הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה מכינה מתכון מתוק לחרוסת ומתחדשת עם בוא האביב.

07/04/2016

אביב הגיע.

זמן של התחדשות.

כבר מזמן לא כתבתי בבלוג, אבל מסיבות טובות.

נשבעת!

אני מתפוצצת מרוב התרגשות.

שני ספרי ילדים שכתבתי עומדים לראות אור בקרוב.

ספר אחד לקטנטנים והשני לילדים על סף גיל ההתבגרות.

זה תהליך ארוך ואני לומדת להתאזר בסבלנות.

מבטיחה לעדכן מהשטח.

בינתיים התנדבתי להכין חרוסת לחגיגת פסח הכיתתית של מר תפוח.

תחקיר אינטרנטי קצר בנושא חרוסת הניב מיליון גירסאות, שהמשותף לכולן: מתיקות על.

הגירסא הזו דורשת מעבד מזון, אך ללא יין (בהתחשב בקהל היעד) וללא בישול. קלי קלותא.

מתקבל ממרח מתוק-מתוק, שטעים לנשנש עד פרוץ החג.

 חרוסת ילדים

למה ילדים? כי זו חרוסת ללא יין, עם אגוזים טחונים דק, וחוץ מכמות סוכר התמרים הגבוה, היא אפילו טיפ-טיפה מזינה. יכולה לשמש כממרח מתוק על מצה או פרוסת לחם במקום מתוקים אחרים. ואם רוצים להתחכם, אפשר להוסיף כפית קקאו לבלילה.

כוס אגוזי מלך – לטחון במעבד מזון – לא לאבקה, מידת הטחינה לשיקולכן.ן

להוסיף ולטחון:

1 כפית שטוח קינמון

2 תמרים מגולענים מסוג מג’הול

2 שזיפים מיובשים מגולענים

1 כף מיץ לימון

1 כף תרכיז תפוחים טבעי (בשביל הארומה)

אחרי שמתקבלת עיסה פירורית אחידה, להוסיף:

1 כוס סילאן (דבש תמרים)

לטחון לבלילה משכנעת.

להגיש, לטעום, ושיהיה יום מתוק וחג שמח!

 

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה