הבלוג של מיה מיטב-מגן

אמא ירוקה

כותבת בעיקר לילדים, קוראת ספרים עם הפי אנד, מבשלת ואופה אוכל בריא ונטול בע"ח, מגדלת שלושה בנים, בת זוג לעוד אחד וחולמת מה לעשות כשאהיה גדולה...

עדכונים:

פוסטים: 161

החל ממאי 2011

אמא ירוקה שבה מסדנא של אביטל סבג עם חשק להכין לילדים מיץ ירקות וגלידת בננות.

17/06/2015

לאכול סלטים אני מוכנה בכיפ כל יום. סלטים מושקעים ובריאותיים במיוחד? אדרבא.

סלט ירוק עם נבטים וטופו

השאלה האמיתית היא, איך לגרום ללהקת פיראטים בגילאי 2-10 לאכול מכל הטוב הזה…

זוקיני פטוצ’יני

לאביטל סבג, נטורופתית ושפית של אוכל בריא, יש כמה רעיונות יצירתיים.

אחרי שהוזמנתי והשתתפתי יפה בסדנא של אביטל: “נשים ללא גלוטן”, שבתי עם מוטיבציה ל-רו-פוד, כלומר: אוכל שלא עובר שום חימום, הוא עשיר מאד בע”ת*, מפעיל יפה את מערכת העיכול והכי יפה לימות הקיץ. מרזה, כבר אמרתי?

“גלידה” המבוססת על בננות קפואות אני כבר מכירה. זה הכי פשוט בעולם ומתאים בול לעונה.

נכון שתמיד כשאנחנו קונות אשכול בננות, נשארות 2-3 עם כתמים שחורים, שאף אחד לא מוכן לגעת בהן? אז בצעד פולני ו”הכינותי מראש”, כדאי לקלף את אותן סוררות, לחתוך ולשים בקופסא אטומה ולשגר לפריזר.

“גלידת” בננה הכי בריאה

הילדים שבים מיוזעים ורעבים מביה”ס? את לוקחת בנונשלנטיות את הבננות הקפואות, מכניסה אותן למעבד מזון / בלנדר מהסוג החזק, מוסיפה 2 תמרים או 2 כפות מייפל טבעי, כף-שתיים ממרח שקדים וכפית וניל ומערבלת בשמחה ובששון. אל כל היופי הזה אפשר להוסיף תוספות כיד הדמיון בכמה פולסים קצרים: חופן דובדבנים או אגוזים, שוקולד מריר או 2-3 כפות חמאת בוטנים. כמה שזה יאמי, לא תאמינו.

 

התמונה מתוך מתכון של אביטל לגלידת בננה. צילום: מיכל לנרט

“לימונדה” ירוקה

זוכרות את הטרנד של מיצי פירות וירקות? אז הוא כאן בשביל להישאר. מיץ צלול מכיל נטו את הנוזל של הפירות והירקות ולכן נספג מהר בגוף. הוא מנקה את מערכת העיכול, עשיר מאד בויטמינים, מינרלים ומה לא (אך נטול סיבים).

אביטל בפעולה

המיץ מסייע לשמירה על תקינות של כל המערכות, אבל בקיץ ממליצה אביטל לשתות מיץ שיעזור לניקוי ולשמירה על העור, שנחשף לשמש ולרדיקלים חופשיים ולכן מועד לפורענות. ושנהיה יותר יפות, כן?

לשם כך כדאי לשים במיץ לימון, שהוא אנטיספטי ואנטי בקטריאלי (בקיצור, מחטא) וגם מלפפונים התורמים לעור.

האמת, כשראיתי אילו ירקות אביטל מכניסה למכונת המיצים, עשיתי פרצוף. שומר, קייל, סלרי, עשבים ועוד מצאו את דרכם למכונת המיצים ואני חישבתי איך אצליח להתחמק מהמשקה הזה… אבל, סופרייז, על כל הטעמים האלו האפיל טעם וניחוח של ליים, והאמת? בכוס השניה כבר חשבתי איך אנסה למכור את המיץ הזה לילדים בתור “לימונדה ירוקה”. זה היה ממש טעים!

המתכון: להכנת 1 ליטר של מיץ

זורקים למכונה (בלי לקלף!):

4 תפוחים ירוקים

1 ליים או לימון

1 שומר

1 עלה קייל

¼ מלון

1 גבעול סלרי

2 מלפפונים

עכשיו רק צריכה לפתור את הבעיה: מאיפה משיגים מכונת מיצים קשים…

מאחלת לכולנו קיץ צלול ורענן.

-

מתכונים שווים של אביטל מתוך הספר שלה: חמש עונות במטבח – בישול טבעוני ברוח הזן: תמצאו באתר

-

ע”ת = ערכים תזונתיים

-

אהבת? יופי! אני ממש אוהבת תגובות…
כדי לא לפספס פוסטים נוספים של ‘אמא ירוקה’,
לחץ/י על כפתור ה’עקבו אחרי’ – למעלה משמאל
ותקבל/י הודעה למייל כשאפרסם משהו חדש. להת

עוד מהבלוג של מיה מיטב-מגן

תצוגה מקדימה

בישול בריא עם עירית אורגניק

אני אוהבת סדנאות בישול. זה לא רמז, אני באמת נהנית ללמוד ולהעשיר את המזווה ואת מחברת המתכונים שלי, וליהנות מחברת חובבות קולינריה שכמותי. ולא פחות חשוב – לאכול. אה, אתן אומרות לעצמכן, אז תתחילי מהסוף – יש ארוחה נהדרת בסיום...

תצוגה מקדימה

עוגת תפוחים מפנקת ובריאותית בעשר דקות

נגיד שאת* מארחת את המשפחה המורחבת לחג. ונגיד שהשולחן מסודר יפה-יפה ואפילו בזמן ואת בדרך למקלחת מרעננת. ונגיד שבזמן המקלחת את מפזמת לך שירי חג, כמו: ׳מה חדש? תפוח בדבש׳. ואז זה מכה בך. לא הכנת קינוח. אין קינוח לארוחה. ארוחת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

10 תובנות לגיל 40+

אחרי שהתאוששתי מחגיגות יומולדת 40, ממרומי שנה אחת כבר אפשר לסכם: גיל 40 הרבה פחות מפחיד ממה שנהוג לחשוב, למעשה הוא מאד נוח וידידותי למשתמשת. אנו הנשים, הרי משתבחות כמו יין טוב, וכעת אנחנו יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה