הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

ליעד מיטב שני, מנחת קבוצות הורים לפי שיטת אדלר, מייעצת איך להתמודד עם “המצב”. ויש גם מתכון למאפינס בננה סופר-בריאותיות.

15/10/2015

ליעד מיטב שני, AKA אחותי, ומנחת קבוצות הורים מדופלמת לפי שיטת אדלר, מתארחת ומייעצת לנו איך להתמודד עם “המצב”.

ובאדלר כמו באדלר, מתרכזים במה כן לעשות במקום מה לא… אז ככה:

מצב: מכלול הנסיבות, התנאים והאפשרויות בזמן נתון“.

כדרכם של “מצבים”, אנחנו בעלי יכולת השפעה מועטה על הנסיבות והתנאים בזמן נתון.

אני רוצה לדבר כאן על האפשרויות. עם אפשרויות יש לנו מה לעשות. אנחנו יכולים לבחור מה לעשות ואיך לפעול.

כהורים, יש לנו לא מעט תפקידים: לתווך לילדים את המציאות, לעזור להם לבנות תחושת ערך ויכולת כדי שיוכלו להתמודד עם מה שהחיים מזמנים להם, להוות מודל להתנהגות ועוד.

אין לנו שליטה על הנעשה מחוץ לבית. יש לנו שליטה על מה אנחנו מכניסים הביתה ואיך וכמה לחשוף את הילדים.

כדאי ורצוי לצמצם מאוד את החשיפה של הילדים לחדשות, תמונות ופרשנויות מתלהמות.

אם בכל זאת צופים בטלוויזיה, לשבת איתם, להקשיב להם, לשמוע האם הם מוטרדים. אם יש להם שאלות לענות בקצרה, להרגיע.

במידה ויש שינוי בסדר היום (יציאה לגינה, ליווי למוסדות החינוך) להסביר את הרציונל.

לתת תשובות שיש בהן “אמת, אבל לא את כל האמת”.

הדרך בה אנחנו מתנהגים משפיעה מאוד על הדרך בה הילדים רואים ומפרשים את המציאות. ולכן, ננקוט את הצעדים הבטיחותיים המתבקשים אבל ללא פניקה.

הדבר המשמעותי ביותר לדעתי הוא, איך אנחנו עוזרים לילדים להרגיש בעלי יכולת וביטחון בתקופה כזו.

וזה מחזיר אותי לבחירה בעשייה. עשייה משפחתית, מלכדת, מחזקת, שתחבר לכוחות.

בכל משפחה יש את הדברים שאוהבים ונהנים לעשות. העשייה המשותפת מעניקה מקום בטוח לילדים.

ופה נכנסת לתמונה אחותי הירוקה.

*

בהמלצת ליעד, פניתי לעשייה המשפחתית החביבה עלי, זו ששכרה בצידה והיא כוללת מזון. וזה מה שעשינו:

מאפים טבעוניים זוכים ליחס סלחני, כמו אותו ילד זייפן העולה לשיר את הקושיות בליל הסדר. לכן, התייחסתי בחשדנות לספר שאב הבית הביא לי במתנה מלונדון: Plant-powered families  מאת דרינה בורטון, ספר המבטיח מעל מאה מתכונים טבעוניים ובריאותיים שילדים אוהבים. הספר התהפך לו על מדף ספרי הבישול שלי במשך ימים רבים בהמתינו ליום סגריר, והנה, היום הסגריר הגיע בחסות “המצב”, להלן: המצב הבטחוני העגום הפוקד את ארצנו.

אני אוהבת להכין לילדים מאפינס ולשלוח לארוחת עשר, ולכן הכנתי לימונדה מלימונים, או יותר נכון: מאפינס בננות מבננות בשלות יתר על המידה.

הושבתי את הדובדבן לקלף ולחתוך בננות, ובזמן שהיה עסוק בפעילות חינוכית פתחתי את הספר בעמוד 48, והכנתי את ‘לחם הבננות הכי טעים (או מאפינס)‘, בהתאמות קלות לחיך המשפחתי. בתוך כל מאפין החבאנו שוקולד לינדט קטן, כי בימים אלו כולנו זקוקים לנחמה.

 

מאפינס בננות טבעוניים ובריאותיים באופן מיוחד

בלי סוכר, עם קמח כוסמין מלא ושיבולת שועל ושפע של ע”ת* – המאפינס האלה יהיו ארוחת עשר מושלמת.

-         הכמות מספיקה להכנת ככר לחם בננות אחד או 12 מאפינס

לערבב יבשים:

1 כוס קמח כוסמין מלא

¾ כוס קמח שיבולת שועל (פשוט לטחון ש”ש במג’ימיקס)

2 כפיות אבקת אפיה טבעית

½ כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון

קורט מלח

לערבב רטובים:

1 כוס בננות מעוכות במזלג או ע”י בלנדר מוט (3-4 בננות בשלות)

½ כוס חלב שקדים / סויה וכד’

1/3 כוס סירופ מייפל טבעי טהור (תודה למיכל על המשלוח מקנדה)

1 כפית תמצית וניל אמיתית

לאחד בעדינות את תוכן שתי הקערות לבלילה אחידה

לצקת לתבנית ככר משומנת או תבנית שקעים של 12 מאפינס

להחביא בתוך כל מאפין הפתעה – אנחנו שמנו שוקולדים של לינדט שהסבים הביאו לנו מחו”ל, אבל כל קובית שוקולד תעשה את העבודה. לטבעונים – שוקולד מריר טבעוני, או תות בעונה.

לאפות בחום בינוני 180 מעלות – תבנית כיכר בין 40-45 דקות ומאפינס כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

ובתשובה לשאלה שהעליתי – האם מאפינס טבעוניים יכולים להיות באמת טעימים?  אשמח לשמוע איך יצא!

*

ליעד מיטב שני – מוסמכת בהנחיית קבוצות הורים ממכון אדלר.

סדנא בת 10 מפגשים תפתח ביום רביעי ה-4/11 בנווה צדק, ת”א, בין – 20.30 – 22.30.

לפרטים והרשמה צרו קשר: [email protected].

*

ע”ת = ערכים תזונתיים

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה