הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אין ברירה, הקיץ כבר כאן וכולם רעבים. אמא ירוקה מחשבת מסלול מחדש במטבח

23/06/2015

קיץ
בין קרניים
שתו עוד מים
אין גזוז
שימו שמן (שימו מים)
לא שימו שמן (שימו מים)
שימו כובע על הראש

(מתוך השיר: מכת שמש, מילים: דורי בן זאב)

*

חם, מתיש, הילדים עוד שניה יוצאים לחופש הגדול שלהם, שהוא כידוע החודשיים הכי מאתגרים (ומהנים! וכייפים!) של ההורים. למי בכלל יש כוח לבשל? אני כבר באווירת סוף קורס ובכל פעם שנזרק לחלל “אני רעב”, אני רוצה לענות: קחו לעצמכם משהו מהמקרר והניחו לי לנפשי.

על גלידת בננות כתבתי בפוסט הקודם, וזוהי אחלה ארוחת ביניים אם יש בננות קפואות במקפיא. אבל מה עוד?

פירות יפים לבריאות

אז מילאנו את המקרר בפירות קיץ, אבל פרי לא תמיד מספק, וגם לא עונה על השאלה המתחכמת: “אפשר משהו לאכול שהוא לא פרי?”

גירסאות משודרגות ל”סתם” פרי, הן:

שייק פירות – רגע לפני שנפרדים מהפירות המעוכים שאף ילד לא רוצה לגעת בהם, אפשר להכין מהם שייק, על בסיס מים, חלב מסוג כלשהו או מיץ.

ארטיקים – יש פירות שחוצים יפה את מצב הצבירה של פרי>שייק>הקפאה, ולכן אפשר לטחון אותם בבלנדר ולהקפיא  בתבניות של ארטיק או קרחונים בצורות יפות. החבר’ה הטובים: בננה, אבטיח, מנגו, ענבים, דובדבנים, תותים, תמרים, מלון.

שידרוג על – להוסיף לפירות בבלנדר קרם קוקוס וטיפה תמצית וניל והרי לכם ארטיק-על, טעים, משביע ובעל ע”ת* גבוהים.

גם ירקות יפים מאד

כל סלט שכולם אוהבים עושה את העבודה, אצלנו מתים על סלט כרוב שהטריק הוא להכין במג’ימיקס כדי שיצא “אמיתי” (כלומר, כמו במסעדות).

גזר חי – עם ישראל חי ואולי זה בזכות מה שהתפוח כינה: הקינוח הכי בריא שהוא מכיר שהוא גם טעים. בקיצור, מגררים בפומפיה (או מג’ימיקס) גזרים ביחס של 1 גזר לראש, מוסיפים חופן צימוקים, סחיט של מיץ לימון או תפוז ואפשר להמתיק במעט מייפל או סילאן.

הכינותי מראש

ת’כלס, כל מה שמתחשק לאכול בקיץ עדיף שיהיה טעים גם בטמפרטורת החדר ו/או מהמקרר.

עיינו ערך: סושי. סיר של אורז קר ואתם מסודרים לשלושה ימים, עם גיוונים בתוספות. יתרון נוסף, שלא צריך לחמם…

הטריק הכי ישן בספר הוא להכין הרבה אוכל במרוכז ולהקפיא אותו יפה-יפה במנות קטנות, מוכן לשעת הצורך. הלוואי שהייתי עושה את זה על בסיס קבוע…

קטניות – אם כבר השרינו, שטפנו, והחלטנו לבשל בישול ארוך של: חומוס, שעועית, עדשים וכו’, כדאי להכין כמות גדולה ולהקפיא את הקטניות המוכנות במנות קטנות, כדי לחסוך לנו את התהליך המייגע בהמשך.

קציצות טבעוניות או שלא – גם כאן, אפשר להכין כמות גדולה ובשעת הצורך להפשיר ולשדך עם רוטב מתאים.

רוטב אדום – לפסטה, פיצה או קציצות – הכי קלאסי להכין הרבה ולהקפיא.

מאפינס – מלוחים או מתוקים – יותר נחמד מפשטידה, נכנס בכיף למנוחה במקפיא.

התוספת שתופסת

כדי לרענן את ארוחת הערב הקלאסית של חביתה וסלט, אפשר להכין כמה תוספות קרות ובעלות ע”ת* כמו: טחינה ביתית, ממרח אבוקדו ולימון, עגבניה מרוסקת עם שמ”ז* ומלח-פלפל, או צאזיקי = יוגורט+מלפפון קצוץ+ שמ”ז+מלח פלפל.

אצלנו אגב, הילדים אחראים לתוספות הללו, וכך אני מרוויחה סיוע+פעילות חינוכית ששכרה בצידה.

משאל עם

בסקר פייסבוקי קצר שעשיתי, המנות שכיכבו בתפריט הקיץ הן: יוגורט עם גרנולה, סלט פירות, מרקים קרים כמו: גספצ’ו (עגבניות) וטרטור (יוגורט), פסטות קלילות עם ירקות או רוטב פסטו, סלטים למיניהם, אבטיח עם גבינה בולגרית, מג’דרה, והשילוב האהוב גם עלינו: מרק+מזגן.

לסיכום: אם אין כוח לכלום פשוט קונים חומוס…
והעיקר, שיהיה לכולנו קיץ קל ומהנה!

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

ביצוע משעשע לשיר: ‘מכת שמש’ של יגאל בשן עם המנחים המיתולוגיים של ערוץ הילדים. מי מזהה את כולם?

-

שמ”ז= שמן זית
ע”ת= ערכים תזונתיים

-

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות ושיתופים.
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל –
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה