הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה מצליחה להכין מאכל שמר מישמיש הצעיר ממש אוהב – לביבות בטטה כתומות וטעימות.

13/10/2013

לא סוד הוא שמר מישמיש הצעיר הוא בררן גדול באוכל. אני לא רוצה לתייג את הילד כ’בעייתי עם אוכל’ פן ייתקע בתפקיד הזה לנצח, אבל אפשר לומר בבטחה כי עד כה, היה עלינו להשקיע מאמץ רב לגרום לילד לאכול טוב ובלי שהוא ישים לב לכך כמובן… בעוד התפוח זולל בהנאה מנות שלא הייתי חולמת שאף ילד יטעם, מחמיץ מישמיש את פניו המתוקות ומסרב לטעום גרגר.

מכאן תבינו את חששותיי בהציעי לו מנות חדשות (+התסכול שנלווה לכך לעיתים), וגם נשאלת השאלה מדוע להשקיע – אם הוא רוצה לאכול כל ערב ביצה קשה, שיהיה לו לבריאות, לא?

אך עוד לא אבדה תקוותנו, ואפשר לומר שאני רואה בעקשנות הזו סוג של אתגר, ומידי פעם אפילו מצליחה לפתות אותו לטעום ואף לאהוב מנות חדשות.

ומעשה שהיה, שככה יהיה לי טוב, סימנתי וי על הצלחה עם לביבות בטטה. אפויות, אלא מה.

ברור כשמש שהילד לא אוהב בטטה, אבל רצה המקרה וניחוח קינמון עדין שקיבל את בוא ארוחת הערב כנראה סימא אותו והוא הסכים לטעום את הלביבה המתקתקה שהונחה על צלחתו בנונשלאנט בליווי יוגורט עיזים חמצמץ, והוצגה בשמה הערטילאי: לביבה כתומה.

זו היתה אהבה מביס ראשון, והוא אפילו ניסה לשכנע את התפוח לטעום…

בטטה – (שם מדעי: Ipomoea batatas) הוא שמו העממי של לפופית נאכלת, ירק ממשפחת החבלבליים (הייתי חייבת להעתיק את  המשפט הזה מויקיפדיה!) - היא ירק בריא ביותר, עשירה בבטא קרוטן, אנטיאוקסידנטים, ויטמינים ועוד מכל טוב.

-

אז ככה.

מאדים או מבשלים במים 2 בטטות בגודל בינוני קלופות וחתוכות לקוביות עד לריכוך (אך לא עד התפוררות)

מעמידים במסננת כחצי שעה כדי שהבטטה לא תהיה ספוגה מים

מועכים לעיסה לא אחידה במיוחד (כמו פירה עם גושים)

בקערה נפרדת, מערבבים:

2 ביצים (אורגניות)

1/3 כוס שמן זית

1 כוס קמח כוסמין מלא (מי אמר ע”ת ולא קיבל?) – *כל קמח יעבוד כאן

½ כפית א. אפיה טבעית

כ1/2 כפית מלח, פלפל, קורט קינמון בשביל הארומה

מאחדים את כל המרכיבים בקערה אחת

יוצרים לביבות ע”י כף, כמו שמכינים עוגיות

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני – 180 מעלות  - בערך 20 דקות עד שהלביבות טיפה מזהיבות

יאמי.

הצעות לגיוון:

במקום בטטה אפשר תפוחי אדמה. אבל במקום קינמון – זרעי כוסברה טחונים.

עם גרגרי תירס או בלי.

עם עירית קצוצה או בלי.

כל ירק מאודה אחר יחליף את הבטטה בשמחה – ברוקולי, כרובית, או כל שילוב אהוב.

בתאבון ושיהיה יום כתום.

אהבת?
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל –
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה