הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה מכינה מרק חמים ונעים במיוחד ליום חורפי. ואל תאשימו אותה אם השיר לא יצא לכם מהראש.

11/01/2016

מזמן לא כתבתי פה בבלוג. לא שהפסקתי לבשל, אבל אני עסוקה בכתיבת ספר ילדים שלישי וחיפוש אחר הוצאה לאור שתיאות לפרסם את השניים שכבר עומדים יפה בפני עצמם. זאת אומרת, שכבר עבדתי עליהם ונתתי לחברים לקרוא ולהגיב, ואז עבדתי עוד, והחודשים חלפו להם ושלחתי לכמה הוצאות וחלק אמרו לא וחלק עוד חושבים על זה ו— לא רוצה לעייף, אך אשמח לאנרגיות טובות.

בנוסף, פתחתי בלוג חדש של שירי ילדים שכתבתי, המאוירים בכישרון רב על ידי שרית עציץ – ביקרתם כבר? אם טרם, זה הלינק: כותבת אחת – מאיירת אחת.  הרך הנולד עדיין בתקופת הרצה, ונשמח לתגובות והארות. הנה דוגמית:

איור: שרית עציץ

אבל התכנסנו כאן בשביל לאכול מרק, אז ככה. בבואי להכין מרק אפונה, כי מישמיש ממש אוהב ואולי גם השניים האחרים ידבקו בהתלהבות שלו, ואני הרי חובבת מאכלים ירוקים, וזה טעים ובריא ומשביע ומלא חלבונים ועשבי מרפא, בקיצור, פתאום התגנבו אלי מילות שיר מאי שם באייטיז: אפונה וגזר ישבו במקרר / ויחד עם בטטה התחילו לקטר…

הבנתי את הרמז, הוספתי כמות כפולה של גזר למרק, ושיהיה לכולנו לבריאות.

הנה הביצוע המקורי של השיר: תנו לגדול בשקט (מילים:  אבנר קנר ויואל לרנר) אותו שר בחן כה רב גידי גוב. פסטיבל שירי הילדים מס’ 12. תהנו!

מרק אפונה וגזר

250 גרם אפונה יבשה – להשרות לכמה שעות עד לילה (חצי חבילה של אפונה יבשה אורגנית, בערך כוס וחצי).

לחמם בסיר 2 כפות שמן זית + כרבע כוס מים (נשתמש בשיטת טיגון-אידוי)

1 בצל גדול – לקלף, לקצוץ ולטגן

2-3 שיני שום – לקלף, לחתוך ולהוסיף לסיר

ותבלינים: 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים, קצת פלפל לבן לפי הטעם.

לערבב שהטעמים “יפתחו” טוב.

אחרי כ-5 דקות טיגון להוסיף:

1 ס”מ שורש ג’ינג’ר מקולף

2 עלי דפנה יבשים

חופן פטרוזיליה

ענף סלרי

4 גזרים – לקלף, לחתוך ולהוסיף לסיר.

לסנן את האפונה ולהוסיף לחגיגה.

לשפוך כליטר וחצי מים רותחים שיכסו הכל טוב טוב.

להביא לרתיחה.

לבשל על אש קטנה כשעה-שעה וחצי, עד שהאפונה רכה ונוטה להתפורר.

להוציא את עלי הדפנה, את כל הירוקים להשאיר, ממילא המרק ירוק אז כבר נרוויח.

בשלב הזה להוסיף כפית-כף מלח, לא לפני, כי זה מאט את תהליך הבישול של הקטניות.

לטחון בבלנדר מוט למרק חלק וקטיפתי.

לטעום ולתקן תיבול.

ליהנות מצלחת מרק נהדר ומחמם את הלב והגוף.

ואל תשכחו לספר איך יצא…

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה