הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

עוקבים: 163

החל ממאי 2011

אמא ירוקה מציעה להכין לחג את הגירסה שלה של טארט-טאטאן לעצלנים, והוא אפילו די בריא.

15/08/2013

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג.
ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת.
ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳.
ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת חג ערה״ש תשמשהו.
גל קור מטפס במעלה עורפך. את יוצאת מהמקלחת בחיפזון, זורקת על עצמך משהו ורצה לכיוון המטבח.
על השיש קערה עם תפוחים המחכים לטבילה של דבש כדי שתהיה לנו שנה מתוקה.
אל דאגה, את מסודרת.
את מקפיצה את הילדים לקלף ולחתוך את התפוחים בעוד את מכינה בצד את הבלילה ותוך 10 דקות שמה בתנור את העוגה הזו, שתקבל את פני האורחים בניחוח חם וביתי שאין לעמוד בו של תפוחים וקינמון ובית ומשפחה וחום מהסוג הנעים.
את נושמת לרווחה.
מצלצלת לאחיך שיקנה בדרך גלידת וניל, להשלמת הקינוח.
ובא לציון גואל.
-
די לחפור, רוצים מתכון.
(רעיונות לגיוון בסוף)
-

המצרכים

-
5-6 תפוחים גדולים וירוקים מקולפים וחתוכים לשמיניות (כמו פלחי תפוז) או קוביות גדולות
מערבבים בקערה עם כף קינמון וכף סוכר חום וכמה טיפות לימון
שופכים לתוך תבנית (רצוי פיירקס עגולה) ומשומנת
-
-
באותה קערה מערבבים:
1/2 כוס קמח כוסמין (מתנהג יותר יפה באפיה מאשר קמח מלא, קל יותר לעיכול ועשיר ב-ע״ת)
1/2 כוס שקדים טחונים (קונים את זה ככה, אם אין אפשר כוס קמח שלמה, גם קמח מלא / לבן עובד)
כוס סוכר קנים (בגלל שהוא יותר דק מהחום אבל אפשר גם חום או רחמנא ליצלן, לבן)
חצי כוס שמן
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית תמצית וניל
ושלוש ביצים (אורגניות אם יש)
-
-
את הבלילה יוצקים באופן שווה על התפוחים שנחים בתבנית בלי לערבב
-
-
אפשר לפזר מעל מעט סוכר חום כדי שיצא קצת קרמלי קריספי
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 50 דקות – לבדוק עם קיסם עץ שהתפוחים רכים.
-
-
* רעיונות לגיוון:
- אפשר להחליף את התפוחים באגסים בשלים ואת הקינמון בציפורן
- לפזר על התפוחים צימוקים, אגוזים שבורים וכד’
- להוסיף לבלילה כף של גרידת לימון בשביל הארומה
-
בתאבון וחג שמייח !
-
-
*הפניה לנשים מפאת הרוב קובע. גם הגברים מוזמנים לאפות.

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחם ביתי קליל מקמח כוסמין מלא. רגע של אושר

לכבוד החורף שהגיח סופסופ, החלטתי לשתף במתכון כה קליל ללחם, שאתם עוד תכעסו עלי שלימדתי אתכם להכין מרוב שתכינו ותאכלו, תאפו ותזללו. הילדים שלי מתים על לחם ביתי (איך לא) ואני אוהבת לשאול אותם איזו תוספת לשים. האחרון, למשל,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה