עוף עם ירקות בניחוח איטלקי

עוף עם ירקות מנה אולטימטיבית לתחילת השבוע או לסוף החג בהם "מנקים" את המקרר משאריות של ירקות

 

IMG_2207

למצרכים:

3 כרעיים מחולקים לשניים (פולקע ורבע)

2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוניות

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

4 גזרים חתוכים למקטעים של 5 ס"מ

6 שיני שום שלמות

עלים משני ענפים של אורגנו טרי קצוצים

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

חצי כפית אגוז מוסקט

1.5 כף אבקת מרק מעורבב עם 1/2 ליטר מים

4 כפות שמן זית

להכנה:

לחתוך לקלוף ולהכין את הירקות בצד.

IMG_2201

לטגן את העוף בסיר שטוח עד שיזהיב. להוסיף את הירקות ולטגן יחד עוד כ- 5 דקות. להוסיף את התבלינים ולערבב.

IMG_2202

להוסיף את המים (עם האבקת מרק) ולהנמיך את האש. לבשל עוד 40 דקות עם סיר חצי מכוסה.

IMG_2205

והרי לכם מנה של עוף וירקות בניחוח איטלקי, הולך נפלא עם כל תוספת – אורז לבן, סלט ירקות רענן או כל העולה בדעתכם 🙂

**** כשמגיע האביב בכל שנה, אני שותלת לי במרפסת (הגינה שלי) צמחי תבלין. בכל פעם שאני משקה אותם ריחם הרענן והטריות שעולם באפי אין שני להם. היום השתמשתי באורגנו שריחו תמיד מזכיר לי את המטבח האיטלקי.. ממליצה לכם בחום לאמץ לכם פינה קטנה ולשתול בה צמחי תבלין לפי אהבתכם.

IMG_2196

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב