הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

עוקבים: 163

החל ממאי 2011

אמא ירוקה מלבבת לביבות תפ”א וזוקיני טבעוניות ואפויות בתנור ומגדירה את הסקלה החדשה להורים בריאותנים.

02/12/2015

הכל התחיל כשהתקשרה אלי תחקירנית וביקשה ממני להתראיין לתכנית בוקר של אברי גלעד.

“קראתי מאמר בו כתבת על אוכל בריא לילדים, ורציתי להזמין אותך לתכנית מחר”, הסבירה התחקירנית החרוצה.

“במה מדובר?” שאלתי וצהלתי בליבי שזו לא איזו מורה בקשר לאחד מהבנים. מסתבר, שמארגנים פאנל של רופאים ופרופסורים שמתנגד לכל מגמת האוכל הבריא וטוען שזה מביא לתוצאות הפוכות.

“מה, זה גורם לילדים להיות יותר חולים?” התלוצצתי עם רופאיי.

זהו שלא, הם טוענים שמניעת ממתקים מוחלטת והתעסקות יתר באוכל בריא גורמת לאותם ילדים לרצות ולחפש כל היום ממתקים וג’אנק פוד.

“אז אני לא מספיק קיצונית בשבילכם…” הצטערתי בשבילה, וויתרתי על הפנטזיה שכבר נרקמה בראשי, איך יאפרו אותי ויעשו לי פן ותהיה לי תמונת פרופיל מאממת.

“אני באמת מקפידה על אוכל בריא בבית, אבל כן שולחת לילדים אוכל “רגיל” לביה”ס כי העיקר שיאכלו, לא?” היגגתי “והם גם אוכלים ממתק ביום וסבתא קונה להם ארטיקים פעם בשבוע…” הבחנתי איך חיי הזוהר מתרחקים ממני עם כל משפט נוסף שיוצא מפי.

“אז אולי את מכירה משפחה כזאת?” המשיכה התחקירנית בעבודתה, “שלא נותנים ממתקים אפילו ביומולדת?” שלפה את מבחן הקיצוניות האולטימטיבי. יום הולדת בלי ממתקים? אוי ואבוי, איך הילדים ישרדו ויגדלו בריאים בנפשם אחרי טראומת ילדות שכזאת?

בחני את עצמך - האם את אמא בריאותנית?

אז איפה אתן/ם על הסקלה שבין יום הולדת ללא סוכר ועד כמה ממתקים שהילדים רוצים? חמש שאלות קלות והתשובה בידיך.
(השאלון נכתב לאמהות אך גם אבות מוזמנים בחום לענות!)

א.      לביה”ס את שולחת:

1)      כריך מזין מלחם מלא או מאפין תוצרת בית + פרי

2)      כריך כלשהו + אקטימל

3)      מילקי + כסף לקנות קרואסון בדרך

ב.      פיצה מזמינים פעם ב:

1)      לא מזמינים, מכינים לבד בבית (זה ממש פשוט!)

2)      פעם בשבוע במקסימום

3)      מתי שהילדים מבקשים

ג.       ממתקים זה:

1)      רעה חולה, סוכר הורס את השיניים ואת הבריאות

2)      פעם ב- לא נורא, העיקר שרוב הזמן אוכלים טוב

3)      מה שילדים הכי אוהבים בעולם ופינוק נהדר

ד.      את בגינה ורואה ילד עם שקית במבה על המגלשה, את:

1)      ניגשת לילד ומבקשת ממנו לרדת מהמגלשה, מבררת מי ההורה ונוזפת בו שהם נותנים לכל הילדים בגינה דוגמא רעה.

2)      מחזיקה חזק את הילד/ה שלך שלא ירוצו לבקש טעימות

3)      שולפת שקית משלך – יללא בלגאן!!

ה.      שקית ההפתעה שחילקתם ביום ההולדת האחרון של הילד/ה הכילה:

1)      זכוכית מגדלת וכדור תמרים

2)      צעצוע כלשהו ואיזה ממתק או שניים

3)      שקית ממתקים ענקית – יומולדת יש רק פעם בשנה!

ולתוצאות:

5-7 נקודות: אתם גרים במצפה בגליל או בפרדס חנה?

9-13 נקודות: מקום טוב באמצע, קיצוניות לא יפה לעור הפנים.

14-25 נקודות: תתחילו לשים כסף בצד לטיפולי שיניים ותעשו ביטוח בריאות מקיף.

-

ואחרי שצחקנו ונהנינו, הנה מתכון אקטואלי ללביבות ש(חלק מ*)הילדים פה אהבו, מתאים לארוחת ערב קלילה וכמובן לכבוד החנוכה. ואם נשאר משהו, אפשר לשלוח לביה”ס בקופסא.

לביבות תפ”א וזוקיני טבעוניות ואפויות בתנור

מי אמר/ה אוכל בריא ולא קיבל/ה?

מהכמות הזו מתקבלות כ-20 לביבות, תלוי בגודל. סתם שתדעו

לגרר בפומפיה בחורים הגדולים:

3 תפ”א מקולפים

1 זוקיני שטוף

להניח בתוך מסננת, על גבי קערה.

להמליח בנדיבות וללוש הכל יחד שיתחיל להגיר נוזלים.

את המים בקערה לא לשפוך! נשתמש בעמילן שמצטבר שם מתפוחי האדמה. ותודה לחסה על הרעיון.

אחרי כמה דקות, לסחוט בידיים את הזוקיני והתפ”א המגורדים.

את הנוזלים שבקערה לשפוך בעדינות, כך שישאר העמילן (רואים את זה, משקע לבן)

להחזיר לקערה עם העמילן את התפ”א והזוקיני.

להמליח, לפלפל ואפשר גם תבלין זרעי כוסברה.

להוסיף רבע כוס קמח כוסמין מלא (או כל קמח אחר…)

להוסיף כף שמן זית.

ללוש את התערובת בידיים עד שמתקבלת עיסה דביקה.

ללבב לביבות די שטוחות ולהניח על תבנית משומנת בשמן זית.

לטפטף גם קצת שמ”ז מעל כל לביבה כדי שתהיה שמחה.

להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה.

לאפות 15 דקות, להפוך ולאפות עוד 7-10 דקות, עד שמזהיב בשוליים ונראה קריספי.

+ אופציה: להוסיף בצל קטן, להוסיף עשבי תיבול קצוצים לתערובת, למשל: בזיליקום.

 

בתאבון, חג שמייח ועיקר: הרבה בריאות!

=

*למה לעזאזל יש לכל ילד טעם שונה באוכל?

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה