הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה מפשילה שרוולים ומתכוננת לעונה האהובה עליה – עונת המרקים – ומכינה מרק קישואים קרמי טבעוני בצ’יק.

17/10/2013

חמש סיבות שבגללן אני אוהבת מרק:

  1. זה טעים. גם בחימום חוזר אחרי יומיים במקרר.
  2. מאכל קל להכנה המקבל באהבה כמעט כל שינוי במתכון כי בדיוק לא היו לך את כל המצרכים.
  3. לצד פרוסת לחם טובה זו ארוחה של ממש.
  4. אם טוחנים את המרק ונותנים לו שם ערטילאי הילדים אוכלים אותו. עם שקדים כמובן.
  5. עולם המרקים הוא עולם שלם ומגוון של מאכלים שטרם נמאס עלי. (*רמזתי לאב הבית להגיד לי כשימאס עליו…)

*

המרק הירקרק הזה כה קל להכנה שלא נדרשים צילומים רבים כדי לפתות אתכן/ם להכין ולאכול אותו… אפילו פחות עבודה מהמרק הכתום המפורסם שלנו. הוא מבוסס על קישואים, אך באותה מידה אפשר להחליף את הקישואים בברוקולי. אפשר גם להחליף את הבזיליקום בשמיר, אך באופן אישי אין לי חיבה לעלים הללו.

המרקם הקרמי מתקבל ע”י הוספת חופן של אגוזי קשיו טבעיים לפני הטחינה, כך נרוויח עוד כמה ע”ת* כמו ברזל, מינרלים ושומן מהסוג טוב.

יללא, לעבודה.

1 בצל – לקצוץ ולטגן בסיר בכף שמן זית+3-4 כפות מים (שיטת טיגון-אידוי = יותר בריא)

1-2 שיני שום – לקצוץ ולהוסיף לסיר

4-5 קישואים – לקרצף, לחתוך ולהוסיף

2 ענפי סלרי + העלים – לשטוף ולהוסיף

להוסיף עשבי תיבול: 2 עלי דפנה, 2 ענפי בזיליקום

לכסות במים רותחים, להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כחצי שעה עד לריכוך

להוציא את כל עשבי התיבול כולל עלי הסלרי (את הענפים אפשר להשאיר)

להוסיף ענף-שניים של בזליקום טרי ולתבל במלח, פלפל

וחשוב - מיץ מחצי לימון קטן.

לשטוף חופן של אגוזי קשיו טבעיים ככה-ככה מתחת לזרם המים ולהוסיף

לטחון הכל עם בלנדר מוט

לטעום ולתקן תיבול

להגיש עם כמה טיפות שמן זית

*ע”ת= ערכים תזונתיים.

-

אהבת?
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה