הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה חגגה יומולדת מתוק במיוחד בסדנת שוקולד טבעוני עם חברות טובות, בהנחיית רוית דרי צוק, בעלת שוקולד שאקטי. ויש מתכון מפתיע לגבינה טבעונית שגם הילדים אהבו.

21/10/2013

כדי להתאושש מהשוק שגיל 40 הגיע גם אלי, חשבתי איך יהיה כיפ לציין את האירוע המכונן – מסיבה? אני עייפה מידי. חופשה רומנטית? בעיה עם עולל יונק. טיול משפחתי בחו”ל? בדיוק שבנו מאיטליה ואנחנו באוברדוז ילדים אחרי החופש הגדול והחגים. הכיוון הסתמן כערב עם קומץ חברות, גיסות ואחות אצלי בבית. אבל מה נעשה? כולן חובבות בישול / אפיה / אכילה, לכן חשבתי לשלב בין כל אהבותיי, ומה יותר נעים וטעים מאשר להכין ביחד שוקולד..?

רוית משוקולד שאקטי הופיעה לי כמו מלאך כ10 ימים לפני התאריך שייעדתי לאירוע, וכבר משיחת הטלפון הראשונה התחברתי אליה. אהבתי את הגישה הבריאה שלה לאוכל, לחיים והתרשמתי מהשוקולד שהיא מייצרת במו ידיה. כן, כזה אני רוצה.

השוקולד של רוית, המכונה ‘שאקטי’ על שם האלה ההודית, הוא טבעוני, אורגני ומריר עשוי מרכיבים משובחים בתהליך המשמר את הערכים התזונתיים של המרכיבים היוצר שלמות של טעם ואיכות. השוקולד ממותק בממתיקים טבעיים, אין בו חומרים משמרים או מייצבים, נקי מסוכר, גלוטן או כל רכיב מהחי. רוית הגיעה לעולם השוקולד המופלא, כאשר בעת לימודיה במכון לתזונה אינטגרטיבית חיפשה משהו מתוק איכותי וטעים שלא עבר עיבוד ותיעוש.

בסדנא למדנו על מקורות הקקאו וחמאת הקקאו (עם ניחוח משכר) ועוד גודיז, הכנו יחד משטחי שוקולד מלאים כל טוב – קוקוס, גוג’י ברי, קקאו ניבס, צימוקים, אגוזים ועוד, אח”כ כל אחת הכינה לה כמה פרלינים אותם קיבלנו למזכרת, התרעננו מהמתוק המתוק הזה בהפוגה עם גבינה טבעונית מעולה (מתכון בסוף), קרקרים וירקות, ושבנו מלאות כוחות להכין חטיפי קוקוס-שוקולד (“באונטי” טבעוני) ובקושי הצלחנו לטעום מהטראפלס המעולים שרוית רקחה עבורנו משוקולד, שמן קוקוס וקשיו (ולכן ‘נאלצנו’ לזלול את זה בימים שלאחר מכן…).

באונטי טבעוני - יאמי.

מה אומר ומה אגיד? כשהייתי ילדה היתה לי פנטסיה לבקר במפעל לשוקולד של ווילי וונקה :-) נראה לי שהסדנא הזו הביאה אותי די קרוב לחוויה ההיא… טעמנו, ליקקנו, טבלנו אצבעות בשוקולד, יצרנו שילובי טעמים מעניינים ולמרות שבסוף הערב היה נדמה שלעולם לא נוכל עוד לטעום שוקולד, למחרת כבר מצאתי את עצמי מנשנשת מהשאריות… אפשר לתאר את זה במילה האהובה על ‘השף העירום’ – היה Wicked.

ולקינוח, קיבלתי רשות מרוית לשתף במתכון לגבינה הטבעונית, שעברה את המבחן של הילדים – הם זללו ממנה בהנאה ולא חשדו שזו לא גבינה אמיתית…

קרקר עם "גבינה"

גבינת שקדים אפויה  - בהשראת מתכון של the vegan woman

1.5 כוסות שקדים טחונים

1/4 כוס מיץ מלימון

2 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1/2 כוס מים

3 כפות שמן זית משובח

להכניס את כל הרכיבים לבלנדר עד למרקם חלק.

להעביר לחיתול בד, ליצור כדור ולקשור את החיתול כך שצורת הכדור תישמר.

לשים על מסננת ולהעביר למקרר ללילה.

לשים בתבנית ולאפות כ-40 דקות עד שמזהיב ומתבקע .

למרוח מעט שמן זית על ככרות ה”גבינה” אחרי האפיה.

ככרות "גבינה" בדרך לאפיה

שוקולד שאקטי נמכר במושב צופית, בכפר סבא ובהוד השרון בתאום מראש רוית 0524488846. וגם במעדנייה הטבעונית Befood ומרכז שורשים בת”א. ניתן להזמין סדנאות, אריזות שי ומתנות מפנקות.

בתאבון וימים טובים !

-

אהבת?
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה