שתוק, טיפש, אמרת שטות – בעצמך אתה סמרטוט!” (אלתרמן) שהמחיזו ההורים בכל שנה והכי כיף – להכין לביבות יחד עם הסבתות.

בחסות החג אני מוכנה אפילו לסטות ממנהגי ולטגן לביבות, כי אמנם זה יוצא טעים גם באפיה אבל אין כמו ידיים שמנוניות, גרון צורב ונעים בבטן כדי לסמל את נצחון החשמונאים על אנטיוכוס מלך קוקוס.

אז הבה נתחכמה לה, ונכין לביבות ממרכיבים קצת יותר מעניינים מתפוחי האדמה המסורתיים – מה תגידו על שילוב של תפ”א – גזר – סלק? כלל ידוע הוא, שבחסות הטיגון כמעט כל דבר יוצא טעים, אז לפחות נרוויח קצת ע”ת בחומרי הגלם…

לפי הבנתי, הדבר החשוב ביותר בהכנת בלילה ללביבות, זה לתת לירקות המגורדים להגיר את המים – לכן אל תוותרו על השלב הזה בו מעמידים אותם במסננת ועושים קוועצ’. ובהשראת המתכון המצוין של ‘החסה‘, ויתרתי על ביצים ויצא אחלה.

הבנים יצאו לשחק כדורגל – אדום עולה! – ואני גירדתי, סיננתי, עירבבתי, טיגנתי והכנתי ברוח התקופה לביבות אדומות :)

מישמיש חזר מהמגרש כ”כ רעב, שמיד נתתי לו ביד אחת לביבה וביד השניה מלפפון, אותם חיסל בשניות. “ממ.. טעים! מה זה? אני לא אוהב סלק!” קונן. “אבל נכון שזה טעים?” שאלתי בעודי מגישה לו עוד לביבה. “כן, אבל בפעם הבאה תכיני פלאפל.” “אין בעיה” חייכתי.

יללא, הבנו, רוצים מתכון.

לקלף: 2 תפ”א, 1 סלק ו-1 גזר בגודל בינוני

מחכים בסבלנות

לגרד בפומפיה גסה לתוך מסננת שמונחת על קערה

להוסיף 1/2 כפית מלח ולמשמש עם הידיים כדי להוציא נוזלים

להשאיר למנוחה+הגרת נוזלים לכחצי שעה

3 צבעים

לשפוך את המים שהצטברו בקערה אבל להשאיר את העמילן – זה הדבק שלנו (במקום ביצים)

להוסיף ולערבב היטב:

1/3 כוס קמח כוסמין מלא

עוד קצת מלח, פלפל שחור ו-1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים

לחמם שמן במחבת, ללבב (אח, איזו מילה!) לביבות עם כף או בידיים – חשוב למעוך קצת כדי שידבק ולא יהיה עודף נוזלים

לטגן על אש בינונית (כדי שייעשה מבפנים) כמה דקות מכל צד

על האש

להוציא אל נייר סופג

לזלול.

חג שמייח!

-

אהבת?
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה