הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה טסה בזמן לעתיד ומתנסה בסיר טיגון ללא שמן. קבלו מתכון שווה ובריא ועוד כמה טיפים למטבח בריא וטעים במיוחד

06/12/2015

מהם כללי הבסיס שלי לשמור על המטבח בריא ומזין?

לאכול הרבה דגנים מלאים וקטניות מכמה שיותר סוגים.

אצלנו בבית כל אחד אוהב דברים אחרים, (מה שמקשה על הבישולים, אבל מי סופרת?) אז תמיד שווה לחדש ולנסות סוגים חדשים, ופתאום איזה ילד מסכים לטעום, והופה– עוד משהו נכנס לתפריט.

לגוון עד כמה שניתן, במיוחד בתחום הפחמימות.

התזונה שלנו, ובמיוחד של הילדים, מבוססת יותר מידי על פחמימות, לכן אני אוהבת לנסות סוגי פסטה ואטריות מסוגים שונים, כאלה שיכילו יותר ערכים תזונתיים מסתם קמח לבן ופחמימות ריקות. למשל: אטריות יפניות מקמח כוסמת, אטריות אורז, ספגטי מקמח מלא וכו’.

לאכול כמה שיותר פירות וירקות.

נראה לי שאת הסעיף הזה אין צורך להרחיב.

להשתמש בשיטות בישול בריאות.

בקיצור נמרץ: כמה שפחות לטגן ויותר לבשל ולאפות.

לביבות בטטה בתנור, כדורי אורז מפתיעים ואפילו פלאפל עדשים אפוי.

*

קרוקט תפוחי אדמה טבעוני ללא טיגון

תפוחי אדמה הם סוג של קונצנזוס כשמגיעים לבישול – נכון שכמעט כולם אוהבים אותם, כמעט בכל צורה?

לכבוד החנוכה, רציתי להכין משהו קצת אחר מסתם לביבות, (למרות שבינינו, אין על לביבות! אפילו שווה קצת צרבת כדי להרגיש אווירת חג) והכנתי קרוקט – כדורי תפ”א מבושלים עטופים במעטה פריך של פירורי לחם. פירה פריך ולוהט מבפנים, ציפוי פריך ומתפצפץ ומרשים את האורחים. קבלו גירסה ללא ביצים במיוחד לטבעונים שרוצים לחגוג.

בעיקרון מטגנים את הקרוקט, אבל יותר עדיף לאפות בתנור או להשתמש במכשיר ה- Air Fry של פיליפס לקבלת תוצאה בריאה ואף לא משמינה.

קרוקט תפוחי אדמה אפויים

המצרכים:

לבלילת תפוחי האדמה

600 גרם תפוחי אדמה בהירים (4 תפוחי אדמה בגודל בינוני) – לבשל כחצי שעה עד לריכוך

2-3 שיני שום

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט אגוז מוסקט

לציפוי פירורי לחם

כ-50 גרם פירורי לחם מעורבבים עם 2 כפות שמן זית, למרקם שמזכיר חול.

קמח כלשהו – אני השתמשתי בקמח כוסמין מלא, בשביל הבריאות

3 כפות קמח תפוחי אדמהאו קורנפלור עם ¼ כוס מים (זה במקום ביצה)

אופן ההכנה:

למעוך את תפוחי האדמה לפירה חלק, להוסיף שום, שמן זית ותבלינים. לערבב היטב.

מהתערובת ניצור כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג ונטבול לפי הסדר: תערבות קורנפלור >> קמח>>פירורי לחם.

להדליק את סיר הטיגון ללא שמן לחום בינוני ולהניח את הכדורים על גבי הרשת למשך 15-20 דקות, עד שהקרוקטים זהובים ופריכים.

בתאבון וחג שמייח!

-

קרדיט למתכון מגיע לכוהנת מרתה סטיוארט, שכמובן שיניתי, עדכנתי וטבענתי (ולא טיגנתי :)).

*

ובפינתנו, מוצר החודש (למרות שאני סוקרת פה מוצרים לעיתים נדירות) –טה דם! Air Fry של פיליפס.

המכשיר מספק חוויה של אוכל מטוגן עם ממש מעט שמן, קל מאד לתפעול ולניקוי, אפילו למאותגרת טכנולוגיה שכמותי, עובד מהר ובשקט. לבעלי מטבח קטן יכול להיות שהוא יהיה גדול, אבל לחובבי גאדג’טים ולמי שמקפיד על מזון לא מטוגן אולי זה בכל זאת שווה.

את הקרוקטים שהכנתי בסיר הזה, וגם צ’יפס בטטה, טרפו בבית בהנאה.

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה