הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

עם פרוס עונת המרקים, אמא ירוקה מכינה מרק פשוט, משביע וטעים.

20/10/2015

מכירות/ים את המעשייה על מרק אבן? הנה התקציר בחסות ויקיפדיה:

הסיפור מספר על נווד עני המבקש מחסה אצל מארחים המסרבים לתת לו אוכל. הנווד מציע להכין בעצמו את הארוחה, כשהוא מבטיח שביכולתו להכין מרק טעים ומשביע על בסיס אבן פשוטה בלבד. הוא מכניס את האבן לסיר מלא מים ומתחיל להרתיח אותה, אבל במהלך ההכנה מבקש ממארחיו להוסיף למרק עוד ועוד תבלינים ורכיבים שונים לשיפור הטעם, והם נעתרים לבקשותיו, עד שלבסוף מתקבל מרק מאיכות טובה, להנאת הנווד והמארחים, שמתפלאים לגלות שמאבן פשוטה ניתן להכין מרק כה מוצלח. הנווד מתגאה שלא בלבד שהוא מסוגל להכין מרק כה טוב מאבן, אלא גם שהאבן עצמה עדיין זמינה לשימוש חוזר, ויהיה ניתן להשתמש בה להכנת מרקים נוספים.

המרק שאחלוק כאן היום, הוא הגירסא שלי למרק שכמעט לא דורש מרכיבים, נתון לאלתורים, משביע, עשיר בע”ת והכי חשוב – טעים. בגלל הטעם המתקתק של הגזר גם ילדים ופעוטות מתים עליו.

מתוודה – אני מתה על גזר. תמיד יש לי במקרר שקית גזרים שפותרת את בעיית ה’אין כלום במקרר’, כי אם יש גזר אפשר להכין מלא מאכלים בקלי קלותא. החל מגזר חי או סלט גזר וסלק, עבור במרקים מסוגים שונים – ירקות, עדשים, אפונה ועוד, אורז כתום ולקנח בעוגת גזר.

מרק גזר הכי כתום

הבסיס למרק המדובר הוא גזר וג’ינג’ר, השאר ניתן לאילתור לפי מה שיש בבית.

לפני

וזה הולך ככה:

לחתוך, לקצוץ ולטגן / לאדות בשמן זית+מים כרישה (החלק הלבן) או בצל לבן גדול

לקלף, לקצוץ ולהוסיף 2-3 שיני שום

בינתיים להכין את שאר הפרודוקטים:

לקלף ולחתוך כחצי קילו גזר – 7-8 גזרים בינוניים

לקלף 1 ס”מ שורש ג’ינג’ר

לקלף ולחתוך 1 תפ”א

כשהבצל / כרישה והשום שקופים, להוסיף לסיר את שאר המרכיבים

אם יש: להוסיף עשבי תיבול שאוהבים – פטרוזיליה, סלרי או כוסברה ואפילו 2 עלי דפנה יעשו את העבודה

לכסות במים רותחים (כליטר)

לתבל: 1 כף רוטב סויה, כפית שטוחה כורכום (בשביל הצבע והבריאות), מלח ופלפל

להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כ-40 דקות, עד שהגזר מתרכך

להוציא את העלים, לטחון בבלנדר מוט ולתקן תיבול

*זה הזמן לבדוק את סמיכות המרק – אם יצא סמיך מידי (במרקם גרבר), להוסיף מים רותחים עד לסמיכות הרצויה.

אחרי

בתאבון וחורף שקט, חמים ובריא!

-

ע”ת = ערכים תזונתיים

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה